V75 PÅ BODENTRAVET GER SKÖNA FLASHBACKS ! 
Trots att det har gått över 30 år sedan jag besökte Bodentravet för första gången så minns jag det som om det vore igår. Snacka om att min första arbetsdag som Sportchef på Bodentravet har etsat sig kvar i minnet. Jag kommer aldrig att glömma min första arbetsdag i Boden.

Jag kom upp till Boden mitt i sommaren 1986 och samma dag som jag anlände till Boden så var det trav på Bodentravet, Amatörklubbens dag stod på programmet med sponsorer i alla lopp. Jag hade lovat att agera Speaker och även sköta om intervjuerna i vinnarcirkeln, något som jag aldrig gjort tidigare. Men jag såg det som en utmaning och var otrolig laddad inför uppgiften.

Allt flöt på bra under dagen, alla var så vänliga och trevliga mot mig. Dessutom var vädret toppen med en varm och skön sol under hela dagen. Framåt 16-tiden var det så dags att bekanta sig med tekniken för mitt speakerjobb och kolla hur mikrofonen fungerade för intervjuerna . Allt kändes helt ok även om en viss nervositet började infinna sig. Tävlingsdagen närmade sig och allt kändes relativt lugnt och jag hade läget under kontroll. Men med en halvtimme kvar till första start så hade dock inte någon löpningsreferent dykt upp. Jag ringde till min VD, Stig Norman, som dock meddelade att Mårten, som skulle referera loppen, kunde vara lite sen men att jag inte skulle oroa mig. Mårten skulle dyka upp.

Minuterna gick och plötsligt var det dags för defilering till lopp 1. Ingen Mårten på plats ännu och jag meddelade att det var fem minuter till start i lopp 1. Plötsligt fick jag se VD, Stig Norman komma gåendes över banan och med bestämda steg upp till speakerhytten inne på banan. Stig kommer upp och meddelade "Jag kom precis på att jag har gett Mårten ledigt ikväll och glömt att fixa en ersättare". Samtidigt som som jag sa, start om tre minuter i högtalarna.

Goda råd var nu dyra. Jag sa till Stig att han måste referera loppen men han hade lite problem med synen och kände att det verkligen inte var hans grej. Jag funderade lite snabbt, och såg framför mig alla tidningsrubriker om skandalen om att den nye Sportchefen misslyckades att få till ett referat till publiken under kvällen. När jag så meddelade att det är en minut till kvar till start så fanns ingenting annat att göra än att själv ta hand om headsetet och försöka referera loppen. Jag ska inte påstå att jag studerat programmet särskilt noga och det första loppet var ett kallblodslopp där jag kände igen en häst. Nr 1 Sprettbert med Bodentravets banmästare Alf Gustavsson i sulkyn. Sprettbert tog hand om ledningen och ledde loppet från start till mål och faktum är att det var också den enda häst jag nämnde i det smått klassiska referatet.

Sen meddelade jag resultatet för publiken, sprang ner och gjorde en segerintervju, sprang upp och presenterade vinnaren i en segerdefilering, drog odds och plats och inväntade nästa lopp. Så rullande det på under kvällen och framåt lopp 6-7 börjande jag få lite mer feeling i referanten och drog lite mer typ "det är Annnnnton Priiiiiide som attackerar i sista kurvan "och så vidare och det var plötsligt riktigt skoj att referera travlopp.

Jag överlevde tävlingsdagen och rejält utmattad somnade jag gott den kvällen. Fast efter den här dagen så har jag alltid känt, i sann Gunde Svan-anda att "ingenting är omöjligt". Det var en tuff men lärorik kväll som jag som sagt, aldrig glömmer.

På lördag är det V75 på Bodentravet och jag kommer föstås att följa tävlingarna via TV:n. Jag har en rysare i storloppet, Norrbottens Stora Pris där jag är inne på att nr 5 Oasis Bi med Kim Eriksson ska ta ner den stora förhandsfavoriten nr 2 Propulsion. Oasis Bi satt fast med "rubbet" senast i Östersund och kommer att ge favoriten en match.

[ 6 kommentarer ] ( 67 visningar )   |  lnka till  |   ( 3 / 713 )

<<Frsta <Frgende | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | Nsta> Sista>>