DERBYHELGEN LYCKAD TROTS OPLACERAD DERBYHÄST ! 
Helgen spenderade jag i Malmö och ett besök på Jägersros travbana. Jag skippade dock V75-tävlingar på lördagen och fokuserade istället på Svensk Travderby på söndagen. Fast det blev mycket travsnack under lördagkvällen då det var mingel på hotell Scandic, Triangeln i centrala Malmö för tränare, ägare och uppfödare till hästarna i Sto-Derby och Svensk Travderby. Det var en trevlig tillställning där Jägersros sportchef, Mats Ahlqvist höll i intervjuerna på ett föredömligt sätt. Bra mat och god dryck serverades under minglet så det blev en mycket trevlig kväll, som vi faktiskt avslutade på Lilla Torg i Malmö.

Jag vaknade upp på söndagen med lite förväntan inför Svensk Travderby med tanke på att min delägda travhäst Niky Flax var en av 12 (av 2.818 född hästar 2013) som lyckats kvala i till Derbyt. Alla ägare och uppfödare till dom startande hästarna hade reserverade platser på Derby Club på Jägersro där vi fick plaketter och en tavla på "vår" häst. Ett mycket trevligt initiativ. Kul också att Niky Flax danske uppfödare Preben Sörensen från Ålborg var på plats och satt vi vårar bord.

Niky Flax anlände runt kl 13 till banan och jag var nere och tog emot honom och skötaren Erika Persson. Som han såg ut, grymt taggad och såg riktigt löpsugen ut. Jag måste säga att han verkligen bara blir finare och finare. Även som skötare får man verkligen sin uppskattning av Jägersro med en väst, ny grimma, plakett och en ny namnskyt till boxen hemma i stallet. Snygg gest av Jägersro, verkligen.

Värmningen gick fint och det var en grym upplevelse att vara med och se sin häst i presentatioen och applådera att alla fina hästar innan loppet. Peter Ingves körde helt rätt och körde på chans. Nu hade vi lite otur att Rajesh Face galopperade och loppet blev helt annorlunda kört än jag hade räknat med. Cyber Lane fick hålla spetsen tämligen enkelt och när Rajesh Face attackerade efter sin galopp fram på utsidan av Cyber Lane blev loppet låst. Niky Flax fick aldrig se dagens ljus över upploppet och satt fast med "rubbet" kvar i mål och kom ingenstans. Givetvis trist men vi har en häst som är under kraftig utveckling och vi kommer att få mycket roligt med honom framöver. Fast det är klart, nåt lopp med 4 miljoner i förstapris lär inte dyka upp i framtiden. Det som var roligt var ju ändå att Johan Untersteiner vann Derbyt med sin fina Cyber Lane. Johan går onekligen från klarhet till klarhet. Jag är inte förvånad med tanke på det stall han har i Halmstad. Måste vara Sveriges finaste och det märks att hästarna trivs där.

Peter Ingves var supernöjd med Niky efter loppet "helvete att sitta fast i Derbyt, hästen var superfin. Mycket, mycket finare nu än när jag körde honom i Norge. När starten gick så såg det ut som att ingen ville köra på innerspåret så jag tog fart, då plöstligt skulle två andra hästar ner på innerspårtet så det blev femte par invändning. Jag var nära att komma ut 800 meter kvar men Örjan täppte till den luckan med minsta möjliga marginal. Ni har en jäkla häst och han kommer att bli bra den här", avslutade Ingves. Niky Flax gick 1.12.5 på 2640 meter auto och det är bara 4 tiondelar från Readly Express svenska rekord. Ändå fick han lämna Jägersro utan pengar.

Jag vill bara passa på att tacka Jägersro för ett fint arrangemang och Derbyt blev ett minne för livet även om Niky satt fast i mål. Jag fick med mig nummerbrickan hem - snygg med hästen namn och Svensk travderby skrivet på nummerbrickan. Jag är också glad att ha en så underbart duktig skötare i Erika Persson. Hon har gjort ett fantastiskt jobb med Niky Flax.

[ 54 kommentarer ] ( 181 visningar )   |  lnka till  |   ( 3 / 214 )

<<Frsta <Frgende | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | Nsta> Sista>>