TILLBAKA TILL VARDAGEN ! 
Det blev några härliga dagar på Tylösand i Halmstad den gångna veckan. Jag måste säga at hotell Tylösand är ett riktigt bra hotell med möjligheter till många aktiviteter. När dessutom hotellet är till stor del är befolkat av "travfolk" så finns det många att "surra" med på dagarna (och på kvällarna med för den delen).

I torsdags var det dags för Sprintermästaren på Halmstad-travet och även detta år hade Lars Lindström (Linson) nöjet att bjuda in mig och familjen till sitt VIP-tält, vilket är otroligt uppskattat från vår sida. Bra platser, trevligt sällskap och lite god mat och dryck. Vad mer begär man ? Vår delgäda häst Niky Flax gjorde också ett topplopp i ett av ramloppen (kom tvåa i V75-1) och det ska bli jättespännande att följa utvecklingen framöver. Målet är försts att vara med i Derbykvalet på Jägersro den 23:e augusti. Chansen att vara en av de 12 i Derbyt lever i allra högsta grad.

På fredagen blev det ett besök på Drömgården i Holm där Johan Untersteiner huserar, detta tillsammans med dom andra delägarna till Niky, Hans och Anita Grundén. Jag har varit där några gånger tidigare men jag måste säga det igen - vilket ställe ! Där verkar hästarna må som prinsar och prinssesor. Erika Persson som sköter om Niky Flax gör ett otrolig bra jobb. Vi är så glada att ha henne som hästskötare. Därför blev jag extra glad att Erika ska få ta hand om min delägda 2-åring, Ellie Brodda också kommer att hamna i Erikas vård. Ellie Brodda är just nu på uppträning inne på Halmstadtravet hos Helena Egetoft och Jan Hansen.

Ett besök på Laxbutiken i Falkenberg är också ett måste under denna helg. Så det blev nästa anhalt på vår resa och ett besök där gör ingen besviken. Utöver detta blev det några middagar med Åke Lindblom med familj på hotell Tylösand och även ett travbesök på lördagen på Halmstadtravet (V75). Dessutom passade vi på att utnyttja den fina poolen på hotellen vid 3-4 tillfällen. Så utvilad och med lite nya batterier laddade så är man nu redo för några dagars semester (!). Hehe, så är det faktiskt, nästa uppdrag för min del är på lördag då det är GIF Sundsvall vs Halmstad som gäller. Så framåt tordag är det dags att börja förbereda sig till den matchen. Fast det är klart, ikväll spelar båda lagen så lite koll komner jag att ha på de matcherna förstås.

Några notiser i övrigt från helgen:

* Pa Dibba gjorde 2 mål på ÖSK och kan mycket väl vinna skytteligan den här säsongen

* Kevin Oscarsson får chansen igen bakom B.B:S Sugarlight - jag håller tummarna på Årjäng

* Tapas restauranten på Tylösand är värd varenda krona. Otroligt bra mat

* Kan Romelu Lukaku göra samma succé som Zlatan i Manchester United ? Knappast troligt

* Inget större fan av Tour de France. Men förstår ändå att folk gillar tävlingen. Men inget för mig dock

* Jönköping tog poäng i Östersund. Starkt. Jimmy Thelin fortsätter att göra ett fantastiskt jobb med J Södra. Du hittar snart Jimmy i en "Storklubb" i Sverige.


[ 56 kommentarer ] ( 166 visningar )   |  lnka till  |   ( 3 / 611 )
TILL HELGEN STARTAR ALLSVENSKAN IGEN ! 
Jag har verkligen saknat allsvensk fotboll de senaste veckorna men till helgen är det äntligen dags igen. Jag rivstartar och kommenterar mötet mellan AIK och Östersund på söndag och så Djurgårdens match på måndag mot Kalmar FF (med Nanne Bergstrand vid rodret igen). Det ska bli spännande att se om AIK kan få ordning på sin offensiv mot ett spelskicklig Östersund. Vad kan Nannes entré innebära för Kalmar FF ? Oavsett blir det tufft mot Djurgården på Tele 2.

