HUR MAN FÖRVALTAR EN 1000-LAPP UNDER ELITLOPPSHELGEN ! 
Snart så är Elitloppshelgen här och Solvalla bjuder på grymma lopp under hela helgen. För egen del blir det mycket jobb men det här jobbet är någonting man bara måste älska. Lördag och söndag är det kl 08.00 till 19.00 som gäller. Mycket att hålla reda på som speaker men jag brukar vara ganska bra på att hålla många bollar i luften.

Säkert är det många som funderar på att spela en slant på toton så jag tänkte försöka hjälpa till att förvandla en tusenlapp till betydligt mer innan helgen är över. Så är ser mina spelidéer ut.

LÖRDAG

Det är på lördagarna omsättningen skjuter i höjden rejält och därför känns lördagsomgången vad gäller V75 mest intressant. Jag kör med två spikar och chansar lite med dessa. Avdelning 2 känns vidöppen så det är en eller alla som gäller här. Jag väljer det förstnämnda och spikar nr 2 Talassio med Örjan Kihlström. Hästen var bra barfota senast och det blir säkert samma balans igen och dessutom har duon fått bästa tänkbara spår. Min andra spik kommer i avdelning 3 i form av nr 4 Sir Ratzeputz som var strålande bra senast. Han har nog aldrig varit bättre än nu och kommer i kanonform till Elitloppshelgen.

Mitt system på V75 är på 200 rader och kostar alltså 100 kronor att lämna in.

Avd 1 2-3-7-9-10
Avd 2 2 Talassio
Avd 3 4 Sir Ratzeputz
Avd 4 2-3-4-11-12
Avd 5 6-13
Avd 6 3-5
Avd 7 5-11

Övrgia spel under lördagen

Lopp 1 nr 12 Bacan Degato - 100 kronor vinnare. Hästen verkar ha tagit ett kliv fram efter kastraktionen och spår 12 gör inte så mycket i det här lärlingsloppet. Det kommer nämligen att gå undan i början och det gynnar Bacon Degatos tunga spurt.

Lopp 14 nr 11 Sauveur - 200 kronor vinnare. Det här är lite av min favorithäst för dagen. Jag är lite rädd för nr 5 Usain Henna om denne tidigt kommer till ledningen men jag tror ändå att Sauveur "käkar" upp alla till slut. Världsrekordet på 1.12.5/3140 m är verkligen i fara.

SÖNDAG

Lopp 7 - Tvilling 200 kronor. Nr 1 Mindyourvalue W.F gjorde ett otroligt lopp senast efter stor galopp och får denna gång Åke Svanstedt i sulkyn. Bara en sån sak. Nr 5 Makethemark ser ut att bli Kriteriefavorit och har spurtat fantastiskt varenda gång. Dom här två hästar höjer sig helt klart över resten.

Lopp 10 - Tvilling 200 kronor. Nr 2 Nuncio är storfavorit till seger i året Elitlopp och bör vinna sitt försök enkelt. Bakom honom är det vidöppet och jag provar med nr 8 Billie De Montfort som tvåa i försöket. Hon gick ruskigt bra förra året på Solvalla och genrepade nyligen som tvåa på 1.10.2 så formen tror jag sitter där. Blir det stenhårt tempo så gynnar det Billie De Montfort.

Lopp 11 - Tvilling 200 kronor. Nr 8 Jokivarren Kunkku är mycekt startsnabb och jag träffade Jorma Konto på Solvalla i onsdags och har var uppåt på att hästen mycket väl kan vinna Elitkampen på söndag. Nr 9 Tekno Odin är dock en tuff nöt att knäcka men jag tror att Jorma sitter i spets och att sedan Tekno Odin utmanar över upploppet.

Vi får väl summera upp det här på måndag och så får vi se många kronor som finns i plånboken. Ha nu en härlig helg på Solvalla, eller framför tv/dator eller hur nu väljer att följa travet på Solvalla.

[ Lgg till kommentar ] ( 32 visningar )   |  lnka till  |   ( 3.1 / 754 )

<<Frsta <Frgende | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | Nsta> Sista>>