XAVI SKA HA EN MÄSTARES HYLLNING ! 
På lördag avgörs den sista omgången i La Liga men redan nu står det klart att Barcelona är klara ligamästare. Det var starkt att vinna med 1-0 på Vicente Calderon i söndags, där Atletico Madrid normalt sett är otroligt svårslagna. Även om ligan är avgjord så ska det bli kul att få uppleva festligheterna på plats på Camp Nou på lördagkvällen. Det kommer förstås att bli en grym hylling, till just nu, världens bästa klubb. Mest jubel kommer denna gång inte Lionel Messi, Neymar eller Luis Suarez att få utan givetvis kommer Xavi att hyllas oerhört stort. Efter 24 år i klubben så är nu en era över. Över 760 matcher med Barcelona, 8 ligaguld och totalt 23 titlar genom åren är någonting som helt enkelt kommer att vara omöjligt för någon att slå i framtiden. Även om det inte är sista matchen på Camp Nou för Xavi (Copa Del Rey-finalen återstår) så kommer förstås hyllningarna till honom att överskugga allting annat.

För Barcelona gäller matchen bara äran men för Deportivo La Coruna blir det en riktig ödesmatch. Förre AIK-aren Celso Borges manskap har en svår uppgift framför sig. Det kan t o m komma att krävas en vinst på Camp Nou för att "Depor" ska kunna hänga kvar. För den minnesgode så var Deportivo La Coruna ett mycket bra lag under början av 2000-talet. Laget vann La Liga 2000 och var sedan tvåa 2001 och 2002. Laget tog sig också till semifinal i Champions League 2004 (ut mot José Mourinhos FC Porto) så visst finns det en viss nostalgi när man tänker tillbaka på den tiden med spelare Roy Makaay, Walter Pandiani, Nourredine Naybet m fl, m fl. Förresten hur gick det sen för Mourinhos Porto i finalen mot Monaco ? Det blev seger med 3-0 och efter den triumfen lämnade Mourinho för engelska Chelsea och resten är förstås historia för världens just nu bäste fotbollstränare.

Så visst känns det som en ynnest att då få vara på plats i Barcelona och även ta del av pokal- och medaljutdelningen efter slutsignalen är förstås stort. För att inte tala om att bara strosa runt i den ljumma Barcelona-kvällen och se glädjen hos alla glada människor. Jag tror att både jag och Jocke Björklund får en trivsam lördag.

Annars är det bara 11 dagar kvar till årets Elitlopp på Solvalla. Programmet börjar ta form och imorgon ska jag vara på ett möte inför vad som komma skall. Det kommer nog att handla en hel del om musik, invgning och en massa annat runt detta gigantiska arrangermang. Som speaker så har man en tuff men rolig helg att se fram emot. Fortfarande återstår några biljetter till några hästar att dela ut. Lagom när jag kommer hem från Barcelona på söndag så släpps också startlistorna till årets Elitlopps-meeting och det är alltid en mycket spännande läsning. Frågan är bara om Elitloppsvädret hinner infinna sig på 11 dagar ? Just nu det regn och plus 7 grader utanför vardagsrumsfönstret. Brrrrrrrrrrr.

Onsdagkväll är det superjackpot på V86, där över 9 miljoner kronor finns extra i 8-rättspotten. I mitt tycke blir Björn Goop nyckelkusk. Av många ansedd som en av världens bästa kuskar. Han brukar inte minst få otrolig fart på hästar han kör för första gången. 11 Toutefois (avd 3) och 1 Santiago Bi (avd 5) känns därför extra spännande. Björn Goop har sedan ännu bättre möjligheter med både 9 Windy Ways (avd 2) och 1 C.C Simon (avd 8). Men veckans drag och som kommer att slå dom flesta på V86 har Björn Goop i den sjunde avdelningen i 4 Västerbo Highflyer. Hästen är i bra form och här kommer Ludde Kolgjini att dra stenhårt i ledningen med 3 Quick Fix (Ludde vill ha med hästen i Elitloppet). Det hårda tempot kommer att gynna 6 %-aren och urstarke Västerbo Highflyer. Se upp !

[ Lgg till kommentar ] ( 100 visningar )   |  lnka till  |   ( 3.1 / 1332 )

<<Frsta <Frgende | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | Nsta> Sista>>