Sverige räckte inte till i U21-slutspelet och det var förstås en stor missräkning. Nu håller jag på England istället, det har väl inte undgått någon att engelsk fotboll är lite av mitt stora intresse. Inte minst Tottenham som verkar vara på jakt efter Sporting Lissabons landslagsmeriterade mittfältare, Adrien Silva. Den portugisiska klubben vill dock ha 305 miljoner kronor för sin mittfältare. Det har ju även ryktats om att Manchester United vill köpa Harry Kane från Tottenham. Spurs ordförande Daniel Levy har dock skrattat åt detta och sagt att han inte lyssar på några bud under 2.340.000.000 kr, alltså 2.34 miljarder kronor. Jag tror nog Kane stannar i Totenham.

Fick göra ett akut-inhopp på semestern uppe i Bollnäs. I måndags var jag speaker på lunchtävlingarna och det är alltid kul att "speaka" på nån annan bana än Solvalla. Brukar alltid få en massa sms om "vad gör du i Bollnäs" ? osv. Det gick väl inte helt iskallt eftersom dom vill ha mig tillbaka tisdagen den 4 juli.

Annars är det Halmstad som ligger på lur och Sprintermästarhelgen. Torsdagen den 6 juli blir lite av julafton för undertecknad. Umgås på travet med mina delägare till NIky Flax samtidigt som Niky ska starta i ett av ramloppen under kvällen. Skulle dessutom värmen vara där så finns det ingenstans i världen jag hellre skulle vilja vara än i Halmstad och på Tylössnd.

Till helgen har jag också lovat en kompis att hjälpa honom med ett större V75-system till Bergsåker. Så det blir att kolla in lite hästar på "lopparkivet" och redan nu har jag hittat min "kioskvältare". Jag är inne på att nr 11 Sete med Per Lennartsson kan "blåsa" bort de flesta systemen i den fjärde avdelningen. Hästen var jättebra från dödens som tvåa för tre starter sedan och har sedan mött stentufft motstånd och varit oplacerad två gånger på raken. Jag tror ändå att formen är god och han kan absolut vinna på lördag. Ni vet var ni läste det först.

Är dock fortfarande lite sur för att världens bästa hockeyback, Erik Karlsson inte vann Norris Trophy som NHL:s bästa back. Inget ont om San Joses back Brent Burns men Karlsson är bättre - typ bäst i varje byte på isen.


[ 3 kommentarer ] ( 46 visningar )   |  lnka till  |   ( 3 / 527 )
V75 PÅ BODENTRAVET GER SKÖNA FLASHBACKS ! 
Trots att det har gått över 30 år sedan jag besökte Bodentravet för första gången så minns jag det som om det vore igår. Snacka om att min första arbetsdag som Sportchef på Bodentravet har etsat sig kvar i minnet. Jag kommer aldrig att glömma min första arbetsdag i Boden.

Jag kom upp till Boden mitt i sommaren 1986 och samma dag som jag anlände till Boden så var det trav på Bodentravet, Amatörklubbens dag stod på programmet med sponsorer i alla lopp. Jag hade lovat att agera Speaker och även sköta om intervjuerna i vinnarcirkeln, något som jag aldrig gjort tidigare. Men jag såg det som en utmaning och var otrolig laddad inför uppgiften.

Allt flöt på bra under dagen, alla var så vänliga och trevliga mot mig. Dessutom var vädret toppen med en varm och skön sol under hela dagen. Framåt 16-tiden var det så dags att bekanta sig med tekniken för mitt speakerjobb och kolla hur mikrofonen fungerade för intervjuerna . Allt kändes helt ok även om en viss nervositet började infinna sig. Tävlingsdagen närmade sig och allt kändes relativt lugnt och jag hade läget under kontroll. Men med en halvtimme kvar till första start så hade dock inte någon löpningsreferent dykt upp. Jag ringde till min VD, Stig Norman, som dock meddelade att Mårten, som skulle referera loppen, kunde vara lite sen men att jag inte skulle oroa mig. Mårten skulle dyka upp.

