IDAG BÖRJAR FOTBOLLS-VM ! 
Äntligen är det dags för årets "höjdare" när nu fotbolls-VM i Ryssland drar igång. För svensk del så kan vi inte ha alltför stora förväntningar men att vi går vidare från gruppen känns ändå som en god möjlighet. Men sen väntar Brasilien i en åttondelsfinal och det kommer vi inte att klara av. Men hoppet är förstås det sista som överger människan så vi får hoppas på ett mirakel av Janne Anderssons manskap. Sveriges första match går på måndag kl 14 mot Sydkorea. Se till att ta ledig från jobbet för den matchen vill man verkligen inte missa.

Premiärmatchen spelas mellan Ryssland och Saudiarabien och jag kommer under detta VM att försöka vägleda er med rätt matchesultat i varje match med början idag.

RYSSLAND - SAUDIARABIEN 1-0

VM:s två sämsta rankade lag (enligt FIFA) möts alltså i årets öppningsmatch. Några saker att ha i åtanke inför denna match är att ingen hemmanation någonsin förlorat en öppningsmatch i fotbolls-VM. Det talar för Ryssland idag men ryssarna har inte vunnit någon av sina 7 senaste matcher så formen känns dunkel. Man saknar också viktige Aleksandr Kokorin (knäskadad). Jag tror att publiken ändå kommer att bära fram Ryssland till en vinst.

Saudiarabien är svårbedömda. De gör sitt första VM sedan 2006 och har inte vunnit någon av de 9 senaste VM-matcherna sedan man vann mot Belgien med 1-0 1994. Saudiarabien hoppas att Mohammed Al Sahlawi ska fortsätta leverera som han gjorde i kvalet då han gjorde 16 mål. Men det blir tuffare nu och jag tror att Ryssland vinner med uddamålet i en tillknäppt historia.

[ 1 kommentar ] ( 19 visningar )   |  lnka till  |   ( 2.9 / 109 )
NU VILL JAG SE ETT BRA GENREP ! 
På lördag har Sverige sin sista chans att slipa formen inför Fotbolls-VM. Då väntar Peru i Göteborg och då vill jag se ett helt annat offensivt spel från svensk sida. Hur ska då Sverige ställa upp, så här tycker jag att Janne Andersson ska starta laget på lördag.

Olsen
Lustig-Granqvist-Lindelöf-Nilsson- Augustinsson
Claesson-Ekdahl-G Svensson-M Olsson
Berg-Forsberg

Jag vill alltså se Emil Forsberg på topp tillsammans med Marcus Berg. Och så tycker jag att Martin Olsson är alldeles för bra för att hållas utanför startelvan.

Mitt gamla lag Rynninge IK fortsätter att plocka poäng i division 1. RIK är ju nykomlingar och tog senast poäng mot Nyköping på bortaplan (2-2). Jag tycker att det är hur kull som helst att Rynninge med sin mysiga hemmaarena, Grenardjärvällen, klarar sig så fint i division 1.

På lördag bjuder Östersund på jättefina V75-tävlingar och min bästa vinnare är nr 3 Love Matters i V75-6. Här kommer ju Readly Express att bli jättefavorit men det finns många saker som talar emot den här gången. Readly Express har inte startat på länge och så har han denna gång fått bakspår (för andra gången någonsin tror jag). Lägg därtill att Love Matters, med garanti ,vunnit Sweden Cup på Solvalla OM inte galopp kommit precis när Love Matters vunnit spetsstriden. Lover Matters kommer nog att trava straxt under 1.12 på lördag och då blir det tufft för Readly Express. Love Matters är just nu streckad på löjligt låga 7 % på alla system.

Det är verkligen upp och ner när det gäller travet för min del. Min dlelägda häst, Niky Flax, är för dagen skadad. Vilket är supertrist. Han har fått en inflammation i böjsenan i vänster framben. Prognosen är dock god och skadan upptäcktes i tid, vilket gör att han nog snart är tillbaka på travbanan. Men nån start innan augusti är nog i det närmaste uteslutet.

Veckans glada nyhet är dock att vår fölmärr, Ellie Brodda, är dräktig med självaste Villiam. Det känns onekligen jättespännande att se vad det kan bli av ett föl efter dessa båda toppstammade hästar. Om allt går bra så har jag ett föl någon gång i maj nästa år.

