DERBYHELGEN LYCKAD TROTS OPLACERAD DERBYHÄST ! 
Helgen spenderade jag i Malmö och ett besök på Jägersros travbana. Jag skippade dock V75-tävlingar på lördagen och fokuserade istället på Svensk Travderby på söndagen. Fast det blev mycket travsnack under lördagkvällen då det var mingel på hotell Scandic, Triangeln i centrala Malmö för tränare, ägare och uppfödare till hästarna i Sto-Derby och Svensk Travderby. Det var en trevlig tillställning där Jägersros sportchef, Mats Ahlqvist höll i intervjuerna på ett föredömligt sätt. Bra mat och god dryck serverades under minglet så det blev en mycket trevlig kväll, som vi faktiskt avslutade på Lilla Torg i Malmö.

Jag vaknade upp på söndagen med lite förväntan inför Svensk Travderby med tanke på att min delägda travhäst Niky Flax var en av 12 (av 2.818 född hästar 2013) som lyckats kvala i till Derbyt. Alla ägare och uppfödare till dom startande hästarna hade reserverade platser på Derby Club på Jägersro där vi fick plaketter och en tavla på "vår" häst. Ett mycket trevligt initiativ. Kul också att Niky Flax danske uppfödare Preben Sörensen från Ålborg var på plats och satt vi vårar bord.

Niky Flax anlände runt kl 13 till banan och jag var nere och tog emot honom och skötaren Erika Persson. Som han såg ut, grymt taggad och såg riktigt löpsugen ut. Jag måste säga att han verkligen bara blir finare och finare. Även som skötare får man verkligen sin uppskattning av Jägersro med en väst, ny grimma, plakett och en ny namnskyt till boxen hemma i stallet. Snygg gest av Jägersro, verkligen.

Värmningen gick fint och det var en grym upplevelse att vara med och se sin häst i presentatioen och applådera att alla fina hästar innan loppet. Peter Ingves körde helt rätt och körde på chans. Nu hade vi lite otur att Rajesh Face galopperade och loppet blev helt annorlunda kört än jag hade räknat med. Cyber Lane fick hålla spetsen tämligen enkelt och när Rajesh Face attackerade efter sin galopp fram på utsidan av Cyber Lane blev loppet låst. Niky Flax fick aldrig se dagens ljus över upploppet och satt fast med "rubbet" kvar i mål och kom ingenstans. Givetvis trist men vi har en häst som är under kraftig utveckling och vi kommer att få mycket roligt med honom framöver. Fast det är klart, nåt lopp med 4 miljoner i förstapris lär inte dyka upp i framtiden. Det som var roligt var ju ändå att Johan Untersteiner vann Derbyt med sin fina Cyber Lane. Johan går onekligen från klarhet till klarhet. Jag är inte förvånad med tanke på det stall han har i Halmstad. Måste vara Sveriges finaste och det märks att hästarna trivs där.

Peter Ingves var supernöjd med Niky efter loppet "helvete att sitta fast i Derbyt, hästen var superfin. Mycket, mycket finare nu än när jag körde honom i Norge. När starten gick så såg det ut som att ingen ville köra på innerspåret så jag tog fart, då plöstligt skulle två andra hästar ner på innerspårtet så det blev femte par invändning. Jag var nära att komma ut 800 meter kvar men Örjan täppte till den luckan med minsta möjliga marginal. Ni har en jäkla häst och han kommer att bli bra den här", avslutade Ingves. Niky Flax gick 1.12.5 på 2640 meter auto och det är bara 4 tiondelar från Readly Express svenska rekord. Ändå fick han lämna Jägersro utan pengar.

Jag vill bara passa på att tacka Jägersro för ett fint arrangemang och Derbyt blev ett minne för livet även om Niky satt fast i mål. Jag fick med mig nummerbrickan hem - snygg med hästen namn och Svensk travderby skrivet på nummerbrickan. Jag är också glad att ha en så underbart duktig skötare i Erika Persson. Hon har gjort ett fantastiskt jobb med Niky Flax.

[ 54 kommentarer ] ( 159 visningar )   |  lnka till  |   ( 2.9 / 84 )
VAD HÄNDE I BULGARIEN ? 
Jag har knappt hämtat mig efter chocken från i torsdags nere i Bulgarien. Hur kunde Sverige förlora den matchen egentligen ? För handen på hjärtat, Bulgarien var inte bra. Inte Sverige heller för den delen men Sverige var det klart bästa laget. Men sån är fotbollen ibland och det är bara att försöka glömma den matchen och gå vidare.

