ÖSTERSUND CHARMAR ALLA ! 
Östersund vann mot turkiska storlaget Galatasaray på hemmaplan med 2-0. I och med detta har man skaffat sig ett kanonläge inför returen om en vecka nere i Istanbul. Östersund med ordöfrande Daniel Kindberg och tränare Graham Potter har gjort underverk med Jämtlands stolthet, Östersund FK. Det är kul att det går att göra en sån här resa, för det är ju inte så många år sedan som Östersund var i division 2 (2011). Här är det nog många klubbar som kommer att försöka kopiera Östersunds framgångsrecept. Det visar i gammal sann Gunde Svan-anda att "ingenting är omöjligt".

Ett tungt besked kom idag (fredag) om stjärnhästen Delicious US, som nu tvingas avsluta sin tävlingskarriär. Oerhört trist, för jag är rätt säker på att just Delicious US är det häst som merparten av travpubliken mest tagit till sina hjärtan. Jag var förresten själv speaker den där underbara augustikvällen 2015 på Bollnästravet när hon satte ett av sina 3 världsrekord.

Imorgon kommentarerar jag GIF Sundsvall mot Halmstad på Norrporten Arena. Det ligger mycket i potten för båda lagen, som ligger prekärt till i tabellen. Det ska bli spännade att se hur den här matchen utvecklar sig. Halmstad har ju varit ett "boogey-team" för Sundsvall dom senaste åren. HBK vann ju t ex båda kvalmötena till Allsvenskan 2012 och 2013 och Sundsvall har faktist gått mållösa i de 3 senaste allsvenska matcherna mot Halmstad. Mest spänd är jag dock på att kolla in Halmstads supertalang Sead Haksabanovic (född 1999). Det är många utländska klubbar som drar i honom och frågan är om Halmstad har ekonomiska muskler att hålla honom kvar i klubben. Han behövs nog om Halmstad ska kunna fixa kontraktet.

15 juli öppnar förresten transferfönstret i Sverige och många klubbar kommer att försöka förstärka sina trupper. Räkna om att avslutningen av juli blir en grym "Silly Season" i Sverige,

Idag var jag förbi Solvalla och tittade till banomläggningen. Man ligger bra till i tid och banmästaren Marcus Stjernström tror att banan kommer att varai utmärkt skick den 30 juli när Solvalla återigen öppnar portarna. Jag blir oerhört imponerad över det jobb som alla inblandade parter har lagt ner dom senaste veckorna och jag är övertygad om att dom aktiva kommer att hylla det nya banunderlaget.

Några notiser i korthet:

* Håller Jan Roar Mjölneröd som en av dom allra bästa kallblodstränarna. Ta med samtliga hans tre kallblod på V75 på Årjäng (Teo, Mjölner Tore och Mjölner Fokus).

* jag tror att IK Sirius kan överraska på lördag nere i Malmö. MFF har en tuff kvalmatch i CL i benen medan Sirius kommer med ett synnerligen gott självförtroende.

* Vilken allsvensk klubb kommer att vara mest aktiv under transferfönstet ? Jag tippar Örebro Sportklubb. Alexander Axén brukar plocka in en 4-5 nya spelare under somrarna.

* Nästa månad börjar hockeysäsongen på allvar med CHL-hockey. Men först lite värme, tack !

* Jag vet egentligen inte varför men jag tror på målfest på Friends på söndag mellan AIK och IFK Norrköping. 2 gånger pengarna på över 2.5 mål. Taget !

[ 6 kommentarer ] ( 100 visningar )   |  lnka till  |   ( 2.9 / 365 )
TILLBAKA TILL VARDAGEN ! 
Det blev några härliga dagar på Tylösand i Halmstad den gångna veckan. Jag måste säga at hotell Tylösand är ett riktigt bra hotell med möjligheter till många aktiviteter. När dessutom hotellet är till stor del är befolkat av "travfolk" så finns det många att "surra" med på dagarna (och på kvällarna med för den delen).

I torsdags var det dags för Sprintermästaren på Halmstad-travet och även detta år hade Lars Lindström (Linson) nöjet att bjuda in mig och familjen till sitt VIP-tält, vilket är otroligt uppskattat från vår sida. Bra platser, trevligt sällskap och lite god mat och dryck. Vad mer begär man ? Vår delgäda häst Niky Flax gjorde också ett topplopp i ett av ramloppen (kom tvåa i V75-1) och det ska bli jättespännande att följa utvecklingen framöver. Målet är försts att vara med i Derbykvalet på Jägersro den 23:e augusti. Chansen att vara en av de 12 i Derbyt lever i allra högsta grad.

