SEGER MOT REGERINGSKANSLIET ! 
Det var alltjämt mörkt ute när jag anlände till Danicahallen på Östermalms IP. Det var dax för match för Canal Plus rinkhockeykrigare mot Regeringskansliet. Matchstart kl 07.15, en helt perfekt starttid för då har man ju tid för en massa annat under dagen. Fast jag var nog den ende som tyckte det.

Väl där möttes man av målvakten Marcus Hammer som kom med dagens första negativa besked "Petter Johansson har ingen utrustning här så han skickade ett sms i morse och gotlänningen Solja är tyvärr bortrest så vi blir en man kort idag". Nåväl, det var bara att gilla läget och vi bestämde oss för en synnerligen defensiv uppställning.

Matchen startade utmärkt för oss, efter 10 sekunder gjorde Regeringskansliet självmål ! Och det var riktigt snyggt, ni kanske minns japanen Kazumasa Sasaki som gjorde ett klassiskt självmål i VM 2004 (kolla på Youtube så förstår ni) och det här var ett liknade självmål. Vi var dock schyssta och gav målet till Henrik Nilsson eftersom han var den sista Canal Plussaren som rörde bollen. Henrik gjorde sedan 2-0 och Björn Oldéen ökade på till 3-0. Så långt allt väl. Marcus Hammer var kung i målet men kunde inte stoppa Regeringskansliet från att komma upp till 3-2. Men Björn Oldéen gjorde nog sitt livs match och gjorde två snabba mål innan paus. Pausvilan kom välbehövlig och vi fick chansen till lite återhämtning.

Utvilade efter paus fortsatte vi vårt kontringsspel och plötsligt var jag ren med målvakten, men när bollen skulle in i mål blev jag nerslagen av en motspelare. Jag kanade med huvudet före in i sargen och det kändes inte riktigt bra. Henrik Nilsson trodde jag simulerade och tänkteför sig själv "F-n vad smart av Fredriksson och ge oss lite extra vila". Efter några minuter så kunde jag dock resa mig upp och vi fick straffslag och killen som fällde mig fick fem minuter för hårt spel. Nu några timmar senare så känns det dock helt ok även om jag är lite stel i nacken och har lite smärta i rryggen. Men jag gnäller inte.

Oldén har dock aldrig varit nån bra straffskytt och brände även detta läge. Henrik Nilsson tog dock snabb revasch och satte 6-2 och när jag själv gjorde 7-2 var seger i hamn. Regeringskansliet snyggade till siffrorna till 7-4 men segern var aldrig i fara. Här följer också lite spelarkritisk. Skalan 1-10 är det som gäller.

Marcus Hammer: 8. Grym i målet. Måste ha spenderat mycket träning i gymmet under sommaren. Smidig som en panter och Regereringkansliet kommer att drömma mardrömmaar när dom tänker på Hammer.

Henrik Paulsson: 7. Visade sig vara ett mycket bra nyförvärv. Killen jobbar på Canal Digital och har ett förflutet i Hammarös juniorer. Härlig inställning och bra på rören.

Henrik Nilsson: 7. Den f d Björklöven-stjärnan gjorde ett hattrick och med sina fina teknik firade han stora triumfer. Spelar också med den äldsta hjälmen, en grön snygg Jofa-hjälm. Lite av en publikfavorit.

Björn Oldéen: 9. Fick nu visa sina ledaregenskaper nu när Stefan Settling vek ner sig. Björn var bäst på planen och vi är alla glada att han spelade i vårat lag.

Anders Fredriksson: 7. Har nog aldrig varit så ofta i defensiv zon. Brände ett par fina lägen men gjorde i alla fall ett mål. Skadad i andra men spottade i handskarna och fortsatte,.

[ 54 kommentarer ] ( 146 visningar )   |  länka till  |   ( 3 / 1186 )

<<Första <Förgående | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | Nästa> Sista>>