Nu väntar Vitryssland på söndag, ett lag som förlorade mot Luxemburg i torsdags med 1-0. Sverige måste nu vinna den matchen om drömmen om att nå andraplatsen ska leva vidare. Vi får se vem som ersätter avstängde Ola Toivonen på topp. Jag hoppas på Christoffer Nyman som är en sån där Roland Sandberg-kopia som kan göra mål på i princip ingenting. Oavsett så vinner Sverige rätt så komfortabelt.

Harry Kane kan inte göra mål i Augusti månad. Men så fort september dyker upp så gör han mål. I fredags blev det två mål för Kane när England vann mot Malta på bortaplan med 4-0. Men den segern satt långt inne för engelsmännen som lyckades göra tre mål i slutet av matchen. Nu hoppas jag att det lossnar även för Kane i Tottenham. På tal om Tottenham så är jag jättenöjd med klubbens två sena värvningar i torsdags. Först högerbacken Serge Aurier från PSG och så den nickstarke anfallaren Fernando Llorente från Swansea. Bra jobbat, Spurs !

Nej, nu blir det full fokus mot Jägersro. Derbyhelgen väntar och efter travet idag blir det Derbymingel på hotell i Malmö. Det ska bli riktigt trevligt. Fast det blir nog en relativt lugn afton för min del, för det är på söndag det gäller. Då startar ju min delägda häst Niky Flax i Svenskt Travderby. Jag ska försöka att njuta hela dagen. Förmodligen är det "once in a lifetime" för min del. Jag hejar förstås på min Niky Flax men även på Johan Untersteiners två andra hästar, Cyber Lane och J.H. Mannerheim. Men jag håller också en tumme för Lutfi Kolgjinis Rajesh Face. Jag gillar "Ludde" starkt och hans betydelse för svensk travsport har varit enorm, inte minst med sina otroligt fina uppfödningar. Jag vet att "Ludde" är populär bland travpubliken, det märker jag inte minst under Elitloppshelgen då "Ludde" tas emot av publiken som en kung när han vinner lopp. Vi ska vara glada att vi har en sån härlig profil inom svensk travsport.

Helgens roligaste spel:

Lördag - V75-4 nr 3 Skyper - tunt jobbad inför förra starten. Mycket bättre denna gång

Söndag - V75-3 nr 1 Mulligan - Jättebra senast, leder länge. Favoritern Cash Crowe är osäker.[ 1 kommentar ] ( 13 visningar )   |  lnka till  |   ( 3 / 596 )
SPÄNNANDE VM-KVAL VÄNTAR ! 
Sverige har ödet i egna händer när det gäller kampen om att ta sig till fotbolls-VM nästa sommar. Sverige leder sin grupp, på bättre målskillnad än Frankrike, med 4 matcher kvar att spela. På torsdags hoppas jag att Nederländerna kan ta en poäng i Paris för då ökar Sveriges chanser rejält.

Dock väntar en mycket svår bortamatch på torsdag i Sofia, Bulgarien. Där hemmanationen inte förlorat på hemmaplan under kvalet och bl a besegrade Nederländerna nyligen med 2-0. Dessutom brukar alltid Bulgarien få med sig en straff på hemmaplan. Det är sen gammalt. Jag tror att förbundskaptenen Janne Andersson har förberett sitt lag väl och jag hoppas på minst en poäng på torsdagkväll. Sen får vi se hur pass slitna spelarna är, för redan på söndag väntar nu match mot Vitryssland på bortaplan. Då kommer det säkert att bli en 3-4 ändringar i startelvan jämfört med laget mot Bulgarien. Oavsett så ska bara Sverige vinna mot Vitryssland. Jag tippar 1-1 mot Bulgarien och 3-1 mot Vitryssland.

Den gångna helgen var jag på fotboll i Eskilstuna och i Borås. Jag måste säga att AFC Eskilstuna nu har ett riktigt bra allsvenskt lag. Nye tränaren Michael Jolley har gjort storverk med laget och med lite nya spelare in så finns det en liten möjlighet att laget kanske kan nå en kvalplats (även om det är 7 poäng dit med 9 matcher kvar). Sen måste man berömma Hammarby-fans som tog över Tunavallen och skapade en härlig stämning på arenan i lördags.