På fredagen blev det ett besök på Drömgården i Holm där Johan Untersteiner huserar, detta tillsammans med dom andra delägarna till Niky, Hans och Anita Grundén. Jag har varit där några gånger tidigare men jag måste säga det igen - vilket ställe ! Där verkar hästarna må som prinsar och prinssesor. Erika Persson som sköter om Niky Flax gör ett otrolig bra jobb. Vi är så glada att ha henne som hästskötare. Därför blev jag extra glad att Erika ska få ta hand om min delägda 2-åring, Ellie Brodda också kommer att hamna i Erikas vård. Ellie Brodda är just nu på uppträning inne på Halmstadtravet hos Helena Egetoft och Jan Hansen.

Ett besök på Laxbutiken i Falkenberg är också ett måste under denna helg. Så det blev nästa anhalt på vår resa och ett besök där gör ingen besviken. Utöver detta blev det några middagar med Åke Lindblom med familj på hotell Tylösand och även ett travbesök på lördagen på Halmstadtravet (V75). Dessutom passade vi på att utnyttja den fina poolen på hotellen vid 3-4 tillfällen. Så utvilad och med lite nya batterier laddade så är man nu redo för några dagars semester (!). Hehe, så är det faktiskt, nästa uppdrag för min del är på lördag då det är GIF Sundsvall vs Halmstad som gäller. Så framåt tordag är det dags att börja förbereda sig till den matchen. Fast det är klart, ikväll spelar båda lagen så lite koll komner jag att ha på de matcherna förstås.

Några notiser i övrigt från helgen:

* Pa Dibba gjorde 2 mål på ÖSK och kan mycket väl vinna skytteligan den här säsongen

* Kevin Oscarsson får chansen igen bakom B.B:S Sugarlight - jag håller tummarna på Årjäng

* Tapas restauranten på Tylösand är värd varenda krona. Otroligt bra mat

* Kan Romelu Lukaku göra samma succé som Zlatan i Manchester United ? Knappast troligt

* Inget större fan av Tour de France. Men förstår ändå att folk gillar tävlingen. Men inget för mig dock

* Jönköping tog poäng i Östersund. Starkt. Jimmy Thelin fortsätter att göra ett fantastiskt jobb med J Södra. Du hittar snart Jimmy i en "Storklubb" i Sverige.


[ 56 kommentarer ] ( 828 visningar )   |  lnka till  |   ( 3 / 1473 )
TILL HELGEN STARTAR ALLSVENSKAN IGEN ! 
Jag har verkligen saknat allsvensk fotboll de senaste veckorna men till helgen är det äntligen dags igen. Jag rivstartar och kommenterar mötet mellan AIK och Östersund på söndag och så Djurgårdens match på måndag mot Kalmar FF (med Nanne Bergstrand vid rodret igen). Det ska bli spännande att se om AIK kan få ordning på sin offensiv mot ett spelskicklig Östersund. Vad kan Nannes entré innebära för Kalmar FF ? Oavsett blir det tufft mot Djurgården på Tele 2.

Sverige räckte inte till i U21-slutspelet och det var förstås en stor missräkning. Nu håller jag på England istället, det har väl inte undgått någon att engelsk fotboll är lite av mitt stora intresse. Inte minst Tottenham som verkar vara på jakt efter Sporting Lissabons landslagsmeriterade mittfältare, Adrien Silva. Den portugisiska klubben vill dock ha 305 miljoner kronor för sin mittfältare. Det har ju även ryktats om att Manchester United vill köpa Harry Kane från Tottenham. Spurs ordförande Daniel Levy har dock skrattat åt detta och sagt att han inte lyssar på några bud under 2.340.000.000 kr, alltså 2.34 miljarder kronor. Jag tror nog Kane stannar i Totenham.

Fick göra ett akut-inhopp på semestern uppe i Bollnäs. I måndags var jag speaker på lunchtävlingarna och det är alltid kul att "speaka" på nån annan bana än Solvalla. Brukar alltid få en massa sms om "vad gör du i Bollnäs" ? osv. Det gick väl inte helt iskallt eftersom dom vill ha mig tillbaka tisdagen den 4 juli.

