FOTBOLLS-VM DAG 24 
Sverige räckte inte riktigt till i semifinalen mot England. Två nickmål sänkte Sverige men sett över hela turneringen så måste vi alla känna oss jättenöjda med vad laget presterade. Nu startar uppladdningen inför att försöka ta oss till nästa EM. Några nya spelare kan vara på väg in i landslaget och jag tycker att både Kristoffer Olsson (AIK) och Jiloan Hamad (Hammarby) borde få chansen. Åtminstone Olsson som varit helt lysande på sistone.

Idag är det dags för den första semifinalen i VM och den måste man förstås följa.

FRANKRIKE VS BELGIEN 3-1

Frankrike har en helt annan rutin att befinna sig i ett sådant här läge. Det här blir lagets sjunde VM-semifinal mot Beligens andra semifinal. Belgarna föll med 2-0 mot Argentina i VM 1986. Även om Belgien inte förlorat någon match av sina senaste 24 landskamper så håller jag fransmännen som det starkare laget. Oliver Giroud lär få en ny chans i det franska anfallet, trots att han inte mäktat med ett enda avslut på mål. Förhoppningsvis så lossnar det ikväll. Blaise Matuidi är tillbaka efter avstängning också någonting som talar för Frankrike. Beligen är ett bra laget, inget snack om saken men jag tror ändå att rutinen talar för Frankrike.

[ 4 kommentarer ] ( 35 visningar )   |  lnka till  |   ( 2.9 / 378 )
IDAG GÄLLER DET ! 
Vilken fantastisk lördag det kan bli. Jag har rätt så goda förhoppningar på svensk seger idag mot England i VM-kvartsfinalen. Det har varit jämnt mellan lagen under årens lopp där Sverige har 7 vinster mot Englands 8 och så har 9 matcher slutat oavgjort. Lagen har också spelat mot varandra vid 2 tillfällen i VM och båda dom matcherna har slutat med ett kryss, 1-1 2002 och 2-2 2006. Med detta sagt så väntar en synnerligen spännande eftermiddag framför tv-apparaterna.

Sverige har verkligen överraskat oerhört i detta VM. Jag hade själv låga förväntningar på lagen men som man har presterat. Man kan inte nog hylla förbundskaptenen Janne Andersson. Frågan är hur långt det här kan räcka ? Jag tycker inte att England har övertygat på sistone, ok man kan glömma matchen mot Belgien när båda lagen var reservbetonade. Mot Colombia var man bra i början men i förlängningen var Colombia bättre. Harry Kane är givetvis mannen att stoppa idag men lyckas vi med detta så blir det vinst.

Robin Olsen har varit hur stabil som helst i målet och hållit nollan 3 gånger. Det är faktiskt bara 2 svenska målvakter som har gjort det tidigare i VM, Ronnie Hellström 1974 och Kalle Svensson 1958. Olsen har alltså chans att skriva historia idag och jag tror han har god chans att göra det.

Mitt tips är att Sverige vinner mot England med 1-0 efter mål av Marcus Berg i den 36:e minuten. Berg har hittills haft 13 avslut utan att få göra mål så det vore honom väl unt att få avgöra idag.

I den andra kvartsfinalen så vinner Kroatien mot Ryssland. Här tar resan slut för ryssarna och Kroatien vinner med 3-0. Samma resultat som kroaterna fick med sig senast laget var i kvartsfinal 1998 (3-0 mot Tyskland den gången).

[ 5 kommentarer ] ( 32 visningar )   |  lnka till  |   ( 3.1 / 837 )
FOTBOLLS-VM DAG 17 
Belgien var riktigt illa ute mot Japan igår men lyckades likt Houdini krångla sig ur den besvärliga situationen. Det var onekligen starkt gjort och mentalt oerhört viktigt inför kvartsfinalen mot Brasilien. Det blir en riktigt höjdarmatch i VM.

Idag gäller det för Sverige och jag hoppas att vi kommer att gå vidare.

SVERIGE VS SCHWEIZ 1-1 efter förlängning (Sverige viner straffläggningen med 4-3)

Det kommer att bli en härlig match i eftermiddag. Sverige har verkligen allt att vinna men Schweiz är bra men störs av avstängninar på Stephan Lichsteiner och Fabir Schar. Även Sverige saknar en avstängd spelare (Sebastian Larsson) och jag hoppas att Oscar Hiljemark kommer in på den positionen. Jag tror på oavgjort vid full tid och förlängning. Jag hoppas sedan att Janne Andersson satsar på Andreas Granqvist, Viktor Lindelöf-Nilsson, Oscar Hiljemark, Marcus Berg och Emil Forsberg som straffskyttar.

