SMÅTT OCH GOTT ! 
Det här helgen fick jag uppleva skidåkning när den är som bäst. Hela lördagen befann jag mig i Grönklitt utanför Orsa. Massvis med snö och dagen bjöd på strålande sol och - 2 grader. Helt perfekt yttre förutsättningar med andra ord. Vallningen gick prickfritt och min första 11 kilometersrunda kändes bra, i ca 3 kilometer. Det visade sig att det var en ospårad sträcka och efter en rad strapatser så anlände jag till målet en aning tröttkörd. Nej, nån stor skidåkare blir man nog aldrig.

Rundan runt sjön var desstu bättre. Här fick jag också uppleva den aningen unika upplevelsen av att köra om en åkare. Det spåret var verkligen fint och inga jobbiga backar heller. Den sträckan får fyra snöstjärnor av fem möjliga av undertecknad.

Efter lunch blev det ytterligare lite skidåkning och på det hela taget så var det en lyckad utflykt. Om en knapp månad så är det Vasaloppet (öppet spår) och det blir tufft att komma i form tills dess. Nån snö på mina breddgrader verkar heller inte vara i antågande.

Stryktipset blev ett fiasko även denna vecka. Nio rätt är inget att skryta med. Efter 18 poäng på två omgångar blir det tufft att nå final. Till helgen ska jag chansa lite mer. Det måste snart bli en svår omgång. Kommer att satsa på många tvåor.

Tottenham åkte ut mot Manchester U på Old Trafford i FA-cupen. Laget var nära en kvittering på slutet (stolpskott) men istället kunde United kontra in 3-1. Spurs får ta hem Ligacupen istället.

Challe Berglunds vinnare på V75, New Photo, vann och han har klart för sig den gode Challe. Jag får ringa Challe i veckan med nya tips till på lördag.

Bandy VM har startat. Sverige vann mot Kazakstan med 10-3 och möter nu Vitryssland imorgon. Zzzzzzzzzzzz.

Sagas A-lag var spellediga men U-laget krossade DITT Uppsala med 12-5. Coachseger, enligt coachen Putte Persson.

Avslutade dagen på Solvalla. Bara drygt tusenlappen på sex rätt men direkt sändningen av Prix D´Amerique var kul att bevittna. Det blev fem omstarter (vilken röra det är vid startögonblicket). Offshore Dream vann och Opal Viking blev tvåa. Ingen lycka för Going Kronos den här gången heller. Det är bara att hoppas att hästen kan komma tillbaka till den form han hade för ett år sedan.

[ 2 kommentarer ] ( 41 visningar )   |  länka till  |   ( 3 / 2793 )
BERGSÅKER ! 
Nu är man hemma igen efter 66 mil i bil upp och tillbaka från Timrå. Resan upp gick hur lätt som helst men det var rätt tungt på hemresan. Som tur hade många bra cd-skivor bilen. Eldkvarnas nya är jäkligt bra och så håller mina gamla Boomtown Rats och Queen-cd:s fortfarande hög klass.

Timrå vann matchen med 4-1 efter bl a 2 mål av danske Peter Regin. Han gjorde en riktigt fin match. Fick ta emot en massa sms efter matchen bl a från en viss A Persson som glatt meddelade "adla Peter Regin". Nåja, det är väl att ta i men visst är det en artist på isen.

Till helgen är det V75 med Jackpot på Bergsåker och är det nån gång man ska spela V75 så är det nu. Om man prickar in sju rätt så får man 30 % mer än i vanliga fall. För er som är nybörjare, kan ni här ta del av mitt lilla 100-raders system (kostar 50 kr).

1. 2-3
2 4-6-7-8-9-10-11-13-14-15
3. 1 Amour Ami
4. 1 Peggy Ruda
5 3 Arion
6 1-6-7-8-9
7 1 Leading Lantern

Träffade som bekant Challe Berglund igår och han avslöjade att han trodde mest på nr 1 New Photo i avdeling sex. Den är bara steckad på 11% så jag plockar väl med den på mitt system också.

