NY VECKA - NYA MÖJLIGHETER ! 
Sommaren närmar sig sitt slut, skolorna börjar och dom flesta har slut på sin semester och allt verkar återgå till det normala igen. Fast jag gillar ändå den här tiden, ofta sköna dagar så här i slutet på augusti och början av september, där många också återkommer med laddade batterier. Så är det i alla fall för min del, med en intressant avslutning i Allsvenskan i fotboll och med starten av SHL i ishockey.

Den gångna helgen var jag på plats för att se AFC Eskilstuna skrälla rejält mot Malmö FF (3-1). Fast med tanke på den första halvleken så var resultatet i sin ordning. Snabbe anfallaren Muhamed Buya Turay (2 mål) var ett ständigt hot och gjorde en kanonmatch. Jag har dock svårt att tro att AFC kan behålla honom innan transferfönstret stänger i om knappa två veckor. Tyvärr drog han på sig ett gult kort och missar därmed matchen mot Hammarby på lördag.

Söndagen spenderade jag på Studenternas i Uppsala, vackert belägen längs Fyrisån. Arenan är kanske allsvenskans mest slitna men en upprustning är planerad. Egentligen skulle den ha påbörjats i somras men nu ser det ut som om byggstarten sker direkt efter avslutad säsong. IFK Norrköping vann matchen mot Sirius med 1-0, där dock undrehållningsvärdet till stor del uteblev. Det var en ganska trist tillställning och det mest glädjande var väl att det i princip var utsålt på Studenternas även denna gång.

Stormötet mellan Tottenham och Chelsea på Wembley slutade 1-2 till min stora besvikelse. Bara att konstatera att den tillfälliga flytten till Wembley (ny arena byggs för Spurs) kan komma att kosta många poäng för Tottenham. Förra säsongen var man 17-2-0 på White Hart Lane i Premier Leauge. Det kan jämföras med 2-1-7 för de senaste matcherna på Wembley för Spurs. Sen verkar i augusti inte vara nån speciellt bra månad för skyttekungen Harry Kane. På 12 matcher i karriären under denna månad så har Kane mäktat med 34 avslut men ännu inget mål. Jag hoppas verkligen att det lossnar för Tottenham och Kane nu till helgen så man möter Burnley på Wembley igen.

På tisdag är det dags för min första speedway-match för säsongen, Jag ska till Eskilstuna för att kolla in mötet mellan Smederna och fjolårets guldlag, Rospiggarna. Mycket står på spel för båda lagen så det kommer att bli en rolig kväll och stor publik. Just nu håller jag på att gå igenom resultat och fakta om lagens förare men det är bara roligt.

Fast det mest spännande den här veckan kommer ändå att hända på onsdag kväll. Då tänker jag åka ner till Malmö för att kolla på Derbykvalet för dom 4-åriga hästarna. Min egen delägda Niky Flax kommer ut i V75-3 och trots tufft motstånd så har han chans at gå till final (dom 2 bästa i varje försök går vidare). Deimos Racing blir förstås favorit (vann Kriteriet förra året) men även hästar som Grant Boko (vann Breeders Crown 2016) och Gareth Boko (Vann Svensk Uppfödningslöpning 2015) blir svåra motståndare. Men enligt skötaren Erika Persson har Niky Flax aldrig känts bättre än nu och med ett bra utgångsläge (spår 4 bakom bilen) så hoppas jag på en fin resa. Om Niky skulle nå finalen så vore det det största som hänt mig sedan Västerbo Miguel vann ett försök till Kriteriet för 12 år sedan.

[ 48 kommentarer ] ( 534 visningar )   |  lnka till  |   ( 3 / 1010 )

<<Frsta <Frgende | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | Nsta> Sista>>