HUR MAN FÖRVALTAR EN 1000-LAPP UNDER ELITLOPPSHELGEN ! 
Snart så är Elitloppshelgen här och Solvalla bjuder på grymma lopp under hela helgen. För egen del blir det mycket jobb men det här jobbet är någonting man bara måste älska. Lördag och söndag är det kl 08.00 till 19.00 som gäller. Mycket att hålla reda på som speaker men jag brukar vara ganska bra på att hålla många bollar i luften.

Säkert är det många som funderar på att spela en slant på toton så jag tänkte försöka hjälpa till att förvandla en tusenlapp till betydligt mer innan helgen är över. Så är ser mina spelidéer ut.

LÖRDAG

Det är på lördagarna omsättningen skjuter i höjden rejält och därför känns lördagsomgången vad gäller V75 mest intressant. Jag kör med två spikar och chansar lite med dessa. Avdelning 2 känns vidöppen så det är en eller alla som gäller här. Jag väljer det förstnämnda och spikar nr 2 Talassio med Örjan Kihlström. Hästen var bra barfota senast och det blir säkert samma balans igen och dessutom har duon fått bästa tänkbara spår. Min andra spik kommer i avdelning 3 i form av nr 4 Sir Ratzeputz som var strålande bra senast. Han har nog aldrig varit bättre än nu och kommer i kanonform till Elitloppshelgen.

Mitt system på V75 är på 200 rader och kostar alltså 100 kronor att lämna in.

Avd 1 2-3-7-9-10
Avd 2 2 Talassio
Avd 3 4 Sir Ratzeputz
Avd 4 2-3-4-11-12
Avd 5 6-13
Avd 6 3-5
Avd 7 5-11

Övrgia spel under lördagen

Lopp 1 nr 12 Bacan Degato - 100 kronor vinnare. Hästen verkar ha tagit ett kliv fram efter kastraktionen och spår 12 gör inte så mycket i det här lärlingsloppet. Det kommer nämligen att gå undan i början och det gynnar Bacon Degatos tunga spurt.

Lopp 14 nr 11 Sauveur - 200 kronor vinnare. Det här är lite av min favorithäst för dagen. Jag är lite rädd för nr 5 Usain Henna om denne tidigt kommer till ledningen men jag tror ändå att Sauveur "käkar" upp alla till slut. Världsrekordet på 1.12.5/3140 m är verkligen i fara.

SÖNDAG

Lopp 7 - Tvilling 200 kronor. Nr 1 Mindyourvalue W.F gjorde ett otroligt lopp senast efter stor galopp och får denna gång Åke Svanstedt i sulkyn. Bara en sån sak. Nr 5 Makethemark ser ut att bli Kriteriefavorit och har spurtat fantastiskt varenda gång. Dom här två hästar höjer sig helt klart över resten.

Lopp 10 - Tvilling 200 kronor. Nr 2 Nuncio är storfavorit till seger i året Elitlopp och bör vinna sitt försök enkelt. Bakom honom är det vidöppet och jag provar med nr 8 Billie De Montfort som tvåa i försöket. Hon gick ruskigt bra förra året på Solvalla och genrepade nyligen som tvåa på 1.10.2 så formen tror jag sitter där. Blir det stenhårt tempo så gynnar det Billie De Montfort.

Lopp 11 - Tvilling 200 kronor. Nr 8 Jokivarren Kunkku är mycekt startsnabb och jag träffade Jorma Konto på Solvalla i onsdags och har var uppåt på att hästen mycket väl kan vinna Elitkampen på söndag. Nr 9 Tekno Odin är dock en tuff nöt att knäcka men jag tror att Jorma sitter i spets och att sedan Tekno Odin utmanar över upploppet.

Vi får väl summera upp det här på måndag och så får vi se många kronor som finns i plånboken. Ha nu en härlig helg på Solvalla, eller framför tv/dator eller hur nu väljer att följa travet på Solvalla.