Annars rullar SM i Stryktips vidare. Jag hade nio rätt i första omgången och sprack bl a på två halvgarderningar. På en av dessa hade jag 1 2 och då blev det givetvis X. Det är liksom Murhphys lag. Jag lovar här och nu att ALDRIG mer tippa 1 2 på någon match någon gång någonstans...

Mitt drag i veckan som kommer att sänka många tippare är att Newcastle fixar ett kryss på Emirates i London (mot Arsenal). Kevin Keegan kommer att betyda oerhört mycket för Newcaslte och Arsenal fick en knäck av Tottenham (stryk med 5-1) i Ligacupen.

* Derek Roy gjorde 2 mål när Buffalo (2-1) vann i natt. Skön seger.

* Edsbyn gjorde 18 mål i bandyn mot Villa. Hur är det möjligt ?

* Tror att Timrå kan skrälla i seriefinalen mot HV imorgon. Backlunds fjärde nolla.

* Saga har ett starkt U-lag på planen imorgon mot DITT Uppsala och spännande coach i Putte.

* Om Kaisa Varis är dopad igen är det SKANDAL. Skid- och cykelsporten har det tufft just nu.

* Sju poäng av Daniel Alfredsson i natt. Fattar ni hur stort det är ?

* Going Kronos i Prix D´Amerique. Ludde är inte rädd för nån.

[ 4 kommentarer ] ( 135 visningar )   |  länka till  |   ( 3 / 2846 )
TIMRÅ ! 
Idag är det dax för en riktig långresa. Jag ska upp till Timrå för att kommentera ishockey mellan Timrå och Mora. Just nu hoppas jag på bra väder och lite trafik. På resan upp så tvingas man också passera landets tråkigaste bilväg, nämligen mellan Njurunda och Sundsvall. Snacka om att aldrig komma fram !

Fast det är alltid kul att vara uppe i Timrå. Fin hall och bra stämning i hallen och en utmärkt kommentatorsposition. Hela bygden lever för sin hockey och här finns en härlig hockeykultur. Dessutom brukar Timrå spela en fartfylld ishockey men frågan är hur det blir ikväll. Timrå saknar nio (!) spelare och lär väl få spela med halva juniorlaget. Det blir tufft. Det ska dock bli kul och snacka lite trav med Challe Berglund innan matchen. Kanske man kan få nåt drag till V75-omgången på Bergsåker på lördag (jag lovar att tala om det på bloggen imorgon).

Mora IK gillar jag också. Tänka sig att en liten klubb kan klara sig så bra som Mora gör. Mr Mora är förstås Janne Simons. Han styr och ställer på ett härligt sätt hela verksamheten. När man är på plats i Mora brukar alltid Simons sitta bredvid mig på kommentatorsplatsen. Siomns har alltid glimten i ögat och det går inte annat än att gilla karln.

Dessutom har Mora IK dom trevligaste pressvärdarna. Det står alltid uppdukat lite tilltugg med korv, skinka och annat smått och gott inne i pressrummet. Stämningen där är alltid avspänd och skrattet ligger alltid nära till hands. Jag kan villigt erkänna att jag trivs utmärkt i Mora. Det är nåt visst med dalkarlar.

Hur går det då ikväll ? Ja, med tanke på Timrås alla skador och sjukdomar så borde Mora vinna. Juha Piktämäki har också hittat fjolårsformen (var bästa målvakten i räddningsprocent förra säsongen) så han blir nyckelspelaren ikväll. Timrå är dock starka på hemmais så jag tippar 2-2.

Jag vet att jag i alla fall har minst en tittare ikväll. Anders Persson, IS Sagas powerforward, sitter förstås klistrad framför tv:n. Och till dig Persson, ska jag fixa ett signerat matchprogram med nån Timrålirare !
[ 6 kommentarer ] ( 76 visningar )   |  länka till  |   ( 3 / 2037 )
VAD HÄNDER I FÄRJESTAD ? 

Kollade på när Djurgården krossade Färjestad igår. 6-1 till DIF, siffror som var helt i sin ordning. Färjestad förlorade innan mot Luleå med 7-2 och har nu 3-13 i målskillnad på två matcher. Man kan väl ändå kalla det "mini-kris". Färjestad är ju det lag som dominerat svensk hockey under 2000-talet. Innan fjolårets semifinalplats så hade laget sex (!) raka finaler.

