FOTBOLLS-VM - DAGS FÖR VM-FINAL ! 
England vek ner sig i bronsmatchen och Belgien kunde enkelt vinna med 2-0 och tog rättvist hand om bronsmedaljerna. Harry Kane har fått utstå mycket kritik efter dom senaste matcherna och det med all rätt. Förhoppningsvis lyfter han sig ett snäpp när han får spela med bättre omgivning som han ju får göra i Tottenham. Trots kritiken så vinner han skytteligan i VM så helt iskall har han väl ändå inte varit.

Idag så är det äntligen dags för VM-final och så här tror jag att det går.

FRANKRIKE VS KROATIEN 2-1

Kroatien är det lilla landet (4.3 miljoner innevånare) som tagit sig hela vägen fram till VM-final. Kroatien blir också den 13:e nationen att få spela i en VM-fnal. Jag är ändå inne på att Frankrike vinner finalen. Man har ett jämnare lag och verkar dessutom ha alla sina spelare tillgängliga inför finalen. Didier Descahmps, Frankrikes förbundskapten, kan bli det tredje personen att vinna VM-guld både som spelare och förbundskapten (Mario Zagallo och Franz Beckenbauer är dom övriga). Det skulle inte bara vara skoj utan även fullt troligt att Kylan Mbappé gör åtminstone ett mål i finalen. I så fall blir han den andre tonåringen att göra mål i en VM-final. Pelé gjorde ju mål 1958 i finalen mot Sverige (5-2).

[ 8 kommentarer ] ( 70 visningar )   |  lnka till  |   ( 2.8 / 16 )
FOTBOLLS-VM DAG 28 
Det blev alltså Frankrike och Kroatien som tog sig fram till VM-finalen på söndag. Det kan bli en sevärd final och vi får se om Kroatien orkar göra en ny kämpainsats efter 3 (!) raka matcher med förlängning. Ivan Rakitic och Luka Modric har dock varit VM:s två bästa spelare så här långt så det kan räcka ända fram till VM-guld.

Men först väntar idag en bronsmatch mellan England och Belgien.

ENGLAND VS BELGIEN 2-3

Det här kommer att bli någonting helt annat än den sömniga gruppspelsmatchen mellan lagen där båda lagen kom med sammanlagt 17 reserver i lagen. Jag tror att det blir full fart framåt från matchminut 1 och det kanske t o m blir fler mål än dom 5 som jag har tippat på. England kommer nog att göra en del förändringar (Trippier, Young och Henderson ser ut att missa matchen). Romelu Lukaku ska försöka göra några mål för att komma ikapp Harry Kane i skytteligans topp och jag tror att han sätter några mål idag. Fast å andra sidan kommer nog Kane att göra detsamma. Oavsett så kommer det här att bli en sevärd match !

[ 4 kommentarer ] ( 53 visningar )   |  lnka till  |   ( 3.4 / 14 )
FOTBOLLS-VM DAG 25  
Frankrike är i VM-final. Fransmännen fick dock jobba hårt mot Belgien och det hade kunnat gå hur som helst i den semifinalen. Surt för belgarna men all heder till Frankrike som också får tacka sin målvakt Hugo Lloris för segern. Han kom upp med några viktiga räddningar i matchen och nu återstår att se vilket motstånd som väntar Frankrike på söndag.

Ikväll blir det spännande att följa mötet mellan England och Kroatien.

ENGLAND VS KROATIEN 2-0

Jag har följt engelsk fotboll ända sedan SVT började sända Tipsextra. Jag har själv varit på plats och kommenterat matcher i Premier League i 18 års tid så visst hoppas jag och tror på engelsk vinst ikväll. Lägg därtill att det finns 5 spelare i det engelska laget som har Tottenham som klubbtillhörighet. Kroatien har verkligen fått kämpa sig fram till denna semifinal. De två senaste matcherna har gått till förlängning och straffar. Dessutom har laget skadebekymmer på högerbacken Sime Vrsaljko (missar matchern) och ett frågetecken för målvakten Daniel Subasic. England har inga skador utan Gareth Southgate har 23 spelare att välja bland. Det Kroatien måste se upp med är fasta situationer. 8 av de 11 engelska målen har kommit till på det sättet och 5 av målen har varit nickmål. Harry Kane står på 6 mål i detta VM och kan bli den första europé att göra 7 mål i en VM-turnering sedan Polens Grzgorz Lato gjorde 7 mål 1974.

