GOD JUL ! 
I den delen av Sverige där jag bor så blir det en grön jul. Det är förstås lite trist för visst hade lite snö lyst upp tillvaron en hel del. Nåväl, det är väl kanske inte det viktigaste en sån här högtid utan att man får en möjlighet att vara med sina nära och kära. Min förhoppning är att alla har någon att umgås med under Julafton men så är nu inte fallet för alla. Därför är det extra viktigt att höra av sig till dom som man känner på sig, har det lite trist och ensamt under julhelgen.

Jag har förmånen att vara lite ledig under den här perioden och inte förrän på Annandagen så är jag i elden igen, då det handlar om V75-tävlingar på Solvalla, På tal om trav så är det ju V75-tävlingar i princip varenda dag nu fram till Nyårsafton. Jag fokuserar helt och hållet på Annandagens tävlingar och så V75 på Nyårsafton då det är nån sorts Superjackpot på V75. Den 26 december så är det alltså Solvalla som gäller och mitt drag i omgången kommer i sista avdelningen i form av jätteskrällen nr 11 Valeur. Jag gillar både häsen och kusken, Sandra Nordemo, som är en riktig "coming-girl" i travbranschen. Sen är jag lite inne på att Nahar kan utmana jättefavoriten On Track Piraten i Guld. Både Valeur och Nahar är fallna efter min favorithingst, Love You, så dom två hästarna är givna på mina system.

Under julhelgen så startar också JVM i ishockey och det brukar alltid bli härliga hockeymatcher så den turneringen får man inte missa. Jag ska förresten själv kommentera en match i gruppspelet och det är inte vilken match som helst utan mötet mellan Kanada och USA. Den matchen ser jag redan nu fram emot. "Småkronorna" ser spännade ut och imponerade så smått i genrepet mot Ryssland (4-0). Jag är övertygad om att det blir medalj och visst vore det kul med en drömfinal mellan Kanada och Sverige.

Funderar också på nån form av Nyårslöfte. 2014 så var löftet att inte äta godis och 2015 så var beslutet att inte äta chips under året. Båda löftena har varit enkla att hålla och nu fundrar jag över nåt mer avancerat. Jag ska fundera lite under julhelgen och får återkomma innan Nyår med mitt nya nyårslöfte.

Hoppas att ni alla nu får en riktigt bra julhelg och får möjlighet att ladda batterierna, det är alltid nyttigt. Även om julmusiken börjar bli lite väl tröttsamt. Mina favoriter håller dock alltjämt, "Mer jul" med Adolfsson och Falk och "Felix Navidad" med Jose Feliciano.


[ Lgg till kommentar ] ( 25 visningar )   |  lnka till  |   ( 2.5 / 8 )
NU ÄR DET KÖRT FÖR TOTTENHAM ! 
Det blev en trist söndag på Old Trafford för min del. Manchester United vann med 1-0 mot Tottenham, vilket faktiskt var i underkant. Nu är chansen om ett ligaguld för Spurs bortblåst och precis som vanligt, får nu laget försöka nå en topp-4 placering för att på så sätt försöka nå Champions League. Om jag är besviken ? Nej då, som Tottenhamsupporter så är man luttrad.

I lördags var jag med om en häftig upplevelse på "Hovet" i Stockholm. Nej, det var inte Håkan Hellström-konserten utan hockeymatchen mellan Djurgården och Leksand. Själva matchen var väl sådär men inramningen var magisk. Det finns nog ingen arena i Sverige som kan skapa ett sånt tryck som publiken på "Hovet" kan göra. Fansen från både Djurgården och Leksand gjorde besöket till ett fantastiskt minne och jag är glad att jag hade förmånen att få vara på plats.

I söndags hann jag med lite innebandy i Uppsala innan flyget mot Malmö avgick. Mina innebandykompisar var förvånad av att se mig på defensiv planhalva vid rätt så många tillfällen. Men ju äldre man blir ju förståndigare blir man. Anfall är inte alltid bästa försvar.

