EN GALEN SOMMAR VÄNTAR ! 
Fotbollsligorna ute i Europa är nu avslutade för säsongen. Och nu börjar snart en helt galen "silly season". Det kommer att bli den värsta värvningskarusellen någonsin. Dom stora klubbarna verkar att ha hur mycket pengar som helst att handla för där 500-600 miljoner för en spelare är nästan "småpotatis". Extra dyrt kommer det att bli denna gång också beroende på att det är ett VM-år. Dom spelare som lyckas i VM kommer att bli ruggigt dyra att värva för andra klubbar.

Ända sedan i lördagskväll har jag lidit med Liverpools målvakt Loris Karius. Efter två tavlor i Champions League-finalen mot Real Madrid så kan det inte vara lätt att hålla huvudet högt för Karius. Jag passar på att hylla Karius snygga gest efter matchen när han ändå gick runt att tackade fansen efter matchen och snabbt gick ut och berättade att det var han som "svek" laget. Inga undanflykter utan rakryggat tog på sig förlusten. Jag hoppas att Liverpool inte får "kalla" fötter och desperat värvar in en ny målvakt utan ger Karius en andra chans för det är han onekligen värd.

Ringostar Treb tog hem Elitloppet på Solvalla och var bara bäst för dagen. Propulsion var bra men fick nöja sig med andraplasten. Den franske superstjärnan Bold Eagle hade inte lyckat eftermiddag och kom bort i sitt försök. Tyvärr blev det en massa startstrul i det försöket och Bold Eagle blev bara hetsigare och hetsigare, Det var verkligen tråkigt och lite av luften gick ju ur tävlingen när "Örnen" försvann. Men det är lite som hästens ägare Pierre Pilarski sa till Solvallas Sportchef efter loppet, nåt i stil med "its racing".

Den här veckan startade min egen delägde Niky Flax på Halmstadtravet. Han spelades till stor favorit men fick denna gång nöja sig med en tredjeplats. Häsen såg jättefin ut men loppet blev lite ryckigt kört den här gången och det gillade inte Niky som fick "harva" en del ute i spåren. Skötaren Erika Persson var dock nöjd med hur han travade så det var det allra viktigaste. Vi och Niky Flax kommer snart igen.

Nu längtar man onekligen till att VM i fotboll ska börja. Till skillnad från hockey.VM så är ALLA matcher i fotbolls-VM underbara att skåda. Det ska bli så roligt att följa årets turnering och jag räknar kallt med att Sverige går vidare från sin grupp.

Hammarby leder Allsvenskan i fotboll efter en 1/3 del av säsongen. Jag gläds verkligen med min gamle vapendragare Joakim Björklund (som nu är assisterande tränare i Bajen). Jocke och jag kommenterade många matcher på plats nere Spanien när C More hade rättigheterna för La Liga. Jag saknar resorna och alla trevliga middagar vi spenderade tillsammans nere i Spanien.

[ 5 kommentarer ] ( 29 visningar )   |  lnka till  |   ( 3 / 1266 )
IDAG VINNER PROPULSION ELITLOPPET ! 
Det är en strålande morgon, det kommer att bli grymt på Solvalla idag. Insläppet är redan klockan 08.45 så jag är på väg till Solvalla nu. Lördagens tävlingar var helt fantastiska och vilken underbar publik det var under dagen. När Double Exposure och Örjan Kihlström skar mållinjen så var det nästan orkanstyrka på jublet från publiken.

Idag är jag övertygad om att Propulsion vinner Elitloppet, kanske inte försöket där Ringostar Treb kan vinna från spets men när det väl drar ihop sig till final, ja då är nog Propulsion bara bäst.

På morgonkvsisten är det det sedvanliga speedracet och visst håller jag en tumme för Harry Haythrow och Peter Untersteiner. Räkna med att Peter är segersugen efter att ha varit avstängd både i fredags och i lördags.

Bästa vinnaren är nog ändå Enterprise i V75-7. Hästen älskar 1640 meter och med ett bra utgångsläge så blir det spets och slut. Det ska bli kul att hylla min kollegor Hasse Backe och Lasse Granqvist som deläger Enterprise.

[ 4 kommentarer ] ( 30 visningar )   |  lnka till  |   ( 3.3 / 114 )
ELITLOPPSHELGEN ÄR HÄR ! 
I år gör jag mitt 29:e Elitlopp som Speaker på Solvalla. Det blir en del möten om körscheman, repetition av Elitloppsinvigningen, hästaukton och så travtävlingar i dagarna 3 den här veckan. Det är klart att det blir långa dagar, särskilt lördag och söndag (då jag jobbar på Solvalla från kl 08-19) men det är också förbaskat roligt. Jag har en superplats där jag jobbar med fantastisk yv över Solvalla och jag längtar redan nu till inspringet till E-läktaren och till övriga fina platser på lördagsmorgonen klockan 10.

Just nu sitter jag tränar lite språkkunskaper, engelska, franska, tyska, italienska och finska ska man försöka hantera. Nu handlar det dock inte om att prata flytande på någotvis utan mer att kalla till start på de olika språken. Jag har gjort det några gånger tidigare om man säger så, så det kommer nog att gå bra i år igen.

