DET VAR TREVLIGT I GÖTEBORG ! 
I fredags så drog jag ner till Göteborg för att bevittna kvalen till Kungapokalen på Åby. Den enda som var synd, var väl egentligen väderleken och att min delägda häst, Niky Flax inte tog sig till final. Det regnade i princip hela fredagen vilken tog bort lite av stämningen. Jag märkte dock ingen som jag träffade som deppade ihop för det. Nej, det var god stämning såväl på stallbacken som på publikplats. Jag trivdes alldeles förträffligt under kvällen.

På Åbytravet ligger stallarna precis i anslutning till publikplatsen och det är oerhört smidigt att ta sig mellan stallet och platserna. Fantastiskt välplanerat och väldigt bra för alla parter. Jag hängde mest på stallområdet och det är alltid lika trevligt att gå runt att snacka med alla aktiva. Jag småpratade med Örjan Kihlström som meddelade att han minsann skulle på Rom-derbyt mellan Roma och Lazio dagen innan Lotterna i Neapel skulle avgöras). Jag tror förresten att han vinner med Stefan Melandets Volstead och får en plats i Eliltloppet tack vare det. Det skulle kännas bra, med tanke på att Melanders stjärna Nunico nu lämnade många frågetecken efter sig i lördags. Kanske blir Volstead Melanders bidrag i Elitloppet istället.

Reijo LIljendahl lät väldigt uppåt angående Nadal Brolines möjligheter och hästen var grym i Olympiatravsfinalen när han fick stenhårt tryck (1.10 första varvet) av en av dom franska gästerna men höll ändå oerhört tappert. Jag tror även att Nadal Broline får en biljett till Elitloppet och han kan bli en riktig joker i det loppet. Faktum är att jag tror att Nadal Broline t o m kan vinna Elitloppet.

När det gäller Niky Flax så gjorde han ett fint lopp men tvingades attackera alldeles för tidigt i stentufft tempo och han fick till slut nöja sig med en sjätteplats på topptiden 1.13.2a på den lite kladdiga banan. Han kommer att gå fram mycket med det här loppet och årets stora mål är förstås Svenskt Travderby med kval i augusti.

I år blir det ingen ^St Tottringhams Day", dvs den dagen då det står klart att Tottenham inte kan gå ikapp lokalkonkurrenten Arsenal. Nej, efter 2-0 idag på White Hart Lane mot Arsenal innebär det att Tottenham, för första gången sedan 1995 (22 år) kommer att hamna före Arsenal i tabellen. Fyra omgångar återstår i Premier League och tabelltoppen ser ut som följer: Chelsea +43, 81 poäng, Tottenham +49, 77 poäng. Men chansen för Tottenham att komma ikapp är liten, mycket liten men det finns fortfarande. Här är lagens kvarvarande program i ligan:

CHELSEA
8/5 - Middlesbrough (H)
12/5 - WBA (B)
15/5 - Watford (H)
21/5 - Sunderland (H)

TOTTENHAM
5/5 - West Ham B)
14/5 - Manchester U (H)
18/5 - Leicester (B)
21/5 - Hull (B)

Tottenham har alltså ett mycket svårare program men chansen ligger i att Tottenham vinner på fredag mot West Ham och på så sätt krympa avståndet till 1 poäng. Sen så får vi hoppas att Chelsea kan få lite nerver.

Stort grattis till HV 71 till SM-guldet. Det var en överraskning för mig men kul för 1995-års guldmakare Johan Lindbom (avgjorde SM-finalen 1995 under ledning av Kung Sune Bergman) att lyckas så tidigt med laget. Lindbom är dessutom ett föredöme som tränare. Alltid vänlig, gnäller aldrig och kommer heller aldrig med konstiga bortförklaringar. Stor i både motgången och framgången stund. Med andra ord, en värdig vinnare.

Nu laddar jag för Studenternas IP i Uppsala den 1 maj. IK Sirius får äntligen spela på hemmaplan, nu mot Jönköping Södra. Den stora frågan är dock, håller verkligen gräsmattan ?

[ 1 kommentar ] ( 22 visningar )   |  lnka till  |   ( 3 / 726 )

<<Frsta <Frgende | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | Nsta> Sista>>