Jag visste redan från början att det skulle bli lite tight med tiden ner till Malmö, inte minst med det snöfall som var i söndags runt Arlanda. Vi blev också ca 1 timme försenade och med tanke på att jag hade bokat fyra intervjuer till kl 14.10 så blev man lite stressad i alla fall. Men kl 14.02 kom jag hur som helst till Malmö Arena så det löste sig. Nästa gång ska jag boka ett tidigare flyg, jag lovar. Du som aldrig varit i Malmö Arena har missat någonting. Byggherren Percy Nilsson har tänkt på det mesta och arenan är mycket NHL-inspirerrad. För mig är det nog det bästa arenan att jobba på, i alla fall när det gäller ishockey.

Skellefteå vann matchen med 3-0 trots att Malmö vann skotten med 37-17. Mest imponerades jag av 18-årige Tim Söderlund i Skellefteå. Jag har följt killen sedan han SHL-debuterade mot Linköping i december förra året. Jag var på plats i Skellefteå då och fick se Söderlund nästan göra mål i sitt första byte och i andra bytet tacklade han in LHC:s Rhett Rakshsani (nu i Malmö) så det bara sjöng om det. Killen kan bli hur bra som helst med en otrolig skridskoåkning och bländande teknik. Tim Söderlund är uttagen till JVM nu i december och jag är rätt övertygad om att han kommer att göra succé.

Just nu sitter jag på tåget från Malmö till Ronneby. Ikväll kommenterar jag mötet i hockeyettan mellan Kallinge/Ronneby och Kristianstad i hockeyettan. Hemmalaget måste vinna för att chansen ska finnas kvar till "Allettan" efter jul medan Kristianstad är klara efter att ha vunnit 16 av 18 matcher den här säsongen. Det är alltid kul att kolla lite på spelare som man normalt inte följer på nära håll och idag håller lite extra koll på följande spelare. Robin Jensen (målvakt Kallinge). 20-årige Jensen är på lån från Djurgården, som tror mycket på sin målvaktstalang. Mikael Johansson (forward Kallinge). Johansson har ett förflutet i Växjö Lakers och är glödhet för dagen med 9 poäng (3+6) på de 4 senaste matcherna. Joel Gistedt (målvakt Kristianstad) Gistedt har stor rutin från SHL och blir nyckelspelare för Kristianstad som vill upp till Hockeyallsvenskan. Joel Persson (back Kristianstad). 22-årige Persson är snart mogen större uppgifter, spelskicklig back som med bl a 13 assists den här säsongen blir spännade att se och har nu poäng i 5 raka matcher.

[ 4 kommentarer ] ( 91 visningar )   |  lnka till  |   ( 3.1 / 17 )
DET BLIR MÅNGA MIL I BIL ! 
Dom senaste dagarna har varit rätt hektiska, med åtskilliga mil i bilen. I lördags var det Brynäs mot Växjö i Gävle och i söndags blev den en tripp till Leksand som mötte Rögle. Inte nog med det, i måndags blev det sedan bil ner till Nybro för att kommentera Nybro Vikings mot Tranås AIF i hockeyettan. Fast jag har inga problem att köra bil, bara vädret är bra och halkan håller sig borta. Ner till Nybro hade jag också sällskap av Peppe Eng, LG Jansson och Viktor från Hockyettan i bilen. Det blev en många roliga historier och glada skratt under resans gång.

Herik Stensson fick idag bragdguldet. Det var honom väl unt även om jag själv inte är någon golfspelare. Att vinna British Open på det sättet som han gjorde var ingenting annat än en bragd. Fast när när gäller Jerringpriset så tror jag att det återigen är dags för Sarah Sjöström att få det priset. Jag är övertygad om att svenska folket kommer att rösta fram den svenska simstjärnan till ytterligare ett Jerringpris.

Mitt kära Tottenham vann i helgen med hela 5-0 mot stackars Swansea på hemmaplan. Spurs är 7 poäng bakom Chelsea i tabellen och det blir förstås svårt att ta ikapp men så länge hoppet finns så...Däremot har det gått uselt i Champions League. På onsdag möter man CSKA Moskva på Wembley och en poäng behövs för att säkra en plats Europa Leauge, då CL-drömmen redan gått i stöpet. Fast Europa Leauge kan ändå bli intressant, eftersom finalen i vår kommer att gå på Friends i Solna. Det hade varit fantastiskt att få se Tottenham i den finalen.

