EN SVÄNG TILL HALMSTAD ! 
I söndags var jag på plats och kommenterade Djurgården mot Dalkurd på Tele 2 Arena. Det blev onekligen en het upplevelse. På Tele 2 så är kommentatorsplatsen belägen mitt i solen som verkligen stekte på under hela matchen. Kostym med skjorta och slips är inte den optimala klädsel i den läget om man säger så. Djurgården lyckades vinna matchen med 1-0 men där Dalkurd var bra, särskilt i den första halvleken. Framför allt var det Ferhad Ayaz som hela tiden var en oroskälla för Djurgårdsförsvaret. Men när han tvingades kliva av efter 55 minuters spel så tog Djurgården över matchen och vann till slut rättvist.

Direkt efter matchen så satte jag mig i bilen för en liten tripp ner till Halmstad. På måndagen gjorde nämligen min delägda häst, Niky Flax, comeback efter ett litet tävlingsupphållet. 50 mil i bil gick fint och jag anlände till Hotell Mårtensson runt 23-tiden. Jag gillar Mårtensson, trevlig personal och bra läge, mitt i centrala Halmstad. Måndagsmorgon inleddes redan kl 07.15 med en liten joggingtur längs Nissans härliga strand och redan då var temperaturen upp emot 17-18 grader. Efter frukost så bestämde jag mig för att åka ut till Tylösand, denna mytomspunna strand. Alltså, det var som att komma till Spanien för några timmar. Underbart !

Jag är även med på en 2-årig travare hos Johan Untersteiner nere i Halmstad. Just nu är hästen för uppträning hos Helena Egetoft inne på Halmstadtravet så klockan 14 så hade jag bestämt att se honom i ett lättare motionsjobb inne på banan. För en vecka sedan blev nämligen M..T Oberon (lägg namnet på minnet) kastrerad så nu är det bara lite motionskörning ett tag framöver. Men oj, vilken fin häst. Han älskar och träna och har ett fint lätt steg. Jag har ju varit med en del och den här hästen gillar jag verkligen. Han kommer att bli bra.

Sedan blev det lite mat på stallfiket och schnitzeln som serverades smakade oväntat bra. Jag var på plats när Niky Flax anlände till banan med sin skötare Erika Persson. Niky har ju aldrig gjort mig besviken och det ska bli mycket spännande att följa honom det här året. Han är hur cool som helst och när han värmde med Erika innan tävlingarna så såg han ut som om han ägde banan. Erika gör ett otroligt fint arbete med Niky och dom trivs verkligen tillsammans.

Niky spelades till favorit (18/10) men kunde inte ta emot Twin´s Zindy från start. Johan ville inte ge sig in någon alltför våldsam spetskörning utan kröp ner i ryggen på Twin´s Zindy. Tyvärr kom det aldrig någon luckan utan Niky Flax fick sitta kvar med "rubbet" kvar över mållinjen som trea. Men Niky såg lysande ut och drog inte en pust efter loppet. Johan var verkligen helnöjd med hästen och nu räknar vi med start om 14 dagar på Halmstad igen. Om Niky får vara frisk och hel under det här året så kommer han att klättra rejält i klasserna. Om ett år är det Elitlopp igen och då hoppas jag att Niky kan vara med, så bra är nämligen den här hästen.

Hemresan gick bra på hemvägen men det blev några fikastopp längs E4:an för att man ska hålla sig pigg hela vägen. Idag (tisdag) så är det Elitloppsmöte under förmiddagen och så jobbar man på Solvalla på kvällen. Bra väder idag igen - jag gillar verkligen den här årstiden.

[ 6 kommentarer ] ( 33 visningar )   |  lnka till  |   ( 3 / 121 )

<<Frsta <Frgende | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | Nsta> Sista>>