Annars är det Halmstad som ligger på lur och Sprintermästarhelgen. Torsdagen den 6 juli blir lite av julafton för undertecknad. Umgås på travet med mina delägare till NIky Flax samtidigt som Niky ska starta i ett av ramloppen under kvällen. Skulle dessutom värmen vara där så finns det ingenstans i världen jag hellre skulle vilja vara än i Halmstad och på Tylössnd.

Till helgen har jag också lovat en kompis att hjälpa honom med ett större V75-system till Bergsåker. Så det blir att kolla in lite hästar på "lopparkivet" och redan nu har jag hittat min "kioskvältare". Jag är inne på att nr 11 Sete med Per Lennartsson kan "blåsa" bort de flesta systemen i den fjärde avdelningen. Hästen var jättebra från dödens som tvåa för tre starter sedan och har sedan mött stentufft motstånd och varit oplacerad två gånger på raken. Jag tror ändå att formen är god och han kan absolut vinna på lördag. Ni vet var ni läste det först.

Är dock fortfarande lite sur för att världens bästa hockeyback, Erik Karlsson inte vann Norris Trophy som NHL:s bästa back. Inget ont om San Joses back Brent Burns men Karlsson är bättre - typ bäst i varje byte på isen.


[ 3 kommentarer ] ( 48 visningar )   |  lnka till  |   ( 3.5 / 11 )
V75 PÅ BODENTRAVET GER SKÖNA FLASHBACKS ! 
Trots att det har gått över 30 år sedan jag besökte Bodentravet för första gången så minns jag det som om det vore igår. Snacka om att min första arbetsdag som Sportchef på Bodentravet har etsat sig kvar i minnet. Jag kommer aldrig att glömma min första arbetsdag i Boden.

Jag kom upp till Boden mitt i sommaren 1986 och samma dag som jag anlände till Boden så var det trav på Bodentravet, Amatörklubbens dag stod på programmet med sponsorer i alla lopp. Jag hade lovat att agera Speaker och även sköta om intervjuerna i vinnarcirkeln, något som jag aldrig gjort tidigare. Men jag såg det som en utmaning och var otrolig laddad inför uppgiften.

Allt flöt på bra under dagen, alla var så vänliga och trevliga mot mig. Dessutom var vädret toppen med en varm och skön sol under hela dagen. Framåt 16-tiden var det så dags att bekanta sig med tekniken för mitt speakerjobb och kolla hur mikrofonen fungerade för intervjuerna . Allt kändes helt ok även om en viss nervositet började infinna sig. Tävlingsdagen närmade sig och allt kändes relativt lugnt och jag hade läget under kontroll. Men med en halvtimme kvar till första start så hade dock inte någon löpningsreferent dykt upp. Jag ringde till min VD, Stig Norman, som dock meddelade att Mårten, som skulle referera loppen, kunde vara lite sen men att jag inte skulle oroa mig. Mårten skulle dyka upp.

Minuterna gick och plötsligt var det dags för defilering till lopp 1. Ingen Mårten på plats ännu och jag meddelade att det var fem minuter till start i lopp 1. Plötsligt fick jag se VD, Stig Norman komma gåendes över banan och med bestämda steg upp till speakerhytten inne på banan. Stig kommer upp och meddelade "Jag kom precis på att jag har gett Mårten ledigt ikväll och glömt att fixa en ersättare". Samtidigt som som jag sa, start om tre minuter i högtalarna.

Goda råd var nu dyra. Jag sa till Stig att han måste referera loppen men han hade lite problem med synen och kände att det verkligen inte var hans grej. Jag funderade lite snabbt, och såg framför mig alla tidningsrubriker om skandalen om att den nye Sportchefen misslyckades att få till ett referat till publiken under kvällen. När jag så meddelade att det är en minut till kvar till start så fanns ingenting annat att göra än att själv ta hand om headsetet och försöka referera loppen. Jag ska inte påstå att jag studerat programmet särskilt noga och det första loppet var ett kallblodslopp där jag kände igen en häst. Nr 1 Sprettbert med Bodentravets banmästare Alf Gustavsson i sulkyn. Sprettbert tog hand om ledningen och ledde loppet från start till mål och faktum är att det var också den enda häst jag nämnde i det smått klassiska referatet.