ENGLAND VS COLOMBIA 3-2

Det här kommer att bli en rolig och målrik tillställning. Två lag som verkligen vill gå framåt och där vinnaren av matchen har en god möjlighet att nå VM-finalen. Harry Kane jagar mål i sin sjätte raka match. Skulle Kane göra mål så blir han förste engelsman att göra mål i sex raka landskamper sedan 1939 (Tommy Lawton). England har förvisso inte vunnit någon "knockout"-match i VM sedan 2006 (Ecuador) men ikväll har man onekligen chansen. I Colombia är det ett stort frågetecken för stjärnan James Rodriquez som går en kamp emot klockan för att hinna bli spelklar. Kan han spela kan resultatet mycket väl bli det omvända.

[ 53 kommentarer ] ( 239 visningar )   |  lnka till  |   ( 3 / 354 )
FOTBOLLS-VM DAG 16 
Det känns lite tomt nu när Spanien är utslaget. De var nämligen mina favoriter till VM-guldet. Fast kul för turneringen att hemmanationen är kvar. Nu blir det Ryssland mot Kroatien i kvartsfinal sedan kroaterna slagit ut Danmark, också efter straffar. Givetvis grymt för både Spanien och Danmark men nåt lag måste ju åka ut när det går till ett straffavgörande.

Idag är det två nya åttondelsfinaler och jag tror på två klara favoritersegrar här.

BRASILIEN VS MEXICO 3-1

Dom här laget kan varandra utan och innan. Länder har möts över 40 gånger genom åren och brassarna har klar plusstatistik på Mexico. Brasiliens formkurva pekar upp medan det är motsatt kurva för mexikanarna. Mexico saknar dessutom avstängde Hackor Moreno och kommer att få det mycket svårt mot Neymar och co. Kanske kan Carlos Vela göra nåt mål för Mexico men sett över 90 minuter så är Brasilien överlägsna.

BELGIEN VS JAPAN 2-1

Japan är bättre än många tror. Glöm den senaste matchen mot Polen och glöm framför allt
Japans avslutande 10 minuter i den matchen (när man inte vill gå framåt trots underläge). Belgien känns dock som det bättre laget och gjorde flest mål av samtliga nationer i gruppspelet. Romelu Lukaku är tydligen frisk från sin fotskada och han kommer att ge japanerna stora bekymmer. Fast det blir nog mer spännande än de flesta förväntar sig och jag är lite inne på att Japan kan få första målet men att belgarna ändå vänder på matchen i den andra halvleken.


[ 3 kommentarer ] ( 21 visningar )   |  lnka till  |   ( 3 / 347 )
FOTBOLLS-VM DAG 16 
Det blev en trist avslutning på den sista gruppspelsomgången i torsdags. Bedrövligt att först se Japan strunta helt i att försöka kvittera mot Polen, utan räknade kallt på att gå vidare på färre gula kort än Senegal. Finns det verkligen inget bättre sätt att skilja två lag åt ? När man sen hade sett fram emot en toppmatch mellan Belgien och England på kvällen så kunde man konstatera att England kom med 8 reserver och Belgien med 9. Det blev en träningsmatch och jag lider verkligen med fansen som betalt dyra pengar för biljetter och resor och fick genomlida den matchen på plats. Här har FIFA nåt att fundera över.

I SVT:s studio efter matchen så var det en tittare som hade skickat in ett bra förslag för att undvika såna här matcher i fortsättningen. Han menade på att man skulle lotta efter sista omgången och där de olika gruppettor skulle lottas mot grupptvåorna inför åttondelsfinalen. Ett mycket bra förslag som jag gärna ser till nästa VM. Hoppas att FIFA är med på det.

Lördagen bjuder på två underbara åttondelsfinaler som lika gärna kunde ha varit VM-finaler.

FRANKRIKE VS ARGENTINA 1-2 (efter förlängning)

Inget av lagen har hittills kommit upp i den kapaciteten som lagen egentligen besitter. Frankrike sov sig igenom sista gruppspelsmatchen mot Danmark medan Argentina fick ge allt i sin avlutande match mot Nigeria. Marcus Rojos mål i 86:e minuten gav Argentina en hel del boost inför den här matchen. 1-1 vid full tid och så avgör Lionel Messi i förlängningen.

URUGUAY VS PORTUGAL 2-0


Uruguay har ännu inte släppt in någon mål i detta VM. Nu väntar dock Cristiano Ronaldo men han får det inte lätt mot stentuffa duon Godin och Jimenez i Uruguays mittförsvar. Jag tror att Ronaldo, frustrerad, kommer att lämna matchen mållös. Suarez och Cavani gör var sitt mål och skickar Uruguay till kvartsfinal. Kan det räcka hela vägen till final ?

[ 2 kommentarer ] ( 24 visningar )   |  lnka till  |   ( 2.9 / 742 )

<<Frsta <Frgende | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | Nsta> Sista>>