[ Lgg till kommentar ] ( 32 visningar )   |  lnka till  |   ( 3 / 843 )
LUTHER SINGH REDO FÖR SPEL I ALLSVENSKAN ! 
I söndags drog jag och Martin Åslund ner till Göteborg för att kommentera GAIS mot Ängelholm i Superettan. På tåget ner fick jag möjligheten att plugga på samtliga aktörer och redan då hittade jag ett intressant namn i GAIS-anfallaren Luther Singh. Åslund berättad också om killens talang om att han är lite av en oslipad diamant men offensivt ett mycket spännande namn. Luther Singh är född 1997 och kommer från Sydafrika och har kontrakt med GAIS säsongen ut. I matchen mot Ängelholm gjorde Singh 3 mål, fixade en straff och låg bakom ytterligare 2 mål. Helt enkelt, han var "man-of-the-match" utan diskussion. Frågan är hur länge GAIS kan behålla honom ? Om jag vore Sportchef i ex Gefle skulle jag nog göra ett försök att värva Singh under sommaruppehållet. Hur gick det då i matchen på Gamla Ullevi ? Jo, GAIS vann med hela 7-0 mot ett mycket blekt Ängelholm.

Annars fick jag i lördags uppleva tjusningen med fotboll på lite lägre nivå. Jag var nämligen speaker i Uppsala när Vindhemspojkarna mötte Uppsala IF i division 3 östra svealand. Det var trivsamt och under ledning av VP:s organisatörer Dan-Ove och Jovan flöt det hela på alldeles utmärkt. Det var gratis fika med hembakt till publiken, priser till matchens bästa spelare, fin högtalaranläggning mm mm. Hoppas att fler klubbar tar fasta på ett sånt arrangemang. Dom 272 personer som kom den här gången kommer säkert tillbaka till nästa hemmamatch. Vindhemspojkarna vann med 1-0 efter mål av Anders Cheung i den 89:e matchminuten.

Den här veckan genomsyras enbart av trav för min del. Elitloppsveckan inleds på onsdag med V86-tävlingar och så rullar det på fram till söndagkväll. Loppen är som vanligt högklassiga även om jag inte tagit del av programmen ännu. Det blir oavsett en trevlig läsning när dom dyker upp i brevlådan, eller rättare sagt när jag har dom i min hand på onsdag. Redan nu har jag hittat en rolig vinnare till på lördag på V75. I avdelning 5 så startar nr 13 Alvena Take It med Johan Untersteiner i sulkyn. Hästen är i toppform och glöm inte, hon går ALLTID bra på Solvalla.

Annars är väl det mest spännande att återigen få se Åke Svanstedt på Solvalla igen. Jag är säker på att "Kung Åke" kommer att få ett varmt mottagande av den fantastiska publiken.

Mer om V75 kommer på torsdag då jag ska gå igenom dom bästa spelen till helgen och givetvis ge er ett förslag till V75 på lördag. Elitloppet då ? Nuncio blir ju storfavorit men jag vill varna för den franska hästen Billie De Montfort. Jag har ännu inte riktigt koll på formen men jag minns hur jäkla bra jag tyckte hästen var när han var på Solvalla för några år sedan. Det är en riktig "flygmaskin". Spår 8 i försöket är iskallt men tar han sig bara till final så kan allting hända.

[ Lgg till kommentar ] ( 30 visningar )   |  lnka till  |   ( 3 / 350 )
PÅ NORRLANDSTURNÈ ! 
Jag var faktiskt ledig från Solvalla i onsdags, det hör inte till vanligheterna. Men jag har en bra ersättare i Per Akre (ni vet, killen som är rösten på Fångarna på fortet) så det kändes tryggt. Själv var jag på plats på Norrportens Arena i Sundsvall tillsammas med Jon Persson för att kommentera GIF Sundsvall vs Elfsborg.

Väderprognosen såg allt annat än ljus ut men våra farhågor visade sig vara aningen överdrivna. Plus 8 grader och lätt duggregn kan man med lätthet ha överseende med. Det var knappt så att långkallingar hade behövts. Giffarna var bättre i den första halvleken och ledde rättvist med 1-0 men Elfsborg kom tillbaka på ett bra sätt i den andra halvleken. Marcus Rohdén och Viktor Claesson var bäst på planen i den andra halvleken och låg bakom vändningen i matchen som Elfsborg vann med 3-1. Undrar dock förresten hur länge Rohdén och Claesson blir kvar i Elfsborg ? Jag tror att dom kan försvinna till andra klubbar redan i sommar om pengarna är dom rätta. Dom kommer i så fall att bli svåra att ersätta för Elfsborg.