Minuterna gick och plötsligt var det dags för defilering till lopp 1. Ingen Mårten på plats ännu och jag meddelade att det var fem minuter till start i lopp 1. Plötsligt fick jag se VD, Stig Norman komma gåendes över banan och med bestämda steg upp till speakerhytten inne på banan. Stig kommer upp och meddelade "Jag kom precis på att jag har gett Mårten ledigt ikväll och glömt att fixa en ersättare". Samtidigt som som jag sa, start om tre minuter i högtalarna.

Goda råd var nu dyra. Jag sa till Stig att han måste referera loppen men han hade lite problem med synen och kände att det verkligen inte var hans grej. Jag funderade lite snabbt, och såg framför mig alla tidningsrubriker om skandalen om att den nye Sportchefen misslyckades att få till ett referat till publiken under kvällen. När jag så meddelade att det är en minut till kvar till start så fanns ingenting annat att göra än att själv ta hand om headsetet och försöka referera loppen. Jag ska inte påstå att jag studerat programmet särskilt noga och det första loppet var ett kallblodslopp där jag kände igen en häst. Nr 1 Sprettbert med Bodentravets banmästare Alf Gustavsson i sulkyn. Sprettbert tog hand om ledningen och ledde loppet från start till mål och faktum är att det var också den enda häst jag nämnde i det smått klassiska referatet.

Sen meddelade jag resultatet för publiken, sprang ner och gjorde en segerintervju, sprang upp och presenterade vinnaren i en segerdefilering, drog odds och plats och inväntade nästa lopp. Så rullande det på under kvällen och framåt lopp 6-7 börjande jag få lite mer feeling i referanten och drog lite mer typ "det är Annnnnton Priiiiiide som attackerar i sista kurvan "och så vidare och det var plötsligt riktigt skoj att referera travlopp.

Jag överlevde tävlingsdagen och rejält utmattad somnade jag gott den kvällen. Fast efter den här dagen så har jag alltid känt, i sann Gunde Svan-anda att "ingenting är omöjligt". Det var en tuff men lärorik kväll som jag som sagt, aldrig glömmer.

På lördag är det V75 på Bodentravet och jag kommer föstås att följa tävlingarna via TV:n. Jag har en rysare i storloppet, Norrbottens Stora Pris där jag är inne på att nr 5 Oasis Bi med Kim Eriksson ska ta ner den stora förhandsfavoriten nr 2 Propulsion. Oasis Bi satt fast med "rubbet" senast i Östersund och kommer att ge favoriten en match.

[ 6 kommentarer ] ( 67 visningar )   |  lnka till  |   ( 3 / 713 )
FOTBOLL ÄR EN FACINERANDE SPORT ! 
Det var en varm och härlig stämning på Friends i fredagskväll. Det var riktigt häftig att få uppleva dramatiken på plats. Matchen mellan Sverige och Frankrike växte verkligen undan för undan. Men ska vi vara riktigt ärliga så var första halvtimme ganska seg och småtråkig. Men efter Oliver Girouds fina 1-0-mål så tände matchen till på allvar. Det ver onekligen skönt att Sverige fick in en kvittering innan paus och sedan jagade båda lagen ett segermål. Det är klart att många var lite oroliga i slutskedet när fransmännen tog över mer och mer men så plötsligt hände det. Min favoritkeeper Hugo Lloris (Tottenham) gjorde en tavla som egentligen inte finns och Ola Toivonen kunde trycka in 2-1 till Sverige.

Trist för Lloris men kul för Sverige såklart som nu leder gruppen och har nu ett gyllene läge att vinna gruppen. Det krävs "bara" segrar mot Bulgarien och Vitryssland på bortaplan, Luxemburg hemma och så vinst i avslutningen i Amsterdam mot Holland. Dessutom hoppas vi på att Holland kan ta en poäng i Paris i slutet av augusti. På tal om Hugo Lloris så skojas det rätt friskt om den franske målvakten, te x "Vilken konst är du mest intresserad av ?" "På senare tid har jag blivit synnerligen intresserad av franska målvaktstavlor".

