VAD HÄNDER I FÄRJESTAD ? 

Kollade på när Djurgården krossade Färjestad igår. 6-1 till DIF, siffror som var helt i sin ordning. Färjestad förlorade innan mot Luleå med 7-2 och har nu 3-13 i målskillnad på två matcher. Man kan väl ändå kalla det "mini-kris". Färjestad är ju det lag som dominerat svensk hockey under 2000-talet. Innan fjolårets semifinalplats så hade laget sex (!) raka finaler.

Till Färjestads försvar kan sägas att skadelistan var hur låååång som helst, några spelare avstängda och att Jonas Höglund nyligen lämnat klubben. Jag tror ändå att läget är lite skakig i Karlstadlaget just nu. Jag är säker på att förstärkningar är på väg in. Färjestad är ett av de rikaste klubbarna så muskler finns för nya spelare. Frågan är bara var man ska hitta dessa just nu. Bra spelare är inte lätta att plocka fram.

Nu tror jag dock att Färjestads klubbledning fixar det här och två nya spelare finns med innan den 31:a januari. Sedan när slutspelet drar igång så är allt som vanligt igen. Färjestad i final på nytt.

På tal om Färjestad så finns där min absoluta favoritspelare i Elitserien. Fabian Brunnström heter han. Förra säsongen spelade han i Borås i division ett och öste in poäng. Det brukar dock vara svårt att ta ett så stort steg som Brunnström har gjort och få brukar lyckas. Brunnström är ett lysande undantag. Han har allt för att bli en bra spelare med teknik, storlek och bra skott. Passa på och njut av hans framfart för snart är han i NHL.

[ 4 kommentarer ] ( 125 visningar )   |  länka till  |   ( 3 / 3078 )
SNÖ !!! 
Undrens tid kanske ändå inte är förbi. När man tittar ut genom köksfönstret ser man nåt vitt på marken, SNÖ ! Vips så stiger förhoppningarna om en långtur på skidor och nu finns återigen tankarna om en nytt Vasalopp.

Jag körde Vasaloppet för första gången för två år sedan. Innan dess hade jag inte stått på skidor sedan jag gick i lumpen. Det krävdes mycket träning innan jag tyckte att jag var redo för dom nio milen på skidor. Första träningspasset blev verkligen ingen succé. Jag fick helt enkelt inte i pjäxorna i skidorna, det gick så långt att jag tvingades ringa till Cykel och Skidstället och fråga hur man skulle göra. När jag så småningom fått ordning på skidor och pjäxor drog man väg på en långtur och efter 2.5 km (!) var man helt färdig. Tekniken var, ska vi säga, bristfällig.

Nåväl, undan för undan så gick det trots allt bättre och bättre och efter ca 50 mil i olika spår var det så dax för LOPPET. Jag, Daniel Werkmäster och Anders Nygren begav oss mot Dalarna (i bil) med egenhändigt vallade skidor. "Öppet spår" var det som gällde för oss den här gången.

På startlinjen kände man sig som värsta Gunde Svan och var rejält laddad. Tyvärr "försvann" min kompisar direkt efter starten och jag fick ensam kämpa mig igenom sträckan. Fattar ni egntligen hur långt nio mil är ??? Hur kul är det att efter en kvarts åkning, i värsta uppförsbacken, mötas av skylten MORA 88 KM ??? Nåja, det gick väl hyfstat i ca 3.5 mil men sen började man komma in i en ordetligt svacka. Jag lyckades ta mig till Evertsberg (48 km) med nöd och näppe.

Efter lite vila där och lite mat och dryck så var man ändå redo för nya tag och det var då jag fick min "aha"-upplevelse. Efter Evertsberg var det bara nedför, kilometer efter kilometer svischade man förbi i värsta Stenmarks-stilen. Plötsligt var det hur kul som helst med skidåkning. Lundbäcks-backen gick sedan av bara farten och så småningom gled man in i Mora skidstadion till publikens jubel (nåja).

På väggen hemma hos mig hänger mitt diplom med tiden 9.16.36. Ett minne för livet. Jag lovade mig själv efter loppet att ALDRIG mer Vasaloppet. Men redan dagen efter hade man ändrat sig. Och om en knapp månad är det dax igen.

Snälla, kan det inte komma liiiite mer snö idag !

[ 2 kommentarer ] ( 52 visningar )   |  länka till  |   ( 3 / 2080 )
Englandstrippen 
Helgen har jag tillbringat i England. För första gången någonsin fick jag anledning att besöka Craven Cottage i London. Där huserar Fulham och som för dagen kämpar för livet om att undvika nedflyttning från Premier Leauge. Arenan ligger naturskönt vid Thamsens strand och vissa delar av arenan byggdes 1886 och är därmed den äldsta arenan i London.

