FRÖLUNDA OCH LINKÖPING ÄR FAVORITER TILL SM-GULDET ! 
Jag var förstås på plats i måndags på Globen där det var upptaktsträff inför årets Elitserie i hockey. Det är alltid trevligt att träffa tränare och journalister på det här sättet. Det började dock illa med utebliven macka och kaffe samt ett dramatiskt rån i byggnaden intill.

Petter Rönnqvist och Peter Henriksson skötte utfrågningen av tränare och spelare på scenen och dom gjorde ett gott dagsverke. Klara favoriter den här säsongen blir Frölunda och Linköping. Frölunda har Ulf Dahlén i båset och det känns spännande. Riku Hahl och poängmaskinen Andreas Karlsson har anslutit liksom målvakten Johan Holmqvist. Enligt Dahlén så blir det full fart framåt "Det blir anfallshockey med fart och när motståndaren har pucken så gäller det att snabbt sno åt sig den och gå till anfall". Det blir nog kul i Scandinavium. Linköping har skicklige Slavomir Lener i båset. I mitt tyckte den klart bäste coachen i Elitserien. Trots att Tony Mårtensson och Mattias Weinhandl har försvunnit så blir Linköping bra. Man har värvat en rad toppspelare eller vad sägs om Daniel Henriksson, Peeka Saravo, Teemu Aalto, Jan Hlavac, Eric Beaudoin och Jaroslav Hlinka.

När krutröken har lagt sig efter grundserien så tror jag kvartsfinalerna ser ut enligt följande:

Linköping vs Luleå
Frölunda vs HV 71
Djurgården vs Färjestad
Timrå vs Modo

Gianfranco Zola ser ut att bli ny manager i West Ham. Zola är en av dom allra bästa spelarna någonsin som spelat i Premier League. Han är nu assisterande tränare för Italiens U21-landslaget och kommer att passa in perfekt i West Ham. Han är sympatisk och förespråkar en positiv fotboll. West Ham är att gratulera.

Dimitar Berbatov har nu anlänt till Manchester. Han har dock inte skaffat någon permanent bostad utan har bokat in sig på Presidential Suite på Lowry Hotel dom närmaste 12 veckorna. Kostnad: 505.000 kronor.

Idag startar slutspelet i speedway och jag åker till metropolen Kumla. Indianerna tar sig an Lejonen. Senast Indianerna vann SM-guld var 1991 men att dom ska fixa det den här säsongen känns långsökt. Lejonen har världens bästa åkare i Nicki Pedersen och det räcker långt, förmodligen ända till SM-guld. Då ska man komma ihåg att Lejonen är nykomlingar.

[ 2 kommentarer ] ( 8 visningar )   |  länka till  |   ( 3 / 1943 )
SÖNDAGSINNEBANDY MED HVK ! 
I söndags var man uppe med tuppen. Det var säsongstart för min del när det gäller HVK:s innebandy på söndagmorgnarna. HVK står som bekant för Halvvollyklubben. En klubb som snart firar 30 års jubileum så ni förstår säkert att det är ett gäng rutinerade spelare som träffas på söndagarna. Två timmars intensivt (nåja) spel och det är verkligen kanonkul. Den här gången dominerade det vita laget, min blygsamhet hindrar dock mig från att erkänna min tröjfärg. Vi var sex tappra den här gången med undertecknad, Kåre, Tobbe, Peter, Ove N och SAS-Lasse. Eftersåt åkte vi till Fågelsången och fikade. Det är tradition. Där dök helt oväntat en gammal lirare upp som inte varit med på runt 15 år. Larsson lovade nu heligt att en comeback var närstående. F-n trot.

Idag är det Elitserieupptakt i Globen. Tränare och spelare möter den församlade presskåren. Det brukar vara ett trevligt arrangemang med massvis av roliga infall. Hockeytränarna är rätt så snabba i käften. Du kommer så klart att få läsa om allt som hände under dagen här på bloggen. Jag lovar att inte utelämna någonting (nåja).

Har faktiskt lite träningsverk i kroppen efter Halvmaran i lördags men det är absolut ingen fara. Daniel Werkmäster tjatar om Lidingöloppet den 27 september men jag tvekar. Det kom också ett sms från Anders Edward "Anmäld till Hässelbyloppet 12/10 kl 12. Under 50 är målet". Undrar hur han ska klara det utan hare ? Jag är skeptisk.

Sahara Dynamite vann Svensk Travhäst men moralisk vinnare var ändå Wellino Boko som höll fantasiskt trots en svår resa. Sahara Dynamite vann på 1.13.6/2640 meter och satte nytt svenskt rekord. Det är bara att lyfta på hatten för Timo Nurmos som tävlat sporadiskt med Sahara Dynamite under året och gjort allt för att sätta hästen i så bra skick som möjligt inför Derbyt. Det är kul när sådant lyckas.