Min delägda 3-åring NIky Flax har gått i vintervila. Han galopperade bort sig i sin sista start nere på Kalmar för någon vecka sedan. Jag var själv på plats så et blev en dryg hemmaresa. Johan Untersteiner som körde var besivken på sig själv, när han försökte hålla ledningen och "petade" till Niky Flax efter 50 meter som då svarade med galopp. Det var synd eftersom Niky kändes grym den dagen men vi så komma igen under 2017. Det vi vet är att vi har en riktigt bra travhäst och det bästa jag varit delägare på sedan Västerbo Miguel.

På onsdag är det dags för världsartisten Nuncio att visa upp sig på Solvalla. Det är altid fantastisk att bevittna honom i verkligheten. Han brukar ju inte se ut som nån vinnare i uppvärmningen men i loppen så är det en helt annan häst. Fransmannen får se sista söndagen i januari. Annars tror jag en del på nr 1 Evil Enok M.E i sista avdelningen. Det var ett riktigt "stallskrik" på hästen senast på Bergsåker. Då blev han trea men jag tror att banan på Solvalla kommer att passa honom bättre. Jag tror han leder runt om på onsdag.

[ 2 kommentarer ] ( 258 visningar )   |  lnka till  |   ( 3 / 11 )
SPÄCKAD VECKA MED VARIATION ! 
Denna vecka har verkligen handlat om variation för min del. I måndags begav jag mig till Piteå för att kommentera ishockey i Hockeyettan mellan Piteå och Asplöven. Jag hade sällskap av två legendarer upp till Piteå. Radiosportens expert L-G Jansson satt vid min sida och studioankare var självaste Peppe Eng. Som ni säkert förstår så blev resan otroligt underhållande. Dessa två herrar kan verkligen hålla humöret på topp. Piteå vann matchen med 2-1 och det var en riktigt underhållande match och ska jag framhålla någon spelare i lagen så tycker jag att Piteå har en spänande målvakt i Joel Wännström (kommer snart att spela i SHL) och spelskicklige backen Isak Pantzare. Asplöven är ett lite mer ålderstiget lag men 18-årige Marcus Björk tycker jag ser spännade ut i Haparandalaget.

På tisdagen blev det sedan ett besök i Gavlerinken när Brynäs och Örebro drabbade samman. Det blev en liten sluggerfest och där till slut Brynäs vann efter förlängning med 4-3. Faktum är att Gavlerinken är en mardrömsarena för Örebroarna som aldrig vunnit där på sina 12 besök. Julius Hudacek höll ändå kvar Örebro i matchen och såg till att man åtminstone fick med sig en poäng. Mest imponerade dock tvillingarna Ponthus och Pathrik Westerholm i Brynäs. Dom var verkligen glödheta och måste snart på chansen i landslaget, I Princip varenda gång dom var inne på isen så skapade dom målchanser.

Så var det Solvalla igår och två hästar imponerade stort på mig. Åke Lindbloms nya stjärna Porthos Amok var grym när han dansade undan på en 14-tiden och vann med "halva upploppet". Åke säger själv att det här kan vara nya Sauveur och jag håller verkligen tummarna att så är fallet. Sen måste man ju omnämna 4-årige Tjacko Zaz som travade 1.11.0 över 1640 meter med autostart. Hästen såg bländande ut och ser ut att kunna växa ut till en elithäst.

Idag, torsdag blir det spännade. Min delägda 3-åring Zolano ska ut och tävla i Örebro. Spår 12 förstör dock alla möjligheter och jag hoppas på pengar (8 av 12 hästar för med sig en slant så chansen finns där trots allt). Zolano är stor, riktigt stor och kommer att behöva mer tid för att växa in i kroppen. Så vi siktar på en rejäl vinterträning efter det här och sen till våren får vi se.

Ikväll är det nämligen dags för en liten kontorsfest, vilket gör att jag inte kan vara på plats i Örebro. Det blir pingisturnering, Hockeyspelutmaning och frågesport. Till detta bjuds det på passande mat och dryck. Mycket prestige finns med i bilden och jag giller verkligen inte att förlora.

