SLUTSPURT I DE EUROPEISKA TOPPLIGORNA ! 
I England ser det ut att bli spännande i kampen om några av CL-platserna. Manchester City och Manchester United är helt klara och nu gör Liverpool, Tottenham och Chelsea upp om 2 av de återstående platserna. Tottenham förlorade i helgen borta mot West Bromwich (0-1) och måste nu vinna mot Newcastle på hemmaplan i veckan. Det blir några nervösa dagar för min del med andra ord. Än en gång visade sig att det är otroligt svårt att möta lag som slåss för nytt kontrakt så all "credd" till WBA som onekligen tog sista chansen att hänga kvar i Premier League.

I Italien ser det ut att bli en kamp mellan Lazio och Inter om den sista CL-platen. Lagen möts också i den sista omgången så där har seriemakarna lyckats perfekt med en sån match i sista omgången. Juventus, Napoli är helt klara medan Roma behöver nån poäng till för att vara på den säkra sidan. På söndag möts Roma och Juventus på Olympiastadion i Rom. Måste väl ändå vara årets säkraste kryss alla kategorier.

I Spnaien så är Barcelona att gå igenom hela serien utan förlust. Den svåra matchen ii söndags mot Real Madrid klarade man av att kryssa (2-2) trots utvisningen på Roberto, relativt tidigt i matchen. Atletico Madrid, Real Madrid och Valencia följer också med till CL till hösten. I Spanien kan vi också konstatera att Malaga (som ligger mig varmt om hjärtat efter många resor dit) tvingas lämna den högsta serien. Bara att hoppas att laget snart är tillbaka och att man kan åka ner till La Rosaleda och kolla på nån match framöver.

I Tysland och i Frankrike är allt som vanligt, Bayern Munchen och PSG har varit otroligt överlägsna (just nu är lagen 24 respektive 17 poäng före tvåan i tabellen). Fast det är ju nästan samma marginal i England och i Spanien. Det är ju bara i Italien det har funnits lite spänning kring ligaguldet. Det är bara att hoppas att det blir jämnare till nästa säsong och visst måste det väl ändå bli det. För inte kommer att få se lika överlägsna vinnare nästa säsong. I England är jag helt övertygad om att det kommer att bli en grym säsong.

I Allsvenskan fick jag i lördags uppleva en konstig match, Hammarby mot GIF Sundsvall (4-3). Hammarby hade fullständig kontroll på matchen och ledde med 4-0 med 20 minuter kvar. Plötsligt vaknade Gifffarna till och gjorde 3 mål och var faktiskt nära en kvittering till slut.

Förra veckan så hade vi sportkonferens på C More med kommentatorsutbildning, Retoriksnack och även en röstpedagog som berättade om hur man gör för att rösten ska hålla. Det var både intressant och utvecklande men framför allt var det skoj att träffa alla kollegor under en dag tillsammans. Sen blev vi bjudna tillsammans med hela TV4 till Behrns för lite festligheter. Det var också skoj och underhållningen höll hög klass med en liten återförening av GES (Glenmark, Eriksson, Strömstedt) på scenen. Då var det riktigt bra tryck i lokalen om man säger så.

På tisdag är det topplopp på Solvalla med fyra lopp med hela 300.000 kronor till vinnaren. I den sista avdelningen på V64:an så har jag ett mycket spännande "drag". Nr 11 Born Unicorn höll strålande från utvändigt ledaren senast och är en riktigt bra 4-åring. Han kommer nog att bli rätt så bortglömd imorgon (dåligt läge) men jag tycker att det här faktiskt är en bra chans !

[ 2 kommentarer ] ( 29 visningar )   |  lnka till  |   ( 3 / 849 )

<<Frsta <Frgende | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | Nsta> Sista>>