LONDON TUR OCH RETUR ! 
I söndags var det uppstigning kl 06.00 för avresa mot Heathrow, London. I sällskap med en sömndrucken Jens Fjellström äntrade vi flygplanet utan att snacka så mycket med varandra. I London så skulle vi kommentera Arsenal mot Liverpool på Emirates Stadium. Det är nåt extra med den typen av matcher. Det är då man inser att man har världens bästa jobb.

Jag lyckades, för en gångs skull, sova en del på överresan så när vi landade vid kl 09.30, lokal tid, så var jag ändå rätt så fräsch. Både jag och Jens längtade dock efter en hederlig engelsk frukost. Vi tog snabbtåget till Paddington Station och gick upp till Hilton för att stilla vår hunger. Där dök också en journalist vid namn Jörgen Kardell upp. Jörgen hade i uppdrag att följa oss under en dags arbete för facktidningen "Match". Ingen kan säga att en hotellfrukost i England är billig men när man är hungrig har nöden ingen lag. 19.95 pund är förvisso dyrt men då ingår å andra sidan allt.

Efter frukosten blev det förberedelser ute i hotellfoajén. Jens kollade gamla Arsenal- och Liverpool-matcher på sin dator medan jag plöjde igenom alla söndagstidningarna. Samtidigt som vi svarade på journalist-Jörgen alla frågor. Jens som själv påstår sig vara "tidsdyslektier", överlät till mig att hålla koll på tiden. Jag å andra sidan är "tidsoptimist" så det kanske inte är den optimala kombinationen. Nåväl, det fick bli en taxi till Emirates vid kl 12.45.

Emirates är en otrolig arena men så kostade den runt 3 miljarder att bygga också. Pressrummet är fantastiskt och där trivs man verkligen. Jag och Jens gjorde vår inledning utanför arenan och när den var klar hade vi 90 minuter kvar till match. Så det fick bli "lusläsning" av mathcprogrammet och lite kyckling och potatis. Laguppställningarna dök upp och det var väl inga större överraskningar förutom att Javier Marscherano saknades och den unge argentinaren Emiliano Isoua fick lira från start i Liverpool.

Vår kommentatorsposition är alldeles utmärkt och även Jörgen fick sitta med oss uppe på kommentatorsläktaren. Matcher mellan "The big four" i England är alltid underhållande. Vi fick se två jättesnygga mål av Robin Van Persie och Robbie Keane och matchen slutade 1-1. Efter matchen gick vi ner i pressrummet och sköjde ner "vägdammet" med varsin San Miguel. Därefter avvaktade vi en stund innan vi gick mot tunnelbanestationen utanför arenan.

Jens och jag skulle åka hem på kvällen kl 21.05 medan jounalist-Jörgen skulle vara kvar i London ytterligare någon dag. Vi tog tunnelbanan till Kings Cross, för att därifrån ta taxi till Paddington. Tiden började rinna ut och när vi hamnade i julköer så såg det inte så bra ut men det ordnade till sig och vi hann till Paddington för att ta tåget kl 19.40, även om marginalen bara var tre minuter så kändes det som gott om tid.

Incheckningen och säkerhetskontrollen gick för en gångs skull blixtsnabbt och vi hade plötsligt gott om tid på oss. Flyget var aningen försenat men det brydde vi oss inte om särskilt mycket. Vi landade på Arlanda kl 00.35 och sen blev det transport hem och man somnade ovaggad runt kl 01.30. En tuff dag men också helt underbar.

[ 3 kommentarer ] ( 29 visningar )   |  länka till  |   ( 3 / 1818 )

<<Första <Förgående | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | Nästa> Sista>>