På fredag är tanken att jag ska bege mig ner till Kalmar för att följa V64-tävlingarna på travet där. Min andra delägda 3-åring, Niky Flax ska ut i en final i en 3-åringsserie med 100 tusen i förstapris. Tufft motstånd förstås med bl a Monark Newman och McSpirit gör väl att segerchansen kanske inte är så stor men Johan Unterteiner kommer att låta Niky gå barfota runt om för första gången och det blir intressant. Hästen tränar bra och kändes fin på rakbanan i tisdags. Även om resan är lång så är det jäkligt kul att följa hästen på plats i Kalmar. Jag hoppas på fortsatt fint väder så resan också blir behaglig. Det lär blir nån bra ljudbok på vägen dit och hem .

För på lördag måste jag vara hemma igen då det är V75 på Solvalla och så på söndag väntar Djurgården vs Karlskrona på "Hovet" i Stockholm. Med andra ord en oerhört trevlig vecka.

[ 1 kommentar ] ( 21 visningar )   |  lnka till  |   ( 2.8 / 17 )
CUPGULD TILL TV 4/C MORE ! 
Den gångna helgen var jag i Leksand och kollade på hockey. Det var en sån där strålande vinterdag där solen lyste från en klarblå himmel och snö runt i skogarna under hela resan upp till Leksand. Visst är det underbart att åka bil, på torra fina vägbanor och bara njuta av naturen.

Även matchen blev rolig, där Leksand för en gångs skull lyckades vinna en match. Det blev 4-0 mot det tippade topplaget Luleå och siffrorna var faktiskt i underkant. Luleås bästa spelare var nämligen målvakten, Joel Lassinantti. Det var kul att se 19-åringarna Isac Skedung (2 mål) och Oskar Lang (1 mål) briljera ute på isen. "Perra" Johnsson var såklart på ett strålande humör efter matchen och pratade om "att di där pöjkara är rätt så bra".

Förra veckans stora händelse var annars när jag fick äran att spela fotobll på Friends. TV 4/C More var inbjudna att spela en sponsorturnering där totalt 10 lag var inbjudna. Vi hade ett bra lag med Patrik Åman (fd innebandymålvakt i landslaget) i mål och med en glödhet Adam Pihntorp på målhumör. Vi tog oss till final och vann där med 2-1 mot Idrottens IF. Det är alltid kul att vinna men framför allt att testa på gräsmattan på Friends, Jag lyckades t o m peta in nåt mål så nu är jag i den exklusiva skara som både kommenterat matcher på Friends och även gjort mål där. Cupsegern firades dock rätt stillsamt på O´Learys efteråt.

I söndags fick jag och Malin Swedberg kommentera U20-mötet mellan Nordkorea och Sverige på damsidan. Nordkorea imponerade stort och även om Sverige inte gjorde en direkt dålig match så var man i princip chanslösa (0-2). Nu tror jag dock att det svenska laget ändå har en jättechans att ta sig till kvartsfinal för man lär vinna enkelt på onsdag mot Papau Nye Guinea och så blir det en avgörande match på söndag mot Brasilien. Bäst i det svenska laget var annars målvakten Emma Holmgren (IK Sirius), kantspelaren Tove Almqvist (Linköping) och inhoppande Amanda Persson (Växjö DFF). Storstjärnan Stina Blackstenius (Linköping) hölls dock i strama tyglar av Nordkoreas mycket duktige lagkapten, Sol Gyong Choke. Men jag blir inte förvånad om Blackstenius gör 4-5 mål på onsdags mot Papua Nya Guinea. Det är klasskillnad med dom lagen nämligen.

Svenska fotbollslandslaget gjorde en fantastisk fin insats i fredags i Paris. Det här var det bästa jag sett av landslaget på mycket länge. Riktigt kul att se killarna bjuda på så starkt motstånd. Sverige var helt klart värda en pinne mot Frankrike.

Den här veckan blir det annars mest fokus på "årets fest", Linson-festen nere i Halmstad. Lars Lindström som är delägare till Niky Flax arrangerar varje år en garagefest och detta år har jag sett till att kunna vara på plats. Enligt inbjudan kommer Lasse Stefanz, Lena Pettersson, Jörgen Sjöberg, Thomas Duetgen och Jerry´s Big Band. Det kommer att bli hur kul som helst.

[ 1 kommentar ] ( 20 visningar )   |  lnka till  |   ( 3 / 1705 )

<<Frsta <Frgende | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | Nsta> Sista>>