I söndags blev det många mil i bil ner till Borås men det är fin väg numera så det gick rätt så bra ändå. Dock så var matchen mellan Elfsborg och Halmstad av rätt lågt underhållningsvärde. Halmstad ser ut att få det jobbigt men jag blev väldigt imponerad av 18-årgie Gabriel Gudmundsson som var matchens - i mitt tycke - bästa spelare. Hans pappa, Niklas, spelade för övrigt i landslaget och honom har jag kommenterat i Premier League (Blackburn).

Den här veckan är rätt så lugn arbetsmässigt för min del (trav på Solvalla på onsdag) så nu finns alla möjligheter att kanske träna lite löpning. Nya skor ska inhandlas under veckan, allt för att löpträningen ska bli så rolig som möjligt. Bra skor är viktigare än man kanske tror.

Annars blir det mycket fokus på Svenskt Travderby den här veckan. Min delägda Niky Flax är med i finalen och det är förstås skoj. Jag har dock låga förväntningar på någon framskjuten placering men hoppas gör man förstås. Allt verkar bra med Niky Flax som var fin i måndagsjobbet och ska finsliipas ytterligare på torsdag med lite nya intervaller.

[ 1 kommentar ] ( 14 visningar )   |  lnka till  |   ( 3 / 562 )
EN FIN KVÄLL I MALMÖ ! 
I onsdags så åkte jag ner till Malmö för att kolla på Derbyuttagningarna på Jägersro. Eftersom jag hade en delägd travare (Niky Flax) till start så var det förstås extra spännande. Tog följe med Janne Larsson och Anders Nilsson från Umeå som också hade starthäst den kvällen (Rhyme Broline), Vi landade på Sturups flygplats runt 13-tiden och med andra ord lagom för lite lunch på O´Learys på flygplatsen. Därefter hade vi turen att få skjuts med några andra delägare till Rhyme Broline till Scandic Segevång, ett par minuter från Jägersro.

Solen flödade och det var en fantastisk kväll när vi så småningom kom till Jägersros stallbacke. Väl där mötte en annan av Niky Flax delägare upp, Lasse Lindström. Vi gick ner och hälsade på Niky och hästens skötare, Erika Persson, som under dagen anlänt från Nice efter en veckas semester. Niky såg välmående ut i sin box och jag och Lasse kunde se att hästen vuxit en hel del och såg riktigt fin ut inför kvällen. Niky skulle starta i lopp 7 och Erika skulle värma honom efter lopp 3 så vi gick upp till banan och till restaurant Derby Club.

Jägerros bjuder nämligen in 2 representanter för ägare och 2 representanter för uppfödaren att få sitta tillsammans och där bjöds det på förrätt, varmrätt och dessert. Vi fick ett kanonbord tillsammans med Rhyme Broline-gänget och hade det fantastiskt trevligt. Tack Jägersro, för ett fint arrangemang. Lasse och jag kollade på Nikys värmning innan vi gick tillbaka ner till stallet för att kolla läget. "Niky känns smidigare än någonsin och Johan (Untersteiner) vill testa med jänkarvagn ikväll", meddelade Erika. Det såg onekligen bra ut inför loppet.

Så runt kl 20.15 så var det dags för loppet, där ettan och tvåan i respektive lopp skulle gå till Derbyfinal. Niky Flax som hade spår 4, visade sig var rejält startsnabb och tog snabbt hand om ledningen med favoriten Deimos Racing i rygg. Efter ett varv kom andrahandsfavriten Gareth Boko upp på utsidan och Niky och Gareth stred sida vid sida upploppet ner. Men ca 50 meter före mål kopplade Gareth Boko greppet och kunde glida emot en klar seger.Samtidigt som luckan kom för Deimos Racing, Niky Flax och Deimos Racing passerade mållinjen i princip jämnsides och vi trodde först att Niky fick nöja sig med en tredjeplats. Men ibland ska man ha lite tur och det visade sig att Niky Flax klarade andraplatsen med någon ynka centimeter.

När beskedet kom blev glädjen total, vi hade fått med en häst till Svenskt Travderby. Av runt 2.500 hästar födda 2013 så har vi en av dom 12 som får vara med i finalen. Lasse och jag var så glada och stolta med för den delen. Det var en underbar känsla och även om han inte vann loppet så vi såååå nöjda. Ner till stallet, där även Erika Persson strålade av lycka.

