EN FIN KVÄLL I MALMÖ ! 
I onsdags så åkte jag ner till Malmö för att kolla på Derbyuttagningarna på Jägersro. Eftersom jag hade en delägd travare (Niky Flax) till start så var det förstås extra spännande. Tog följe med Janne Larsson och Anders Nilsson från Umeå som också hade starthäst den kvällen (Rhyme Broline), Vi landade på Sturups flygplats runt 13-tiden och med andra ord lagom för lite lunch på O´Learys på flygplatsen. Därefter hade vi turen att få skjuts med några andra delägare till Rhyme Broline till Scandic Segevång, ett par minuter från Jägersro.

Solen flödade och det var en fantastisk kväll när vi så småningom kom till Jägersros stallbacke. Väl där mötte en annan av Niky Flax delägare upp, Lasse Lindström. Vi gick ner och hälsade på Niky och hästens skötare, Erika Persson, som under dagen anlänt från Nice efter en veckas semester. Niky såg välmående ut i sin box och jag och Lasse kunde se att hästen vuxit en hel del och såg riktigt fin ut inför kvällen. Niky skulle starta i lopp 7 och Erika skulle värma honom efter lopp 3 så vi gick upp till banan och till restaurant Derby Club.

Jägerros bjuder nämligen in 2 representanter för ägare och 2 representanter för uppfödaren att få sitta tillsammans och där bjöds det på förrätt, varmrätt och dessert. Vi fick ett kanonbord tillsammans med Rhyme Broline-gänget och hade det fantastiskt trevligt. Tack Jägersro, för ett fint arrangemang. Lasse och jag kollade på Nikys värmning innan vi gick tillbaka ner till stallet för att kolla läget. "Niky känns smidigare än någonsin och Johan (Untersteiner) vill testa med jänkarvagn ikväll", meddelade Erika. Det såg onekligen bra ut inför loppet.

Så runt kl 20.15 så var det dags för loppet, där ettan och tvåan i respektive lopp skulle gå till Derbyfinal. Niky Flax som hade spår 4, visade sig var rejält startsnabb och tog snabbt hand om ledningen med favoriten Deimos Racing i rygg. Efter ett varv kom andrahandsfavriten Gareth Boko upp på utsidan och Niky och Gareth stred sida vid sida upploppet ner. Men ca 50 meter före mål kopplade Gareth Boko greppet och kunde glida emot en klar seger.Samtidigt som luckan kom för Deimos Racing, Niky Flax och Deimos Racing passerade mållinjen i princip jämnsides och vi trodde först att Niky fick nöja sig med en tredjeplats. Men ibland ska man ha lite tur och det visade sig att Niky Flax klarade andraplatsen med någon ynka centimeter.

När beskedet kom blev glädjen total, vi hade fått med en häst till Svenskt Travderby. Av runt 2.500 hästar födda 2013 så har vi en av dom 12 som får vara med i finalen. Lasse och jag var så glada och stolta med för den delen. Det var en underbar känsla och även om han inte vann loppet så vi såååå nöjda. Ner till stallet, där även Erika Persson strålade av lycka.

Som ni säkert förstår blev fortsättningen av kvällen mycket trevlig. Jag vill också rikta ett varmt tack för alla trevliga sms som jag fått, både under onsdagskvällen och idag. Jag har försökt svara på samtliga och jag unnar verkligen alla att dom nån gång får uppleva någonting liknande som vi fick göra, en magisk kväll i Malmö. Och det bästa av alla, vi har ju finalen kvar, söndagen den 3 september. Där är dock förväntningarna låga men som Olle Goop brukar säga - trav är trav. Peter Ingves kommer att köra Niky Flax i finalen och Ingves har ju vunnit Svenskt Trav-Derbyt, bara en sån sak.

[ 4 kommentarer ] ( 20 visningar )   |  lnka till  |   ( 3 / 1129 )

<<Frsta <Frgende | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | Nsta> Sista>>