Propulision är min vinnare av Elitloppet. Han såg fantastisk ut i senaste loppet på Solvalla då han dansade runt på 1.09.9 på ett lekande sätt. Nu blir det dessutom optimal balans och jag tror att världsrekordet är i stor fara på söndag. Väderprognosen lovar runt 26 grader och sol och det innebär också ett supersnabb bana. Jag har också en vädjan till er som kommer till Solvalla denna helg. Drick mycket vatten och dricker ni något annan, så glöm då inte att det åtminstone är "varannan vatten" som gäller. Jag lovar att ni får ett bättre upplevelse och mår så mycket bättre om ni följer det enkla rådet.

Om jag hade 1000 kronor till övers och skulle försöka förvalta dom på lördagen så skulle jag göra på följande vis. På lördagkväll kommer jag att lägga ut tipsen hur man förvaltar en 1000-lapp bäst på söndagen. Och då vet vi hur det gick med min "lax" för lördagen.

Lopp 3 - 3 Jairo 200 kr vinnare - Hästen ser ut att vara i strålande slag spurtar alltid vasst.
Lopp 5 - 12 Sobel Conway 200 kr plats - Helt bortglömd denna gång men formen finns där.
Lopp 10 - 2 Springover 200 kr vinnare/plats - Måste få vinna lopp snart. Kan bli på lördag.
Lopp 12 - 12 Call Me Keeper - 200 kr vinnare - Örjan smyger men sen biter spurten bra.

Den här veckan hann jag även med ett besök till Örebro och Behrn Arena. Örebro vann mot Kalmar med 2-1 och hakar på i toppen av Allsvenskan. Tränaren Axel Kjäll har verkligen gjort ett kanonjobb med ÖSK. Truppen inför säsongen såg rätt så svag ut men med kontinuitet och ett spelidé som man verkligen tror på så kan man komma riktigt långt.

På lördag är det också Champions League-final. Helt perfekt att kolla på på lördagkvällen som uppladdning inför Elitloppet. Det blir väl som vanligt att Real Madrid vinner och att Cristiano Ronaldo får för, typ femtioelfte gången, ta på sig matchvinnarrollen. Liverpool har nästan gjort en bragd bara att ta sig till finalen men där tror jag att det blir stopp.

Och nästa vecka på måndag, så är det dags för min delägde travare Niky Flax att starta igen på Halmstad. Den här gången lär det bli full laddning av Johan Untersteiner och då får nog konkurrenterna se upp så dom inte blir förkylda när Niky sätter in spurten.
[ 7 kommentarer ] ( 37 visningar )   |  lnka till  |   ( 3.1 / 77 )
EN SVÄNG TILL HALMSTAD ! 
I söndags var jag på plats och kommenterade Djurgården mot Dalkurd på Tele 2 Arena. Det blev onekligen en het upplevelse. På Tele 2 så är kommentatorsplatsen belägen mitt i solen som verkligen stekte på under hela matchen. Kostym med skjorta och slips är inte den optimala klädsel i den läget om man säger så. Djurgården lyckades vinna matchen med 1-0 men där Dalkurd var bra, särskilt i den första halvleken. Framför allt var det Ferhad Ayaz som hela tiden var en oroskälla för Djurgårdsförsvaret. Men när han tvingades kliva av efter 55 minuters spel så tog Djurgården över matchen och vann till slut rättvist.

Direkt efter matchen så satte jag mig i bilen för en liten tripp ner till Halmstad. På måndagen gjorde nämligen min delägda häst, Niky Flax, comeback efter ett litet tävlingsupphållet. 50 mil i bil gick fint och jag anlände till Hotell Mårtensson runt 23-tiden. Jag gillar Mårtensson, trevlig personal och bra läge, mitt i centrala Halmstad. Måndagsmorgon inleddes redan kl 07.15 med en liten joggingtur längs Nissans härliga strand och redan då var temperaturen upp emot 17-18 grader. Efter frukost så bestämde jag mig för att åka ut till Tylösand, denna mytomspunna strand. Alltså, det var som att komma till Spanien för några timmar. Underbart !

Jag är även med på en 2-årig travare hos Johan Untersteiner nere i Halmstad. Just nu är hästen för uppträning hos Helena Egetoft inne på Halmstadtravet så klockan 14 så hade jag bestämt att se honom i ett lättare motionsjobb inne på banan. För en vecka sedan blev nämligen M..T Oberon (lägg namnet på minnet) kastrerad så nu är det bara lite motionskörning ett tag framöver. Men oj, vilken fin häst. Han älskar och träna och har ett fint lätt steg. Jag har ju varit med en del och den här hästen gillar jag verkligen. Han kommer att bli bra.

Sedan blev det lite mat på stallfiket och schnitzeln som serverades smakade oväntat bra. Jag var på plats när Niky Flax anlände till banan med sin skötare Erika Persson. Niky har ju aldrig gjort mig besviken och det ska bli mycket spännande att följa honom det här året. Han är hur cool som helst och när han värmde med Erika innan tävlingarna så såg han ut som om han ägde banan. Erika gör ett otroligt fint arbete med Niky och dom trivs verkligen tillsammans.