Fast bäst på planen var högerbacken Eric Larsson i GIF Sundsvall. 24-åriingen som kom från Gefle IF för några år sedan tar för sig mer och mer. Han är helt klart värd att följa i framtiden, kanske t o m för nye förbundskaptenen Janne Andersson. Efter den här säsongen så lär många klubbar vara ute och rycka i Eric Larsson. Han har en härlig offensivlusta och påminner i mångt och mycket om Emil Salomonsson i IFK Göteborg.

Efter matchen så åkte jag bil ner till Gävle och övernattade på hotell. Denna afton ska jag nämligen till Gavlevallen och se Gefle IF mot Örebro. Gefle har det enormt svårt för tillfället. Näst sist i tabellen och med bara 1 poäng på de 7 senaste matcherna. Det kanske inte är kris men ett jobbigt läge för Gefle som har svåra motståndare innan sommaruppehållet (Örebro, AIK och Hammarby). Fast en som trivs mot Örebro är Gefles Jonas Lantto som gjort 7 av sina 25 allsvenska mål på just Örebro. Därför blir man en aning förvånad när man kollar media inför matchen att Lantto med största säkerhet börjar matchen på bänken. Det tror jag Örebro är rätt glada över för Lantto gör "alltid" mål mot ÖSK.

Örebro tuffar på och har vunnit 4 av dom 5 senaste matcherna i Allsvenskan. Dessutom verkar laget ha det det "rätta" flytet för tillfället. Mot Hammarby räddade Jacob Rinne en straff vid ställningen 3-2 i den 95:e minuten och senast mot Elfsborg lyckades ÖSK avgöra just i matchminut 95. Nordin Gerzic är avstängd i Örebro, vilket är ett stort avbräck men ersättaren Daniel Nordmark är minsann ingen dålig ersättare i det här fallet.

Nu när Gelfe går kräftgång i tabellen får man hoppas att publiken kommer och stöttar laget när det som bäst behövs. Det är nu som publiken verkligen kan bli en "tolfte spelaren". Gefle har tyvärr bara lockat i snitt ca 3.600 åskådare den här säsongen. Det är synd för den nya arenan är riktigt trivsam och väl värd ett besök.


[ Lgg till kommentar ] ( 18 visningar )   |  lnka till  |   ( 3 / 617 )
FOTBOLL NÄR DEN ÄR SOM BÄST ! 
I måndags var jag på Örebro mot Hammarby (3-2) och njöt varenda sekund av underhållningen. Det var rena "vilda västern" med totalt 37 avslut i matchen. Båda laget satte offensiven i högsätet och då är fotbollen svårslagen som underhållning. Örebro har tidigare haft en liten "tråkstämpen" på sig men under Alexander Axén så har det onekligen hänt nåt. Vill man se mål så ska man gå och kolla på ÖSK, för deras matcher har innehållit hela 34 mål på 8 matcher (4.25 mål/match). Det är målgaranti när ÖSK spelar - dom både gör och släpper in mål i mängd.

Hammarby gjorde en riktigt bra match, framför allt den andra halvleken var grym från lagets sida. Totalt hade Hammarby 25 avslut men förlorade trots det matchen. Det har väl varit lite av dilemmat för Hammarby under säsongen, man skapar massor men har problem med att sätta chanserna. Men förr eller senare kommer det att lossna för "Bajen" och då kommer laget att klättra snabbt i den allsvenska tabellen.

Fast bäst på plan var ändå Örebros målvakt, Jacob Rinne. Han gjorde några ruggiga räddningar och avslutade med att rädda Kennedys Bakircioglus straff i slutsekunderna. Rinne hoppas att bli förstekeeper för Sverige i OS i fotboll och han stärkte onekligen sina aktier i måndags. Eller som jag frågade min expert, Jon Persson "tror du att Jacob Rinne blir förstekeeper i OS" ? "Vadå OS, spelar han så här ska han stå alla matcher i EM för tusan", svarade Persson snabbt.

Jag har under veckan kommenterat en del hockeymatcher från VM. Jag har blivit expert på Tyskland som jag kommenterat två gånger och gör tyskarna i ytterligare två matcher i veckan. Laget har 4 stjärnor som kommer från NHL, Korbinian Holzer (Anaheim), Christan Ehrhoff (Chicago), Tobias Rieder (Arizona) och Leon Draisaitl (Edmonton). Samtliga har varit riktigt bra och tyskarna ser ganska spännande ut. Segern igår mot Slovakien (5-1) var odiskutabel och jag tror att tyskarna t o m kan ge Kanada en match på torsdag.

