FIN KVÄLL PÅ "VALLA" I ONSDAGS ! 
Det blev en trivsam kväll på Solvalla i onsdags. Bra med folk, fina lopp och toppenfint väder. Jag måste erkänna att jag har saknat dom här kvällarna på Solvala när banan varit stängd pga banomläggningen. Skönt också att att alla V86-loppen kördes just på Solvalla. Omsättningen på V86 hamnade en bit över 23 miljoner kronor. Vilket är starka papper.

På tal om trav så var det glädjande att följa Björnkampen i torsdags från Bodentravet. Gianpaulo Minucci (han som körde Varenne en gång i tiden) fick vinna 2 lopp och vann till slut det fina priset (ett Björnspjut). i slutet av 80-talet var jag själv arrangör av Björnkampen som Sportchef på Bodentravet och den gången vann Kjell P Dahlström Björnspjuten tätt följd av Tommy Hanné. Kjell P var på ett strålande humör den kvällen och bjöd verkligen på sig själv, både under och efter tävlingsdagen. Efter att ha vunnt med favoriten Tickety Boo i en av avdelningarna så intervjuade jag Kjell P i vinnarcirkeln. I sista avdelningen skulle sedan Kjell P köra en C-rankad häst som jag själv visste inte var särskilt bra och när jag ställde frågan i vinnarcirkeln om vad han trodde om möjligheterna med den hästen svarade han helt sonika "Du tror inte att jag kan köra den här hästen (och pekade på Tickety Boo) en gång till istället ?" Festen på kvällskvisten på "Opalen" blev rolig och ett minne för livet, åtminstone för min del.

I helgen ska jag på en båttur i Stockholms skärgård så jag hoppas att vädergudarna är på bra humör. Vi få se var vi hamnar men Sandhamn känns som ett troligt och trevligt stopp.

Annars är det fotboll som gäller även i helgen. På söndag ska jag till Tele 2 Arena för att kommentera mötet mellan Hammarby och BK Häcken. Två lag som väl underpresterat en hel del under säsongen och vi får se vilket av lagen som tar chansen att avancera uppåt i tabellen. Har bokat upp intervjuer i form av Ahmed Yasin (Häcken) som gjort succé med 2 mål på sina 3 matcher i Hisings-laget. I Hammarby har jag bokat upp unge mittbacken Marcus Degerlund som går från klarhet till klarhet. Som vanligt blir det mycket folk på plats på Tele 2, Hammarby har onekligen ett fantasiskt publikstöd och det brukar altid vara en fin inramning på arenan.

Sen längtar jag förstås till nästa vecka då startar nämligen Premier League igen. Redan på fredag 11 augusti spelas den första matchen (Arsenal-Leicester). Mitt favoirtlag, Tottenham, har fått en ganska svår inledning och möter Newcastle på bortaplan på söndag 13 augusti.

Npgra kortisar i övrigt:

* Neymar nu klar för PSG. Prislapp: 2.2 miljarder. Veckolön: 5.5 miljoner. Undrar hur många Neymar-tröjor som måste säljas för att den affären ska gå i hamn ?

* Nr 4 Jaques Noir (V75-7) kan vara en superskräll i helgen. Mycket bättre form är vad raden anger och trots stentufft motstånd så kan han dyka upp i slutstriden. Streckad på 1 %.

* Min delägda Niky Flax startar på Halmstad på måndag. Lämpligt motstånd och jag tror att han vinner det här loppet (lopp 6).

* Jag lider med Oscar Linnér, AIK:s unge målvakt som släppte in ett billigt mål i torsdags mot Braga i EL-kvalet. Oscar är en duktig målvakt och kommer igen. Misstag händer alla.

* Östersund fortsätter att imponera i Europa. Hoppas på bra lottning i eftermiddag till den avgörande play-off matchen. Jag hoppas på Midtjylland från Danmark.

* I helgen startar Friidrotts-VM i London. Det svenska laget ser starkare ut än på mycket länge. Inte sedan Stefan Holm, Chstian Olsson och Carolina Klufts tid har det sett bättre ut.

[ 3 kommentarer ] ( 20 visningar )   |  lnka till  |   ( 3 / 1078 )

<<Frsta <Frgende | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | Nsta> Sista>>