Nästa vecka blir det full fokus på fotbolls-VM. Jag kommer att ge dagliga tips (kommer att tippa alla matchresultat under VM). Sätter man, säg 8 rätta resultat så borde man gå plus om man sätter en hundring per match. Jag kommer att föra statistik så kan ni kolla hur det går.

[ 4 kommentarer ] ( 29 visningar )   |  lnka till  |   ( 2.9 / 895 )
EN GALEN SOMMAR VÄNTAR ! 
Fotbollsligorna ute i Europa är nu avslutade för säsongen. Och nu börjar snart en helt galen "silly season". Det kommer att bli den värsta värvningskarusellen någonsin. Dom stora klubbarna verkar att ha hur mycket pengar som helst att handla för där 500-600 miljoner för en spelare är nästan "småpotatis". Extra dyrt kommer det att bli denna gång också beroende på att det är ett VM-år. Dom spelare som lyckas i VM kommer att bli ruggigt dyra att värva för andra klubbar.

Ända sedan i lördagskväll har jag lidit med Liverpools målvakt Loris Karius. Efter två tavlor i Champions League-finalen mot Real Madrid så kan det inte vara lätt att hålla huvudet högt för Karius. Jag passar på att hylla Karius snygga gest efter matchen när han ändå gick runt att tackade fansen efter matchen och snabbt gick ut och berättade att det var han som "svek" laget. Inga undanflykter utan rakryggat tog på sig förlusten. Jag hoppas att Liverpool inte får "kalla" fötter och desperat värvar in en ny målvakt utan ger Karius en andra chans för det är han onekligen värd.

Ringostar Treb tog hem Elitloppet på Solvalla och var bara bäst för dagen. Propulsion var bra men fick nöja sig med andraplasten. Den franske superstjärnan Bold Eagle hade inte lyckat eftermiddag och kom bort i sitt försök. Tyvärr blev det en massa startstrul i det försöket och Bold Eagle blev bara hetsigare och hetsigare, Det var verkligen tråkigt och lite av luften gick ju ur tävlingen när "Örnen" försvann. Men det är lite som hästens ägare Pierre Pilarski sa till Solvallas Sportchef efter loppet, nåt i stil med "its racing".

Den här veckan startade min egen delägde Niky Flax på Halmstadtravet. Han spelades till stor favorit men fick denna gång nöja sig med en tredjeplats. Häsen såg jättefin ut men loppet blev lite ryckigt kört den här gången och det gillade inte Niky som fick "harva" en del ute i spåren. Skötaren Erika Persson var dock nöjd med hur han travade så det var det allra viktigaste. Vi och Niky Flax kommer snart igen.

Nu längtar man onekligen till att VM i fotboll ska börja. Till skillnad från hockey.VM så är ALLA matcher i fotbolls-VM underbara att skåda. Det ska bli så roligt att följa årets turnering och jag räknar kallt med att Sverige går vidare från sin grupp.

Hammarby leder Allsvenskan i fotboll efter en 1/3 del av säsongen. Jag gläds verkligen med min gamle vapendragare Joakim Björklund (som nu är assisterande tränare i Bajen). Jocke och jag kommenterade många matcher på plats nere Spanien när C More hade rättigheterna för La Liga. Jag saknar resorna och alla trevliga middagar vi spenderade tillsammans nere i Spanien.

[ 5 kommentarer ] ( 29 visningar )   |  lnka till  |   ( 3 / 1290 )
IDAG VINNER PROPULSION ELITLOPPET ! 
Det är en strålande morgon, det kommer att bli grymt på Solvalla idag. Insläppet är redan klockan 08.45 så jag är på väg till Solvalla nu. Lördagens tävlingar var helt fantastiska och vilken underbar publik det var under dagen. När Double Exposure och Örjan Kihlström skar mållinjen så var det nästan orkanstyrka på jublet från publiken.

Idag är jag övertygad om att Propulsion vinner Elitloppet, kanske inte försöket där Ringostar Treb kan vinna från spets men när det väl drar ihop sig till final, ja då är nog Propulsion bara bäst.