Såg även en galen avslutning av matchen mellan Skottland och England på tv. Gästerna hade allt under kontroll (ledning 1-0) när Leigh Griffiths gjorde två likartade frisparksmål i den 85:e och 88:e minuten och vände matchen till 2-1 för skottarna. Men som så många gånger förr klev Harry Kane (Tottenham) fram och i den 93:e minuten kunde han kvittera till 2-2 för engelsmännen. Kom inte och säg att fotboll är en tråkig sport.

Min delägda travhäst, Niky Flax, var i Oslo i lördags och tävlade. Han gjorde det bra som vanligt, även om han fuskade lite med travet genom sista kurvan, och fick denna gång nöja med en fjärdeplats. Han noterade 1.13.0/2140a och krigade på riktigt bra för Peter Ingves, som denna gång satt i sulkyn. Nu blir det en liten pust och en uppfräschning innan det blir start i Halmstad den 6 juli, dock inte i Sprintermästaren utan i ett ramlopp under den tävlingsdagen.

Viktor Lindelöf Nilsson är nu klar för Manchester United. Prislappen ligger på runt 350 miljoner kronor. Det har varit aktuellt länge men nu är det alltså äntligen klart. Jublas gör det nu förstås hos Västerås SK där Lindelöf Nilsson spelade tidigare. Övergången kan ge VSK uppemot 50 (!) miljoner kronor, inte illa för en division 1-klubb. Nu gäller det bara för VSK att förvalta pengarna på rätt sätt så att laget åtminstone kan nå upp till Superettan igen.


[ 2 kommentarer ] ( 20 visningar )   |  lnka till  |   ( 3 / 681 )
JUNI KOMMER ATT BLI EN BRA MÅNAD ! 
Juni verkar kunna bli en bra månad. Rätt så lite jobb och mycket ledighet. Solvalla kör bara en dag i juni innan en banomläggning väntar och i Allsvenskan så är det bara en omgång i juni (jag kommentarer AFC Eskilstuna mot AIK på söndag). Jag har också ett åtagande i samband med VM-kvalmatchen mellan Sverige och Frankrike den 9:e juni men efter det så är jag ledig i tre veckor. Det ska bli riktigt nice.

Elitloppshelgen blev en succé för Solvalla, över 60 000 åskådare under fredag, lördag och söndag är strålande siffror. Det bjöds också på kanonsport men två prestationer sticker förstås ut. Bold Eagle seger i försöket är det absolut bästa lopp jag har sett en häst göra någonsin. Men Sauvuers världsrekord med Björn Goop i anrika Harper Hannovers lopp var också en "höjdare". Nu hoppas jag att kretsen runt Sauveur gör en satsning mot Prix D´Amerique i januari nästa år. Det kan bli en härlig match mellan Bold Eagle och Sauveur nere i Paris.

Pittsburgh har fått en drömstart i årets Stanley Cup-final. 2-0 i matcher men nu vänder serien till hem till Nashville och jag är rätt övertygad om att Nashville kommer att "studsa" tillbaka. Bli inte förvånade om "svensk-laget" med Filip Forsberg i spetsen ordnar två hemmasegerar och då är finalen en vidöppen historia igen.

Det var verkligen kul att se att IFK Norrköpings Niclas Eliasson blev uttagen till EM-truppen för U21. Han har varit grym under hela vårsäsongen och kommer att bli en riktig joker i EM. Han är förresten snart mogen för A-landslaget. Eliasson slog igenom i Falkenberg och värvades sedan till AIK. Där blev det begränsat med speltid men efter utlåningen till IFK Norrköping så har han verkligen blommat ut. Dessutom är Niclas en synnerligen sympatisk kille.

Min delägda häst, Niky Flax, kommer att starta på Bjerke i Oslo den 10 juni. Tyvärr drog sig Johan Untersteiner på sig en avstäning i lördags och pappa Peter kommer att ha häst i samma lopp som Niky Flax. Det betyder att vi måste försöka hitta en ersättare i sulkyn. Första budet har gått till Peter Ingves men kan inte han hoppas jag på Björn Goop eller Magnus Jakobsson. På söndag vet vi vilken kusk som kör i Oslo om knappt två veckor.

[ 4 kommentarer ] ( 28 visningar )   |  lnka till  |   ( 3 / 769 )

<<Frsta <Frgende | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | Nsta> Sista>>