Sen meddelade jag resultatet för publiken, sprang ner och gjorde en segerintervju, sprang upp och presenterade vinnaren i en segerdefilering, drog odds och plats och inväntade nästa lopp. Så rullande det på under kvällen och framåt lopp 6-7 börjande jag få lite mer feeling i referanten och drog lite mer typ "det är Annnnnton Priiiiiide som attackerar i sista kurvan "och så vidare och det var plötsligt riktigt skoj att referera travlopp.

Jag överlevde tävlingsdagen och rejält utmattad somnade jag gott den kvällen. Fast efter den här dagen så har jag alltid känt, i sann Gunde Svan-anda att "ingenting är omöjligt". Det var en tuff men lärorik kväll som jag som sagt, aldrig glömmer.

På lördag är det V75 på Bodentravet och jag kommer föstås att följa tävlingarna via TV:n. Jag har en rysare i storloppet, Norrbottens Stora Pris där jag är inne på att nr 5 Oasis Bi med Kim Eriksson ska ta ner den stora förhandsfavoriten nr 2 Propulsion. Oasis Bi satt fast med "rubbet" senast i Östersund och kommer att ge favoriten en match.

[ 6 kommentarer ] ( 108 visningar )   |  lnka till  |   ( 3 / 1552 )
FOTBOLL ÄR EN FACINERANDE SPORT ! 
Det var en varm och härlig stämning på Friends i fredagskväll. Det var riktigt häftig att få uppleva dramatiken på plats. Matchen mellan Sverige och Frankrike växte verkligen undan för undan. Men ska vi vara riktigt ärliga så var första halvtimme ganska seg och småtråkig. Men efter Oliver Girouds fina 1-0-mål så tände matchen till på allvar. Det ver onekligen skönt att Sverige fick in en kvittering innan paus och sedan jagade båda lagen ett segermål. Det är klart att många var lite oroliga i slutskedet när fransmännen tog över mer och mer men så plötsligt hände det. Min favoritkeeper Hugo Lloris (Tottenham) gjorde en tavla som egentligen inte finns och Ola Toivonen kunde trycka in 2-1 till Sverige.

Trist för Lloris men kul för Sverige såklart som nu leder gruppen och har nu ett gyllene läge att vinna gruppen. Det krävs "bara" segrar mot Bulgarien och Vitryssland på bortaplan, Luxemburg hemma och så vinst i avslutningen i Amsterdam mot Holland. Dessutom hoppas vi på att Holland kan ta en poäng i Paris i slutet av augusti. På tal om Hugo Lloris så skojas det rätt friskt om den franske målvakten, te x "Vilken konst är du mest intresserad av ?" "På senare tid har jag blivit synnerligen intresserad av franska målvaktstavlor".

Såg även en galen avslutning av matchen mellan Skottland och England på tv. Gästerna hade allt under kontroll (ledning 1-0) när Leigh Griffiths gjorde två likartade frisparksmål i den 85:e och 88:e minuten och vände matchen till 2-1 för skottarna. Men som så många gånger förr klev Harry Kane (Tottenham) fram och i den 93:e minuten kunde han kvittera till 2-2 för engelsmännen. Kom inte och säg att fotboll är en tråkig sport.

Min delägda travhäst, Niky Flax, var i Oslo i lördags och tävlade. Han gjorde det bra som vanligt, även om han fuskade lite med travet genom sista kurvan, och fick denna gång nöja med en fjärdeplats. Han noterade 1.13.0/2140a och krigade på riktigt bra för Peter Ingves, som denna gång satt i sulkyn. Nu blir det en liten pust och en uppfräschning innan det blir start i Halmstad den 6 juli, dock inte i Sprintermästaren utan i ett ramlopp under den tävlingsdagen.

Viktor Lindelöf Nilsson är nu klar för Manchester United. Prislappen ligger på runt 350 miljoner kronor. Det har varit aktuellt länge men nu är det alltså äntligen klart. Jublas gör det nu förstås hos Västerås SK där Lindelöf Nilsson spelade tidigare. Övergången kan ge VSK uppemot 50 (!) miljoner kronor, inte illa för en division 1-klubb. Nu gäller det bara för VSK att förvalta pengarna på rätt sätt så att laget åtminstone kan nå upp till Superettan igen.


[ 2 kommentarer ] ( 23 visningar )   |  lnka till  |   ( 3.6 / 10 )

<<Frsta <Frgende | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | Nsta> Sista>>