EN LÖRDAGKVÄLL I UPPSALA ! 
Jag spenderade lördagkvällen på klassiska Studenternas IP i Uppsala, som ligger oerhört vackert beläget bredvid Fyrisån. Det är väl egentligen bara Örjans Vall i Halmstad som kan vara med och utmana om bästa läget på en fotbollsarena på svensk mark. Nu är det Studenternas ingen topparena i någon avseende, med slitna läktare och löparbanor runt planen. Men positivt för Uppsala är ju ändå att en ny arena med plats för 8 000 sittande personer kommer att börja byggas under 2017. Jag säger som Gert Fylking brukar säga, "Äntligen".

Mathen mellan IK Sirius och Trelleborg FF blev annars en riktigt trivsam historia när hemmalaget till slut lyckades vända 0-1 till 2-1 och där unge Jakob Bergman fick äran att slå in segermålet. Förra säsongen snubblade IK Sirius på målsnöret i kvalet mot Falkenberg (föll på bortamål) men jag tror att laget nu är redo att ta klivet upp i Allsvenskan. Dels är dom oerhört svårslagna hemma på Studenternas (bara 1 förlust på dom 21 senaste matcherna i Superettan) och dels har dom ett riktigt bra lag som spelar en offensiv och rolig fotboll. Bäst på planen var 20-årige högerbacken Johan Andersson som var riktigt vass under hela matchen. Jag vet att det är allsvenska klubbar och tittar på honom (jag mötte bl a en Sportchef igår som var på plats) men det är bara att hoppas att Sirius lyckas behålla sin "gludklimp" på ytterbacken.

Fast publiksiffran var en besvikelse, bara 1170 personer var på plats, trots att det var en helt ljuvlig kväll. Det är lite som Sirius-tränaren, Kim Bergstrand sa till mig innan matchen "Lördagkvällar passar inte Uppsala-publiken. Bästa speldagen för oss är måndagkvällar då dyker publiken upp".

Trelleborg FF har en stark defensiv men måste jobba hårt för att utveckla den offensiva delen också. Men man får betänka att laget är nykomlingar i Superettan och laget har ändå fått en bra start med 13 inspelade poäng så här långt. Trelleborg är ändå ett klassiskt lag (17 säsonger i Allsvenskan) och det jag minns bäst runt TFF är när laget slog ut självaste Blackburn säsongen 1994/95 i UEFA-cupen. Blackburn var då ett av Englands bästa lag och vann Premier Leauge året efter. Framtiden ser dock ljus ut för Trelleborg med en spännande tränare i Patrick Winqvist (med förflutet i Malmö FF U19 och U21). Laget har många duktiga spelare och med en vass avslutare i Marcus Pode så dom kommer att hamna på den övre halvan i Superettan.

Ikväll är det sista genrepet för Sverige inför fotbolls-EM. Laget ställs mot Wales hemma på Friends och det bör bli en bra värdemätare inför premiären och en dryg vecka. Eftersom man möter Irland i premiären så är det oerhört smart att genrepade mot en liknande motståndare.
Zltatan Ibrahimovic ser ut att vara i härlig form, vilket lovar gott inför EM. Ändå kommer man att sitta med andan i halsen ikväll, för Zlatan får helt enkelt inte bli skadad. Jag tror att Erik Hamrén låter Zlatan spela 45 minuter tillsammans med Marcus Berg och så John Guidetti och Emir Kujovic 45 minter på sig att visa upp sig i andra halvlek. Så hade i alla fall jag gjort om jag varit i Hamréns kläder. Jag räknar med svensk vinst, 1-0 och Zlatan trycker in en boll i första halvlek.

Vem vinner då EM ? Jag tror mycket på Tyskland denna gång. Den tyska maskinen blir svår att stå emot och lägger en slant på tyskarna. Det är som Gary Lineker en gång uttryckte det "Fotboll är ett enkelt spel. 22 spelare sparkar på en boll i 120 minuter (med förlängning) och sedan vinner tyskarna".

[ Lgg till kommentar ] ( 31 visningar )   |  lnka till  |   ( 3 / 718 )

<<Frsta <Frgende | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | Nsta> Sista>>