IDROTT NÄR DEN ÄR SOM ALLRA BÄST ! 
Vilken dramatik EM-semifinalen i handboll mellan Sverige och Danmark bjöd på. Alltså, det här blir svårslaget som tv-underhållning. När Sverige ledde med 28-25 med 2 minuter kvar var jag säker på att segern var klar. Men Danmark svarade för en fantastisk avslutning och fick in en kvittering med 1 (1) sekund kvar. Då trodde jag att Sverige var uträknat men istället vann Sverige med 35-34 efter förlängning. Trots tuffa tag på planen så var det ingen spela,e i något av lagen, som någon gång gnällde. Här har nog rätt många fotbolls- och hockeyspelare lita att lära. Bäst i matchen var annars målvakten Andreas Palica och så var det en fröjd att lyssna till expertkommentatorn Claes Hellgren. Jag ska villigt erkänna att jag inte kan så mycket om taktiken i handboll men Claes lyckas på ett mycket bra och enkelt men ändå initierat sätt, förklara handbollens grunder. Hellgren gör det dessutom med "glimten i ögat" och det är någonting som jag verkligen uppskattar.

Just nu sitter jag och förbereder mig för en tripp till Göteborg på lördag. IFK Göteborg ska träningsspela mot norska Stabaeki inomhusarenan Prioritet Serneke Arena. Mycket folk väntas dit, säkert över 2000 på denna match. Det ska bli spännande att se var IFK står någonstans med nye tränaren Poya Asbaghi. Fjolårets 10:e plats var en rejäl missräkning. Jag hoppas också få en pratstund med målvakten Pontus Dahlberg som idag kom hem från England och som enligt svensk media så ska vara klar för engelska Watford. Jag har ändå jobbat mest med Stabaek som jag inte kunde så mycket om innan jag började kolla upp laget. Stabaek har Eliteseriens yngsta trupp och hela 12 spelare kommer från närområdet. Norske U21-backen Andreas Hanche-Olsen har ett gott rykte om sig och späännade också att se gamle storspelare Lars Bohinens son, 19-årige Emil, som även spelar i det norska U19-landslaget.

Min delägda häst Niky Flax är lite snorig för dagen. Bara att hoppas att han hinner bli frisk till V75-finalerna på Solvalla den 10:e februari. Annars får det bli lite vintervila för honom, det är han onekligen värd i så fall. Men det vore kul att se honom i en V75-final.

På lördag är det Jackpot på V75 på Kalmar och i denna omgång kommer årets klaraste spik ut. Jag har svårt att tro att vi någon gång under det här året kommer att ha en mer given vinnare på kupongen. Jag talar förstås om nr 3 Västerboothenews som var grym senast och som dundrar till spets denna gång och vinner hur lätt som helst. "Draget" i omgången kommer i V75-6 i form av nr 12 Iago Zon. Ok, det är svårt läge men hästen är bra och satt fast senast lite för länge. Är något ojämn men han gillar Kalmar och har vunnit 3 av sina 4 sensate vinster på just Kalmartravet. Han blir helt bortglömd på lördag och är bara streckad till 5 %.

Jag såg Linköping vinna uppe i Gävle mot hemmastarka Brynäs torsdags med 5-1. Det är knappt någon expert som varnat för Linköping den här säsongen och det passar nog laget rätt så bra. Nyckeln för LHC blir målvakten, Jonas "Monstret" Gustavsson. I mitt tycke, SHL:s bästa målvakt. Ödmjuke tränaren Dan Tangnes har ett skickligt och väldigt rutinerat lag. Dessutom verkar laget allt mer komma i form. Jag tror att LHC kan vinna guld i vår. Se upp ![ 52 kommentarer ] ( 152 visningar )   |  lnka till  |   ( 2.9 / 661 )

<<Frsta <Frgende | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | Nsta> Sista>>