SPÄCKAD VECKA MED VARIATION ! 
Denna vecka har verkligen handlat om variation för min del. I måndags begav jag mig till Piteå för att kommentera ishockey i Hockeyettan mellan Piteå och Asplöven. Jag hade sällskap av två legendarer upp till Piteå. Radiosportens expert L-G Jansson satt vid min sida och studioankare var självaste Peppe Eng. Som ni säkert förstår så blev resan otroligt underhållande. Dessa två herrar kan verkligen hålla humöret på topp. Piteå vann matchen med 2-1 och det var en riktigt underhållande match och ska jag framhålla någon spelare i lagen så tycker jag att Piteå har en spänande målvakt i Joel Wännström (kommer snart att spela i SHL) och spelskicklige backen Isak Pantzare. Asplöven är ett lite mer ålderstiget lag men 18-årige Marcus Björk tycker jag ser spännade ut i Haparandalaget.

På tisdagen blev det sedan ett besök i Gavlerinken när Brynäs och Örebro drabbade samman. Det blev en liten sluggerfest och där till slut Brynäs vann efter förlängning med 4-3. Faktum är att Gavlerinken är en mardrömsarena för Örebroarna som aldrig vunnit där på sina 12 besök. Julius Hudacek höll ändå kvar Örebro i matchen och såg till att man åtminstone fick med sig en poäng. Mest imponerade dock tvillingarna Ponthus och Pathrik Westerholm i Brynäs. Dom var verkligen glödheta och måste snart på chansen i landslaget, I Princip varenda gång dom var inne på isen så skapade dom målchanser.

Så var det Solvalla igår och två hästar imponerade stort på mig. Åke Lindbloms nya stjärna Porthos Amok var grym när han dansade undan på en 14-tiden och vann med "halva upploppet". Åke säger själv att det här kan vara nya Sauveur och jag håller verkligen tummarna att så är fallet. Sen måste man ju omnämna 4-årige Tjacko Zaz som travade 1.11.0 över 1640 meter med autostart. Hästen såg bländande ut och ser ut att kunna växa ut till en elithäst.

Idag, torsdag blir det spännade. Min delägda 3-åring Zolano ska ut och tävla i Örebro. Spår 12 förstör dock alla möjligheter och jag hoppas på pengar (8 av 12 hästar för med sig en slant så chansen finns där trots allt). Zolano är stor, riktigt stor och kommer att behöva mer tid för att växa in i kroppen. Så vi siktar på en rejäl vinterträning efter det här och sen till våren får vi se.

Ikväll är det nämligen dags för en liten kontorsfest, vilket gör att jag inte kan vara på plats i Örebro. Det blir pingisturnering, Hockeyspelutmaning och frågesport. Till detta bjuds det på passande mat och dryck. Mycket prestige finns med i bilden och jag giller verkligen inte att förlora.

På fredag är tanken att jag ska bege mig ner till Kalmar för att följa V64-tävlingarna på travet där. Min andra delägda 3-åring, Niky Flax ska ut i en final i en 3-åringsserie med 100 tusen i förstapris. Tufft motstånd förstås med bl a Monark Newman och McSpirit gör väl att segerchansen kanske inte är så stor men Johan Unterteiner kommer att låta Niky gå barfota runt om för första gången och det blir intressant. Hästen tränar bra och kändes fin på rakbanan i tisdags. Även om resan är lång så är det jäkligt kul att följa hästen på plats i Kalmar. Jag hoppas på fortsatt fint väder så resan också blir behaglig. Det lär blir nån bra ljudbok på vägen dit och hem .

För på lördag måste jag vara hemma igen då det är V75 på Solvalla och så på söndag väntar Djurgården vs Karlskrona på "Hovet" i Stockholm. Med andra ord en oerhört trevlig vecka.

[ 1 kommentar ] ( 20 visningar )   |  lnka till  |   ( 3 / 874 )

<<Frsta <Frgende | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | Nsta> Sista>>