På morgonkvsisten är det det sedvanliga speedracet och visst håller jag en tumme för Harry Haythrow och Peter Untersteiner. Räkna med att Peter är segersugen efter att ha varit avstängd både i fredags och i lördags.

Bästa vinnaren är nog ändå Enterprise i V75-7. Hästen älskar 1640 meter och med ett bra utgångsläge så blir det spets och slut. Det ska bli kul att hylla min kollegor Hasse Backe och Lasse Granqvist som deläger Enterprise.

[ 4 kommentarer ] ( 31 visningar )   |  lnka till  |   ( 3.3 / 139 )
ELITLOPPSHELGEN ÄR HÄR ! 
I år gör jag mitt 29:e Elitlopp som Speaker på Solvalla. Det blir en del möten om körscheman, repetition av Elitloppsinvigningen, hästaukton och så travtävlingar i dagarna 3 den här veckan. Det är klart att det blir långa dagar, särskilt lördag och söndag (då jag jobbar på Solvalla från kl 08-19) men det är också förbaskat roligt. Jag har en superplats där jag jobbar med fantastisk yv över Solvalla och jag längtar redan nu till inspringet till E-läktaren och till övriga fina platser på lördagsmorgonen klockan 10.

Just nu sitter jag tränar lite språkkunskaper, engelska, franska, tyska, italienska och finska ska man försöka hantera. Nu handlar det dock inte om att prata flytande på någotvis utan mer att kalla till start på de olika språken. Jag har gjort det några gånger tidigare om man säger så, så det kommer nog att gå bra i år igen.

Propulision är min vinnare av Elitloppet. Han såg fantastisk ut i senaste loppet på Solvalla då han dansade runt på 1.09.9 på ett lekande sätt. Nu blir det dessutom optimal balans och jag tror att världsrekordet är i stor fara på söndag. Väderprognosen lovar runt 26 grader och sol och det innebär också ett supersnabb bana. Jag har också en vädjan till er som kommer till Solvalla denna helg. Drick mycket vatten och dricker ni något annan, så glöm då inte att det åtminstone är "varannan vatten" som gäller. Jag lovar att ni får ett bättre upplevelse och mår så mycket bättre om ni följer det enkla rådet.

Om jag hade 1000 kronor till övers och skulle försöka förvalta dom på lördagen så skulle jag göra på följande vis. På lördagkväll kommer jag att lägga ut tipsen hur man förvaltar en 1000-lapp bäst på söndagen. Och då vet vi hur det gick med min "lax" för lördagen.

Lopp 3 - 3 Jairo 200 kr vinnare - Hästen ser ut att vara i strålande slag spurtar alltid vasst.
Lopp 5 - 12 Sobel Conway 200 kr plats - Helt bortglömd denna gång men formen finns där.
Lopp 10 - 2 Springover 200 kr vinnare/plats - Måste få vinna lopp snart. Kan bli på lördag.
Lopp 12 - 12 Call Me Keeper - 200 kr vinnare - Örjan smyger men sen biter spurten bra.

Den här veckan hann jag även med ett besök till Örebro och Behrn Arena. Örebro vann mot Kalmar med 2-1 och hakar på i toppen av Allsvenskan. Tränaren Axel Kjäll har verkligen gjort ett kanonjobb med ÖSK. Truppen inför säsongen såg rätt så svag ut men med kontinuitet och ett spelidé som man verkligen tror på så kan man komma riktigt långt.

På lördag är det också Champions League-final. Helt perfekt att kolla på på lördagkvällen som uppladdning inför Elitloppet. Det blir väl som vanligt att Real Madrid vinner och att Cristiano Ronaldo får för, typ femtioelfte gången, ta på sig matchvinnarrollen. Liverpool har nästan gjort en bragd bara att ta sig till finalen men där tror jag att det blir stopp.

Och nästa vecka på måndag, så är det dags för min delägde travare Niky Flax att starta igen på Halmstad. Den här gången lär det bli full laddning av Johan Untersteiner och då får nog konkurrenterna se upp så dom inte blir förkylda när Niky sätter in spurten.
[ 7 kommentarer ] ( 37 visningar )   |  lnka till  |   ( 3.1 / 98 )

<<Frsta <Frgende | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | Nsta> Sista>>