Niky spelades till favorit (18/10) men kunde inte ta emot Twin´s Zindy från start. Johan ville inte ge sig in någon alltför våldsam spetskörning utan kröp ner i ryggen på Twin´s Zindy. Tyvärr kom det aldrig någon luckan utan Niky Flax fick sitta kvar med "rubbet" kvar över mållinjen som trea. Men Niky såg lysande ut och drog inte en pust efter loppet. Johan var verkligen helnöjd med hästen och nu räknar vi med start om 14 dagar på Halmstad igen. Om Niky får vara frisk och hel under det här året så kommer han att klättra rejält i klasserna. Om ett år är det Elitlopp igen och då hoppas jag att Niky kan vara med, så bra är nämligen den här hästen.

Hemresan gick bra på hemvägen men det blev några fikastopp längs E4:an för att man ska hålla sig pigg hela vägen. Idag (tisdag) så är det Elitloppsmöte under förmiddagen och så jobbar man på Solvalla på kvällen. Bra väder idag igen - jag gillar verkligen den här årstiden.

[ 6 kommentarer ] ( 33 visningar )   |  lnka till  |   ( 3 / 121 )
SLUTSPURT I DE EUROPEISKA TOPPLIGORNA ! 
I England ser det ut att bli spännande i kampen om några av CL-platserna. Manchester City och Manchester United är helt klara och nu gör Liverpool, Tottenham och Chelsea upp om 2 av de återstående platserna. Tottenham förlorade i helgen borta mot West Bromwich (0-1) och måste nu vinna mot Newcastle på hemmaplan i veckan. Det blir några nervösa dagar för min del med andra ord. Än en gång visade sig att det är otroligt svårt att möta lag som slåss för nytt kontrakt så all "credd" till WBA som onekligen tog sista chansen att hänga kvar i Premier League.

I Italien ser det ut att bli en kamp mellan Lazio och Inter om den sista CL-platen. Lagen möts också i den sista omgången så där har seriemakarna lyckats perfekt med en sån match i sista omgången. Juventus, Napoli är helt klara medan Roma behöver nån poäng till för att vara på den säkra sidan. På söndag möts Roma och Juventus på Olympiastadion i Rom. Måste väl ändå vara årets säkraste kryss alla kategorier.

I Spnaien så är Barcelona att gå igenom hela serien utan förlust. Den svåra matchen ii söndags mot Real Madrid klarade man av att kryssa (2-2) trots utvisningen på Roberto, relativt tidigt i matchen. Atletico Madrid, Real Madrid och Valencia följer också med till CL till hösten. I Spanien kan vi också konstatera att Malaga (som ligger mig varmt om hjärtat efter många resor dit) tvingas lämna den högsta serien. Bara att hoppas att laget snart är tillbaka och att man kan åka ner till La Rosaleda och kolla på nån match framöver.

I Tysland och i Frankrike är allt som vanligt, Bayern Munchen och PSG har varit otroligt överlägsna (just nu är lagen 24 respektive 17 poäng före tvåan i tabellen). Fast det är ju nästan samma marginal i England och i Spanien. Det är ju bara i Italien det har funnits lite spänning kring ligaguldet. Det är bara att hoppas att det blir jämnare till nästa säsong och visst måste det väl ändå bli det. För inte kommer att få se lika överlägsna vinnare nästa säsong. I England är jag helt övertygad om att det kommer att bli en grym säsong.

I Allsvenskan fick jag i lördags uppleva en konstig match, Hammarby mot GIF Sundsvall (4-3). Hammarby hade fullständig kontroll på matchen och ledde med 4-0 med 20 minuter kvar. Plötsligt vaknade Gifffarna till och gjorde 3 mål och var faktiskt nära en kvittering till slut.

Förra veckan så hade vi sportkonferens på C More med kommentatorsutbildning, Retoriksnack och även en röstpedagog som berättade om hur man gör för att rösten ska hålla. Det var både intressant och utvecklande men framför allt var det skoj att träffa alla kollegor under en dag tillsammans. Sen blev vi bjudna tillsammans med hela TV4 till Behrns för lite festligheter. Det var också skoj och underhållningen höll hög klass med en liten återförening av GES (Glenmark, Eriksson, Strömstedt) på scenen. Då var det riktigt bra tryck i lokalen om man säger så.

På tisdag är det topplopp på Solvalla med fyra lopp med hela 300.000 kronor till vinnaren. I den sista avdelningen på V64:an så har jag ett mycket spännande "drag". Nr 11 Born Unicorn höll strålande från utvändigt ledaren senast och är en riktigt bra 4-åring. Han kommer nog att bli rätt så bortglömd imorgon (dåligt läge) men jag tycker att det här faktiskt är en bra chans !

[ 2 kommentarer ] ( 29 visningar )   |  lnka till  |   ( 3 / 849 )

<<Frsta <Frgende | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | Nsta> Sista>>