Ikväll startar den fantastiske Nuncio på Solvalla igen. Efter loppet så är jag säker på att Solvallas sportchef Marcus Myron ger Stefan Melander en rosa biljett som symboliserar en inbjudan till Elitloppet. I dagsläget är bara 4 hästar (av 16) helt klara så det kommer säker att hända saker under veckan. Utanför V86-spelet visar en annan supertalang upp sig. Det handlar om Maharajah-sonen Ullyett. Örjan Kihlström menar att han är som en kopia av pappa Maharajah och det är minsann inget dålig betyg. Det här är en häst som jag tror kommer att dominera i 3-åringsloppen under året. Ullyett är förresten namngiven efter tennisspelaren och dubbelspecialisten Kevin Ullyett

[ 2 kommentarer ] ( 18 visningar )   |  lnka till  |   ( 3 / 684 )
GRATTIS LEICESTER MEN BARA LITE GRANN ! 
Ja, då var det engelska ligan avgjord för den här gången. Än en gång visade det sig att precis allting kan hända i idrott. Vissa går så långt att det här är 2000-talets största överraskning inom sportens värld. Leicester City vann igår Premier League. Dom gjorde det igår i "kvajaj" när Chelsea och Tottenham spelade 2-2 på Stamford Bridge. För min del var det förstås surt att inte spänningen fick leva kvar till nästa omgång (och att Tottenham ändå skulle ha haft en liten chans att ta hem ligaguldet) men det är bara att gratulera Leicester för en enastående säsong. Fråga mig dock inte hur det kunde hända, för jag har inget bra svar.

För Tottenhams del gäller att bita ihop och fixa 3 poäng i nästa match hemma mot Newcastle för att på så sätt säkra andraplatsen och därmed få en lindrigare väg in i Champions League-spelet. Men framför allt att lyckas komma före Arsenal i sluttabellen.

Jag kunde inte se matchen igår eftersom jag satt i bilen på väg hem från Norrköping. Tidigare på kvällen hade jag få se IFK Norrköping, i princip, köra över Helsingborg (3-0). Första halvleken var charmant för "Pekings" sida och hela laget strålade av klass. Emir Kujovic, Christoffer Nyman, Daniel Sjölund, Arnor Traustason, ja hela laget var bra. För mig så är IFK Norrköping den klara favoriten att upprepa SM-guldet från 2015. Det som möjligtvis kan störa är ju att träanren Janne Anderssson försvinner (blir förbundskapten) i sommar och att många av spelarna riskerar att köpas upp av proffsklubbar ute i Europa. '

Kvällen viker jag åt Champions League-semifinalen mellan Bayern Muschen och Atletico Madrid. Spanjorerna vann den första matchen på Vicente Calderon med 1-0. Noterbart är att Atletico har gått vidare i 15 raka dubbelmöten när man har vunnit den första matchen. Atletico är dessutom i kanonform med 7 raka vinster och 12-1 i målskillnad. Men Bayern är bra, inte minst hemma på Allianz Arena där man gjort 67 mål och bara släppt in 10 mål denna säsongen. Jag tror ändå att spanjorerna fixar 1-1 (runt 8 gånger pengar på det resultatet) och tar sig till final.

Hockey-VM närmar sig och på fredag startar årets turnering. Jag har lite dåliga "vibbar" när det gäller Tre Kronors möjligheter i detta VM. Det gäller att komma bland dom fyra första lagen i en åttalagsgrupp för att nå till kvartsfinalen. Sverige riskerar att förlora mot Tjeckien, Ryssland och Schweiz och om det sker så blir det en ren nyckelmatch mot Lettland i öppningsmatchen. Jag hoppas att jag har fel men som sagt, jag är klart orolig.

Äntligen lite värme förresten. Vilken underbar tid som nu ligger framför oss. Nu måste jag igång med träningen på allvar. Ett skönt l löppass är nu inbokat till kl 16.30 idag. Det är liiiiite roligare att springa när det är bra väder ute.


[ 1 kommentar ] ( 15 visningar )   |  lnka till  |   ( 3.1 / 676 )

<<Frsta <Frgende | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | Nsta> Sista>>