Som ni säkert förstår blev fortsättningen av kvällen mycket trevlig. Jag vill också rikta ett varmt tack för alla trevliga sms som jag fått, både under onsdagskvällen och idag. Jag har försökt svara på samtliga och jag unnar verkligen alla att dom nån gång får uppleva någonting liknande som vi fick göra, en magisk kväll i Malmö. Och det bästa av alla, vi har ju finalen kvar, söndagen den 3 september. Där är dock förväntningarna låga men som Olle Goop brukar säga - trav är trav. Peter Ingves kommer att köra Niky Flax i finalen och Ingves har ju vunnit Svenskt Trav-Derbyt, bara en sån sak.

[ 4 kommentarer ] ( 19 visningar )   |  lnka till  |   ( 3 / 572 )
NY VECKA - NYA MÖJLIGHETER ! 
Sommaren närmar sig sitt slut, skolorna börjar och dom flesta har slut på sin semester och allt verkar återgå till det normala igen. Fast jag gillar ändå den här tiden, ofta sköna dagar så här i slutet på augusti och början av september, där många också återkommer med laddade batterier. Så är det i alla fall för min del, med en intressant avslutning i Allsvenskan i fotboll och med starten av SHL i ishockey.

Den gångna helgen var jag på plats för att se AFC Eskilstuna skrälla rejält mot Malmö FF (3-1). Fast med tanke på den första halvleken så var resultatet i sin ordning. Snabbe anfallaren Muhamed Buya Turay (2 mål) var ett ständigt hot och gjorde en kanonmatch. Jag har dock svårt att tro att AFC kan behålla honom innan transferfönstret stänger i om knappa två veckor. Tyvärr drog han på sig ett gult kort och missar därmed matchen mot Hammarby på lördag.

Söndagen spenderade jag på Studenternas i Uppsala, vackert belägen längs Fyrisån. Arenan är kanske allsvenskans mest slitna men en upprustning är planerad. Egentligen skulle den ha påbörjats i somras men nu ser det ut som om byggstarten sker direkt efter avslutad säsong. IFK Norrköping vann matchen mot Sirius med 1-0, där dock undrehållningsvärdet till stor del uteblev. Det var en ganska trist tillställning och det mest glädjande var väl att det i princip var utsålt på Studenternas även denna gång.

Stormötet mellan Tottenham och Chelsea på Wembley slutade 1-2 till min stora besvikelse. Bara att konstatera att den tillfälliga flytten till Wembley (ny arena byggs för Spurs) kan komma att kosta många poäng för Tottenham. Förra säsongen var man 17-2-0 på White Hart Lane i Premier Leauge. Det kan jämföras med 2-1-7 för de senaste matcherna på Wembley för Spurs. Sen verkar i augusti inte vara nån speciellt bra månad för skyttekungen Harry Kane. På 12 matcher i karriären under denna månad så har Kane mäktat med 34 avslut men ännu inget mål. Jag hoppas verkligen att det lossnar för Tottenham och Kane nu till helgen så man möter Burnley på Wembley igen.

På tisdag är det dags för min första speedway-match för säsongen, Jag ska till Eskilstuna för att kolla in mötet mellan Smederna och fjolårets guldlag, Rospiggarna. Mycket står på spel för båda lagen så det kommer att bli en rolig kväll och stor publik. Just nu håller jag på att gå igenom resultat och fakta om lagens förare men det är bara roligt.

Fast det mest spännande den här veckan kommer ändå att hända på onsdag kväll. Då tänker jag åka ner till Malmö för att kolla på Derbykvalet för dom 4-åriga hästarna. Min egen delägda Niky Flax kommer ut i V75-3 och trots tufft motstånd så har han chans at gå till final (dom 2 bästa i varje försök går vidare). Deimos Racing blir förstås favorit (vann Kriteriet förra året) men även hästar som Grant Boko (vann Breeders Crown 2016) och Gareth Boko (Vann Svensk Uppfödningslöpning 2015) blir svåra motståndare. Men enligt skötaren Erika Persson har Niky Flax aldrig känts bättre än nu och med ett bra utgångsläge (spår 4 bakom bilen) så hoppas jag på en fin resa. Om Niky skulle nå finalen så vore det det största som hänt mig sedan Västerbo Miguel vann ett försök till Kriteriet för 12 år sedan.

[ 48 kommentarer ] ( 99 visningar )   |  lnka till  |   ( 3 / 518 )

<<Frsta <Frgende | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | Nsta> Sista>>