EL CLASICO ÄR ALLTID EN OTROLIG UPPLEVELSE ! 
Jag tyckte jag hade hittat en perfekt resa ner till Madrid i lördags. Avresa till Hamburg kl 09.05 med byte där för vidare färd till Madrid. Men i Hamburg vräkte snön ner och här blev det förseningar. På flygplatsen fanns bara en avisningsbil så det blev att sitta i planet och vänta...och vänta...och vänta. Två timmar försenade var det dock vår tur och runt kl 16.30 ankom jag till Madrid flygplats. Nåja, det var ju ingen fara eftersom matchen inte skulle börja förrän kl 22. Men man vill ju alltid vara ute i god tid och jag avskyr att stressa innan en match. Med facit i hand kanske jag borde ha åkt ner redan på fredagen.

Vi bodde på AC Cueza, ca 500 meter från Bernabeu-stadion, så läget kunde man verkligen inte klaga på. Canal Plus hade verkligen storsatsat på detta toppmöte, för Peter Henriksson och Jocke Björklund var också på plats och i studion hemma i Stockholm så höll Tommy Åström i tåtarna tillsammans med Tony Gustavsson och Patrik "Bjärred" Andersson. Jag och Jens Fjellström hade fått hedersuppdraget att kommentera det 216:e mötet mellan Real Madrid och Barcelona.

Även om dimman omslöt den spanska huvudstaden och regnet hängde i luften så kände man onekligen förväntningarna inför kvällen. Bernabeu-stadion är en mäktig byggnad och kommentatorsläktaren är mycket bra placerad. Dessutom har dom en skön infravärme påslagen så risken att frysa är liten. Men för säkerhets skull var det långkalasonger på. Det är dock en aning "kaosartat" på kommentatorsläktaren men den här gången hamnade vi bredvid en grupp från japansk tv. Dom var hur trevliga som helst så det var inga problem.

Runt 500 miljoner tv-tittare världen över följer varje El Clasico-match och jag kunde räkna till ett 40-tal kommentatorsteam på plats. Det var en helt grym inramning minuterna innan matchstart när Puccinis "Nessum Dorma" dånade ut ur högtalarna. Då kändes det som om tiden stod stilla och det knottrade sig på armarna. Eller "ståpäls" som Gunde skulle ha sagt.

Matchen hann knappt börja förrän Real Madrid gjorde 1-0 genom Karim Benzema och hade sedan en utomordetlig möjlighet att göra 2-0 genom Ronaldo. Istället kunde Alexis Sanchez kvittera innan den första halvleken var över. i Andra halvlek tog Barcelona över och via mål av Xavi och Cesc Fabregas kunde man till slut vinna med 3-1. Cristiano Ronaldo "brände" också en jättechans i andra halvlek och hade helt enkelt endålig dag på jobbet. Att förlora en hemmamatch i El Clasico brukar betyda en sak, att man inte lyckas vinna titeln. Bara två gånger har ett lag som förlorat en hemmamatch i El Clasico lyckas vinna La Liga. Barcelona gjorde den en gång på 20-talet och Real Madrid har gjort det en gång på 70-talet.

Kvällen var verkligen magisk och blev till ett minne för livet. Redan nästa helg är det dags för en ny Spanien-resa men då är det Sevilla som gäller. Kan Real Madrid resa sig snabbt efter debaclet i lördags ? Jag är säker på att Real kommer tillbaka snabbt. Vi får inte glömma att laget hade 15 raka vinster i tävlingsmatcher innan förlusten på lördagen. Helt klart är att det kommer att bli ett "race" ändå på mållinjen i La Liga denna gång.

[ Lägg till kommentar ] ( 6 visningar )   |  länka till  |   ( 3 / 2589 )

<<Första <Förgående | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | Nästa> Sista>>