Om två år hoppas jag kunna vara med i Svensk Travderby. Min delägda tvåårig Mourinho (lillebror med Storstadsbusen, ca 7 miljoner kronor) kommer måndagen den 16 september att gå sitt premielopp. Tränaren Anders Göstasson är nöjd med vad hästen har presterat så här långt och nu börjar vandring mot toppen. Ni vet väl om att travsporten är drömsporten.

[ 2 kommentarer ] ( 7 visningar )   |  länka till  |   ( 3 / 2143 )
"HALVMARAN" I STOCKHOLM AVKLARAD ! 
Stockholmsloppet 2008 är överstökat. Min målsättning att springa "halvmaran" på under två timmar misslyckads. 2.00.29 blev min tid efter en svag avslutning av undertecknad på sista halvmilen. Jag har ingenting att skylla på förutom trötthet. Hur som helst så är jag nöjd för jag förbättrade i alla fall min tid från 2007.

Dagens inledes med tågresa från Uppsala till Stockholm kl 13.10. På plats fanns dessutom Anders Edward och IS Saga "Kulturkedja" med Martin Malmberg, Johan Millroth och Martin Degeryd. Dessutom var deras kompis Johan Strand också med. Tågresan gick utmärkt och väl framme i Stockholm stötte vi på Björn Wikamder och Niklas B. Därefter var det nummerlappshämtning i Kungsträdgården och lagom till det började det ösregna. Något vi trodde skulle vara övergående men det var det inte. En rask promenad till "klubblokalen" på Lilla Nygatan och där var det förstås trav på TV4 som gällde.

Runt kl 16.15 begav vi oss till startplatsen då hade även Stefan och Daniel Werkmäster anslutet. Han var inte i bästa fysiska skick men ändå i så pass skick att han skulle agera "hare" åt Anders Edward. Regnet öste ner och jag lyckades dessutom missa min startgrupp, fast det var mer av akademisk betydelse.

För min del började det rätt bra med 26 minuter på första 5 kilometerna och med 55 minuter på första milen. Sen började krafterna sina, sakta men säkert. Man hinner tänka rätt mycket under ett så pass lågt lopp och det gäller att ha positiva tankar för annars kan man lika gärna kliva av. Sista tre kilometerna är oerhört jobbiga men det var bara att bita i. Fast lite surt var det förstås att missa 2 timmars-gränsen.

Vi målet hittade jag "Kulturkedjan" och Johan Strand. Degeryd och Strand hade gått imål samtidigt men klockan visade 1.41.24 för Strand och Degeryd en sekund sämre. Surt för Degeryd förstås. Johan Millroth fick 1.43 och Martin Malmberg fick 1.50. Malmberg klagade lite på löpningsförloppet och nästa år ska han göra sitt eget lopp. Daniel Werkmäster och Anders Edward fick 1.55 men egentligen borde den tiden underkännas med tanke på att "harar" inte får vara med i loppet. Protest är inlagd.

"Kulturkedjan" lyckades också få tag i tre "Stockholmsloppsgroupies", det visade sig vid närmare syn vara "Kulturkedjans" flickvänner...

Björn och Niklas fick 2.11 medan Stefan kämpade sig imål på 1.50. Tillbaka på "klubblokalen" så blev det lite öl och fotboll, Albanien vs Sverige. Trötta men ändå nöjda kunde vi "softa" och ändå känna oss nöjda med dagen. Nästa år så är vi med garanti tillbaka.

[ Lägg till kommentar ] ( 4 visningar )   |  länka till  |   ( 3 / 1965 )
NU STARTAR VM-KVALET I FOTBOLL ! 
Imorgon startar Sverige sin resa mot VM i Sydafrika 2010. Är det nån mer än jag som är lite orolig ? Det som tidigare varit Sverige starkaste sida, försvaret, tycker jag ser allt darrigare ut. Först ut blir matchen mot Albanien på bortaplan och det kommer att bli tufft. Dom flesta spelarna i Albaniens landslaget spelar numera i proffsligor ute i Europa. Det är minsann inget dåligt lag vi möter. Det är bara att hoppas att Zlatan Ibrahimovic är på topp för det behövs om vi ska vinna. Jag är normalt positivt lagd men imorgon tippar jag 1-1.

England startar sitt VM-kval mot Andorra och den största överraskningen i startelvan torde vara att Theo Walcott kommer att starta på högersidan istället för David Beckham. Åtminstone om man får tro brittisk press.

