FRÖLUNDABORG ! 
I helgen var jag med om en riktigt mäktig upplevelse. Jag var på plats i Göteborg för att se den tredje kvartsfinalen i SM-slutspelet i ishockey mellan Frölunda och Färjestad. Matchen spelades i den gamla slitna hockeyladan Frölundaborg. Där får ca 7.500 fans plats varav dom flesta placerade på ståplats.

Redan en timme före nedsläpp började folk strömma in i hallen och när spelarna kom in för uppvärmning möttes dom av ett öronbedövande jubel från runt 4.000-5.000 åskådare. Det var precis som förr i tiden. Tio minuter innan nedsläpp var det proppfullt i hallen. Frölunda kör med två killar som "peppar" publiken i hallen innan match, båda åker skridskor och uppmanar publiken att sjunga med "Vi är på gång, vi är laddade osv" dånar i hallen och hela publiken sjunger med. Det är helt enkelt ett grymt drag.

När så matchen drar igång så kokar hela hallen. Tränarna kan inte göra sig hörda, spelarna är fullproppade av adrenalin och kampen på isen är otrolig. Den första perioden som spelades i lördags är den bästa jag sett på mycket länge. Det small i varje närkamp, det haglade utvisningar (det dessvärre haglade det in plastflaskor på isen när Frölunda fick en dubbelutvisning), det brändes målchanser och missades en straff. Skotten slutade 18-17 i första perioden och Niklas Andersson gjorde enda målet. Frölunda vann till slut matchen med 4-0 och nu väntar returmatch i Karlstad på måndagkväll. Jag är glad över att jag får chansen att kommentera även den matchen. Ibland älskar jag mitt jobb.

Calle Johansson hade gårdagens bästa kommentar. Jag sa att Frölunda får en stående ovation och Calle meddelade lugnt: "Ja, så är det Anders, men så är det ju nästan bara stående publik i hallen"...Så sant så.

Avslutade kvällen på hotell Gothia med en räkmacka och en bira uppe i Sky-baren. Jag är helt säker på att jag aldrig har och kommer aldrig mer att äta en godare räkmacka. Om ni är i Göteborg, besök Sky-baren på hotell Gothia och testa räkmackan. Den är svindyr men värd varenda krona.

Hann precis med flyget kl 08.00 på söndagmorgonen eftersom jag skulle vara på Solvalla kl 12.00. Jag hade starthäst igen på Solvalla. Min deläga Superior Dust hade dessvärre inte sin bästa dag på Momarken och slutade på en blygsam sjätteplats. Idag gick det dock bättre. Västerbo Maestro (lillebror till Västerbo Miguel) tog sin första seger och agerade klart bra. 3-åringen gick 1.17.8 över 2140 meter och blir helt klart spännande att följa framöver.

På måndagkvällen ska jag jobba med Magnus Arvedson som ju började säsongen som tränare i Mora men som fick sparken runt juletid. Arvedson har varit gäst några gånger i samband med NHL-matcher på Canal Plus och är en trevlig och kunnig kille. Han är nog en av dom mest underskattade svenskar som någonsin spelat i NHL. Han var vid ett tillfälle nominerad till Selke Trophy som bästa defensiva forward under sin tid i Ottawa. Jag tror att han blir en bra expertkommentator i framtiden.

Hur går det då i morgon i Karlstad ? Jag tror faktiskt mest på hemmalaget som förhoppningsvis får tillbaka skyttekungen Pelle Prestberg. Han behövs om FBK ska få fart på sitt power play. Färjestad vinner med 5-3.

[ Lägg till kommentar ] ( 6 visningar )   |  länka till  |   ( 3 / 2569 )

<<Första <Förgående | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | Nästa> Sista>>