Inne på arenan så var det som att förflyttas ca 20 år tillbaka i tiden. Slitet, trångt men gemytligt. Det är klart att Emirates Stadium är nåt helt annan men jag gillar ändå atmosfären på något vis på såna här arenor. Här finns verkligen fotbollens själ. Jag tror också att många av fansen vill ha det på det här sättet. Själva matchen vann Arsenal med klara 3-0 men på något sätt fick jag lite känslor för Fulham. Jag hoppas verkligen att dom hänger kvar. Nye norrmannen Brede Hangeland blir givetvis nyttig för dom. Den 2 meter långe norrmannen är precis vad deras backlinje behöver.

I London hade jag sällskap av Mats Taxén från Canal Plus/OTW och den norske kommentatorna Arve Fuglum. Dessutom dök två Sagaspelare (innebandy) upp i London. Martin Malmberg och Johan "Doktorn" Millroth hade lyckats få tag på biljetter och fick nöjet att insupa (!) den trevliga stämningen. Det blev lite pubbesök, italiensk mat lite surr om fotboll och annat under kvällen som pågick...länge !

Annars var det förstås glädjande att se att IS Saga höll ställningarna och vann mot Lamadjuret med 7-3 och andraplatsen verkar betongsäker för dagen. Kul att nye Martin Naeslund lyckades göra två av målen nu när Malmberg och Millroth tillbringade helgen i London.

På Sportfronten gladde även Buffalo i NHL med att krossa Atlanta med 10-1 (!). Trots detta är man 5 poäng från en slutspelsplats men jag är säker på att man kommer att fixa det.

Smått och gott i övrigt

* Ljungberg var riktigt bra mot Man City

* Hade bara 9 rätt i tips-SM. Tur att Nyborg fick 11 så vårt lag fick en rätt bra start med 39 rätt.

* IK Sirius blir bra i Superettan, Martin Ekström, Alezander Gerndt och Petter Österberg är tunga nyförvärv.

* Patrik Nilsson har nu gjort 81 mål för SAIK. Han är löjligt överlägsen.

* 14 plusgrader i London. Inte illa !

* Börjar bli orolig för Vasaloppet. Var är snön ?

* Jackpott på V75. Jättepengar på sju rätt på lördag. Strecka toppkuskarna från bra utgångslägen. Skippa resten !

* Michael Owen dömde ut Kevin Keegan i sin bok. Nu har han fått honom som tränare igen. Undrar vad han tycker nu ?

* På tisdag gäller det. Tottenham går till final i Ligacupen.[ 10 kommentarer ] ( 180 visningar )   |  länka till  |   ( 3 / 148 )
Blogg-premiär 
Jaha, då har även jag hamnat i bloggandets värld. Detta tack vare min praktikant, Viktor Edward, som har varit mig behjälplig vid när det gäller sidans utformning. Själv har jag stora problem bara att logga in på en dator.

Helgen var helt ok. Tidigt i lördags morse var jag och såg IS Saga i division fyra. Vi mötte Nyby som ligger under nedflyttningsstrecket i division fyra medan vi ligger tvåa. Nyby hade dock lånat ner ett antal division 2-spelare från Hagunda så det blev en tuff match. Efter första perioden låg vi under med 4-0 och det såg hopplöst ut men efter en makalös vändning så stod till 5-4 till IS Saga innan krutröken hade lagt sig. Det var förmodligen den mest häpnadsväckande vändning som jag någonsin upplevt.

Direkt sedan till Axa Sport Center i Södertälje för match mellan Södertälje och Brynäs. Eftersom det var en PPV-match så kommenterade jag matchen på egen hand. Efter sedvanligt snack med tränarna Strömberg och Östblom så drog matchen igång. Brynäs hade för en gångs skull lite flyt och vann med 3-1 efter storspel av Markus Korhonen.

Sen kommenterade jag LA Kings mot Dallas tillsammans med Arto Blomsten kl 22.00. Kings vann efter straffar med 4-3. Det var faktiskt rätt så bra underhållning. Anze Kopitar var briljant. Ni minns väl den unge slovenen som slog igenom i Södertälje. Var hemma först kl 01.30 så man var rätt trött vid det laget.

I söndags lirade jag innebandy med HVK, ett kompisgäng som spelat ihop sedan 80-talet. Vi torskade alla matcher. Det måste ha varit första gången som jag var med och förlorade. Men inte deppade jag för det.

I veckan väntar jag svar på en rad frågor:

Vem kommer att ta över i Tottenhams mål ?

Vilket hett nyförvärv presenterar ÖSK ?

Kan Maxim Afinogenov ge Buffalo en välbehövlig seger ?

Visst vinner Kihlström med Indian Quick D.K i DD-1 på onsdag ?

Ska till England på fredag, har våren kommit i London ?


[ 4 kommentarer ] ( 86 visningar )   |  länka till  |   ( 2.9 / 411 )

<<Första <Förgående | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 |