FOTBOLLSPREMIÄREN AVKLARAD ! 
Det finns inget säkrare vårtecken än att Allsvenskan i fotboll startar. För egen del blev det både ett besök i Göteborg och ett i Norrköping under helgen. I söndags var jag på Bravida Arena på Hisingen och såg BK Häcken mot Kalmar (1-0). Jag tycker att Häcken ser spännande ut, inte minst offensivt, Nasiru Mohammed, Paulinho och Crespo Kamara är ingen dålig anfallstrio och lägg därtill Moestafa El Kabir som nyligen återvände till Häcken. Kul också att stämningen runt Bravida bara blir bättre och bättre, här har det hänt mycket dom senaste åren. Jag hoppas och tror att publiktillsträmmningen kommer att öka under säsongen för det är Häcken värda. Kalmar var bra i defensiven där bröderna Elm (Rasmus och Viktor) dominerade stort. Men offensivt hände inte mycket, men Erton Fejzullahu lär nog ändå göra en del mål under säsongen.

IFK Norrköping fick jobba hårt för sina 3 poäng mot BP (2-1). Men till slut så var segern rättvis eftersom IFK skapade många målchanser och faktum är att David Moberg-Karlsson hade kunnat göra 4-5 mål med lite bättre skärpa i avsluten. Hur som helst så såg DMK riktigt het ut och jag förväntar mig många mål från hans sida den här säsongen, nu när han äntligen är skadefri. BP med 13 (!) nya spelare i truppen var dock bra i den andra halvleken när man släppte den alltför stora respekten för sina motståndare.

I övrigt noterar jag följande från den första omgången av Allsvenskan:

* Jiloan Hamad-Sirius 3-1. Bajens viktigaste spelare levererade när det behövdes som bäst.
* Malmö vinner med uddamålet återigen. Och det handlar inte om tur utan om klass.
* AIK fick en bra start, nödvändigt för arbetsron för Rikard Norling.
* GIF Sundsvall-Örebro 0-0. Säsongens mest väntade resultat.
* För första gången på länge blåser det lite positiva vindar runt IFK Göteborg
* Djurgården tog 3 poäng borta mot Östersund. Det trodde inte jag att laget var kapabla till.

I söndags kväll satt jag och kollade på reprisen på mötet mellan Chelsea och Tottenham. Eftersom jag inte hade någon möjlighet att se matchen live så var jag tvungen att se hur tusan Tottenham kunde vinna på Stamford Bridge med 3-1. Första segern på den arenan för Spurs på 28 (!) år. Men Tottenham vann rättvist och 2-1 målet av Dele Alli var en njutning att skåda. Vilken nedtagning i luffen och så avslutet, så vackert, så galet snyggt.

En eloge till Timrå som reducerade i matchserien mot Karlskrona till 3-2. Nu känns det som om att Timrå kommer att vinna match 6 på hemmaplan och i så fall får vi en helt avgörande match nere i Karlskrona i slutet av veckan, vilket lag som får spela i SHL till hösten. Skulle så bli fallet får ni inte missa den matchen. Match 7 i en matchserie med så mycket i potten, kommer att bli hur grym som helst. Det blir idrott när den är som allra bäst.

Vi har nu bestälmt hingst till vår fölmärr, Ellie Brodda. Valet föll på Kriterievinnaren Villiam, Det är förstås ett långsiktigt projekt men man måste ha några sådana igång också.

Äntligen fick jag ihop sju rätt på V75 på Romme. Tyvärr blev utdelningen skral med sju rätt är alltid sju rätt. Nu laddar vi om inför en ny jackpot på Solvalla nu på lördag.


[ 7 kommentarer ] ( 31 visningar )   |  lnka till  |   ( 3 / 775 )

<<Frsta <Frgende | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | Nsta> Sista>>