Till Färjestads försvar kan sägas att skadelistan var hur låååång som helst, några spelare avstängda och att Jonas Höglund nyligen lämnat klubben. Jag tror ändå att läget är lite skakig i Karlstadlaget just nu. Jag är säker på att förstärkningar är på väg in. Färjestad är ett av de rikaste klubbarna så muskler finns för nya spelare. Frågan är bara var man ska hitta dessa just nu. Bra spelare är inte lätta att plocka fram.

Nu tror jag dock att Färjestads klubbledning fixar det här och två nya spelare finns med innan den 31:a januari. Sedan när slutspelet drar igång så är allt som vanligt igen. Färjestad i final på nytt.

På tal om Färjestad så finns där min absoluta favoritspelare i Elitserien. Fabian Brunnström heter han. Förra säsongen spelade han i Borås i division ett och öste in poäng. Det brukar dock vara svårt att ta ett så stort steg som Brunnström har gjort och få brukar lyckas. Brunnström är ett lysande undantag. Han har allt för att bli en bra spelare med teknik, storlek och bra skott. Passa på och njut av hans framfart för snart är han i NHL.

[ 4 kommentarer ] ( 125 visningar )   |  länka till  |   ( 3 / 3078 )
SNÖ !!! 
Undrens tid kanske ändå inte är förbi. När man tittar ut genom köksfönstret ser man nåt vitt på marken, SNÖ ! Vips så stiger förhoppningarna om en långtur på skidor och nu finns återigen tankarna om en nytt Vasalopp.

Jag körde Vasaloppet för första gången för två år sedan. Innan dess hade jag inte stått på skidor sedan jag gick i lumpen. Det krävdes mycket träning innan jag tyckte att jag var redo för dom nio milen på skidor. Första träningspasset blev verkligen ingen succé. Jag fick helt enkelt inte i pjäxorna i skidorna, det gick så långt att jag tvingades ringa till Cykel och Skidstället och fråga hur man skulle göra. När jag så småningom fått ordning på skidor och pjäxor drog man väg på en långtur och efter 2.5 km (!) var man helt färdig. Tekniken var, ska vi säga, bristfällig.

Nåväl, undan för undan så gick det trots allt bättre och bättre och efter ca 50 mil i olika spår var det så dax för LOPPET. Jag, Daniel Werkmäster och Anders Nygren begav oss mot Dalarna (i bil) med egenhändigt vallade skidor. "Öppet spår" var det som gällde för oss den här gången.

På startlinjen kände man sig som värsta Gunde Svan och var rejält laddad. Tyvärr "försvann" min kompisar direkt efter starten och jag fick ensam kämpa mig igenom sträckan. Fattar ni egntligen hur långt nio mil är ??? Hur kul är det att efter en kvarts åkning, i värsta uppförsbacken, mötas av skylten MORA 88 KM ??? Nåja, det gick väl hyfstat i ca 3.5 mil men sen började man komma in i en ordetligt svacka. Jag lyckades ta mig till Evertsberg (48 km) med nöd och näppe.

Efter lite vila där och lite mat och dryck så var man ändå redo för nya tag och det var då jag fick min "aha"-upplevelse. Efter Evertsberg var det bara nedför, kilometer efter kilometer svischade man förbi i värsta Stenmarks-stilen. Plötsligt var det hur kul som helst med skidåkning. Lundbäcks-backen gick sedan av bara farten och så småningom gled man in i Mora skidstadion till publikens jubel (nåja).

På väggen hemma hos mig hänger mitt diplom med tiden 9.16.36. Ett minne för livet. Jag lovade mig själv efter loppet att ALDRIG mer Vasaloppet. Men redan dagen efter hade man ändrat sig. Och om en knapp månad är det dax igen.

Snälla, kan det inte komma liiiite mer snö idag !

[ 2 kommentarer ] ( 52 visningar )   |  länka till  |   ( 3 / 2080 )

<<Första <Förgående | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | Nästa> Sista>>