Annars är det mest skriverier om Kevin Keegan avhopp som manager i Newcastle. Efter åtta månader fick Keegan nog. Han ansåg att han som manager inte kunde styra utvecklingen åt det håll han ansåg utan det var en rad direktörer som skulle lägga sig i hela tiden. Mängder av fans har kommit till Keegans stöttning och utanför St.James Park protesterar massvis av besvikna supportrar och kräver att ägaren Mike Ashley och VD Dennis Wise också avgår. Ashley har förresten aviserat att han tänker sälja klubben och ska träffa arabiska investerare nästa vecka. Nu inleder så Newcastle jakten på klubben sjätte manager på fyra år. Rykten säger att Evertons David Moyes och gamle storspelare Didier Deschamps kan vara aktuella.

I somras valde vi att leasa ut en av våra travhästar Foreign Starlet. Hon gick till Boden och tränas numera av amatören Helmer Hedlund. Igår gjorde hon första starten i den nya regin och slutade tvåa med lite krafter kvar i mål. Hon gick faktiskt jättebra. Kul för oss och kul för den sympatiske tränaren Helmer Hedlund. Som jag för övrigt lärde känna redan i slutet av 80-talet när jag var Sportchef i Boden. Det här kanske kan vara en ny affärsidé, att leasa ut hästar, vilket ger oss inga kostnader men däremot lite intäkter på ev insprungna pengar.

Nu är det bara en dag kvar till Stockholmsloppet. Jag har följt alla tänkbara råd och gårdagens och dagens råd från tidigare vinnare av loppet har varit behagliga att följa. Dom rekommenderar mycket vila. Mer sånt ![ 3 kommentarer ] ( 23 visningar )   |  länka till  |   ( 3 / 2191 )
KIHLSTRÖM GJORDE ALLTING RÄTT PÅ SOLVALLA ! 
Örjan Kihlström var kung på Solvalla igår. Han vann fem lopp och några av hästarna gav dessutom riktigt höga odds (Anja Nalan, Vingbostjärn och Victory Sund) men den som imponerade mest var 3-årige Marshland. Han ser ut att vara nästan i klass med Maharajah, vilken travare. Stefan Hultman som tränar hästen har nu en härlig 3-åringsarmada att tillgå inför hösten stora slag, Svenskt Travkriterium. Enligt Hultman så har han åtta 3-åringar som ska prova att kvala in. Själv nöjer jag mig med en, Västerbo Maestro.

Inom den engelska fotbollen händer verkligen saker hela tiden. West Hams manager Alan Curbishley avgick häromdan då West Ham krymt hans möjligheter att agera på transfermarknaden. Det som var droppen att rinna äver var när han sålde Anton Ferdinand och George McCartney innan transferfönstret stängde till en alltför låg summa enligt West Ham. Curbishley har väl inte lyckats särskilt väl tidigare, det var han som köpte in Fredrik Ljungberg, Kieron Dyer och Craig Bellamy som samtliga bara spelat ett fåtal matcher med klubben. Nu jagar West Ham sin femte nya manager på sju år. Hetaste kandidaterna är Slaven Bilic, Harry Redkanpp och minsann Paolo Di Canio.

Mike Phelan är nu utsedd till assisterande manager i Manchester United. Han tar över efter Carlos Queiroz som numera är förbundskapten för Portugal. Phelan spelade själv i Manchester United under fem säsonger och var bl a med om att vinna Premier League 1993.

Dom nya hårdsatsande ägarna, Abu Dahbi United Group, i Manchester City riktar nu in intresset mot Ruud Van Nistelrooy i Real Madrid när transferfönstret öppnar i januari. Manchester Uniteds anfallare Carlos Tevez menar att City inom en snar framtid kommer att vara med om att slåss om titeln. "The big four" är på väg att bli "The big five" i England.

I Newcastle är det som vanligt bråk. Kevin Keegan hotar nu med att avgå om inte Dennis Wise avgår. Jag tycker synd om Newcastle. Fansen är värd en klubb som sköts bättre. Ingenstans i England är intresset större för fotboll än i Newcastle men tyvärr har klubbledningen misslyckats med att bygga laget på senare år.

Min sista löprunda inför Stockholmsloppet gick trögt. Jag kände mig sliten efter bara några kilometer. I och för sig kom jag in i ett ösregn men ändå. Nu blir det bara vila fram tills på lördag. Och förresten, ett dåligt genrep brukar bli en bra premiär brukar det ju heta...

[ 3 kommentarer ] ( 17 visningar )   |  länka till  |   ( 3 / 2200 )

<<Första <Förgående | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | Nästa> Sista>>