[ 6 kommentarer ] ( 36 visningar )   |  lnka till  |   ( 2.9 / 15 )
FOTBOLLS-VM DAG 24 
Sverige räckte inte riktigt till i semifinalen mot England. Två nickmål sänkte Sverige men sett över hela turneringen så måste vi alla känna oss jättenöjda med vad laget presterade. Nu startar uppladdningen inför att försöka ta oss till nästa EM. Några nya spelare kan vara på väg in i landslaget och jag tycker att både Kristoffer Olsson (AIK) och Jiloan Hamad (Hammarby) borde få chansen. Åtminstone Olsson som varit helt lysande på sistone.

Idag är det dags för den första semifinalen i VM och den måste man förstås följa.

FRANKRIKE VS BELGIEN 3-1

Frankrike har en helt annan rutin att befinna sig i ett sådant här läge. Det här blir lagets sjunde VM-semifinal mot Beligens andra semifinal. Belgarna föll med 2-0 mot Argentina i VM 1986. Även om Belgien inte förlorat någon match av sina senaste 24 landskamper så håller jag fransmännen som det starkare laget. Oliver Giroud lär få en ny chans i det franska anfallet, trots att han inte mäktat med ett enda avslut på mål. Förhoppningsvis så lossnar det ikväll. Blaise Matuidi är tillbaka efter avstängning också någonting som talar för Frankrike. Beligen är ett bra laget, inget snack om saken men jag tror ändå att rutinen talar för Frankrike.

[ 4 kommentarer ] ( 38 visningar )   |  lnka till  |   ( 3 / 750 )
IDAG GÄLLER DET ! 
Vilken fantastisk lördag det kan bli. Jag har rätt så goda förhoppningar på svensk seger idag mot England i VM-kvartsfinalen. Det har varit jämnt mellan lagen under årens lopp där Sverige har 7 vinster mot Englands 8 och så har 9 matcher slutat oavgjort. Lagen har också spelat mot varandra vid 2 tillfällen i VM och båda dom matcherna har slutat med ett kryss, 1-1 2002 och 2-2 2006. Med detta sagt så väntar en synnerligen spännande eftermiddag framför tv-apparaterna.

Sverige har verkligen överraskat oerhört i detta VM. Jag hade själv låga förväntningar på lagen men som man har presterat. Man kan inte nog hylla förbundskaptenen Janne Andersson. Frågan är hur långt det här kan räcka ? Jag tycker inte att England har övertygat på sistone, ok man kan glömma matchen mot Belgien när båda lagen var reservbetonade. Mot Colombia var man bra i början men i förlängningen var Colombia bättre. Harry Kane är givetvis mannen att stoppa idag men lyckas vi med detta så blir det vinst.

Robin Olsen har varit hur stabil som helst i målet och hållit nollan 3 gånger. Det är faktiskt bara 2 svenska målvakter som har gjort det tidigare i VM, Ronnie Hellström 1974 och Kalle Svensson 1958. Olsen har alltså chans att skriva historia idag och jag tror han har god chans att göra det.

Mitt tips är att Sverige vinner mot England med 1-0 efter mål av Marcus Berg i den 36:e minuten. Berg har hittills haft 13 avslut utan att få göra mål så det vore honom väl unt att få avgöra idag.

I den andra kvartsfinalen så vinner Kroatien mot Ryssland. Här tar resan slut för ryssarna och Kroatien vinner med 3-0. Samma resultat som kroaterna fick med sig senast laget var i kvartsfinal 1998 (3-0 mot Tyskland den gången).

[ 5 kommentarer ] ( 32 visningar )   |  lnka till  |   ( 2.7 / 10 )

<<Frsta <Frgende | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | Nsta> Sista>>