SMÅTT OCH GOTT OM SPORT ! 
Tittade på matchen mellan Brynäs och Skellefeå igår (1-3) och jag förstår om det känns tungt att vara "Brynäsare" just nu. Klassiska Brynäs är på väg mot Kvalserien och där kommer det att bli tufft. Dagens Brynäs saknar det mesta. Säga vad man vill om Pavel Brendl men han har i alla fall levererat under säsongen med massvis av mål och poäng. Det är inte hans fel att man ligger där man ligger. Fyra matcher återstår men ingenting talar för en vändning för Brynäs. Publiken sviker och jag pratade med Calle Johansson efter matchen som sa "Jag skämtar inte men i andra perioden var det så tyst i hallen att hade nån tappat en knappnål så hade det hörts i hela hallen". Nu måste laget vinna mot Djurgården i Stockholm på lördag men jag tror inte att man fixar det.

I England så börjar nu Newcastle att bli oroliga för att dras in i nedflyttningstriden på allvar. Med 11 matcher kvar så är laget bara 6 poäng ovanför säker mark. Under nye Managern Kevin Keegan har man ännu inte vunnit en enda match. Keegan var som spelare med om att ta upp Newcastle i högta ligan och i mitten på 90-talet var han nära som manager att föra laget till Premier Leauge-titeln. Nu ser det ut att den här sejouren blir mycket, mycket kortlivad.

Robbie Savage är en skön filur. En tuffing på planen har han alltid varit och alltid hatad av motståndarfansen. Men han sticker ut och i dagarna köpte han en ny Mercedes för 1.8 miljoner kronor och lät dekorera bilen i sin nya klubbs färger, Derby Co. Kanske nåt att ta efter...Jag kör med svart/vitt i så fall. ÖSK och IS Sagas färger.

Hörde att Real Madrid är villiga att ge Cristiano Ronaldo en årslön på dryga 100 miljoner kronor om han skriver på för dom. Att dom inte inser att Ronaldo kommer att spela för Manchester U resten av karriären.

Tooplaget Ottawa i NHL sparkade nyligen sin coach John Paddock efter en tids formsvacka. Snacka om panikhandling. Ok, Ottawas toppkedjan med Alfredsson, Heatley och Spezza hade gått trög en tid men är det verkligen coachens fel ? Jag tycker att det var skönt att Senators fick "däng" i natt igen.

Tror mycket på Premier League på lördag, alltså hästen. Han startar i V75-7 och körs av Björn Goop. Han körs till tät och stannar där.

IS Saga spelar säsongens sista matcher i innebandy på lördag. A-laget i division fyra möter Heby (B) och jag tror på vinst, 5-4. "Doktor" Millroth avgör. U-laget i division sex möter Livets Ord U (H) och jag tror på vinst, 6-4. Anders Nygren slår till tre gånger.

[ 3 kommentarer ] ( 157 visningar )   |  länka till  |   ( 3.1 / 1316 )
MAESTRO ! 
En av mina delägda travhästar startade igår på Solvalla. Västerbo Maestro som är en lillebror till Västerbo Miguel, gjorde sin första start i karriären. Tyvärr blev det galopp efter 100 meter och Johan Untersteiner lät sedan hästen lufsa runt och tyckte att hästen kändes bra efter galoppen. Heder åt Johan som inte gjorde några ansatser att köra ikapp fältet utan lät hästen hållas i lagom fart bakom övriga hästar. Det kommer fler lopp framöver. Maestro blev femma och fick 8.000 kronor för besväret. Det är en genomsympatisk häst som ligger mig riktigt varmt om hjärtat. Självklart hade jag äpplen med mig till Maestro.

Stora förhoppningar har jag på tisdag då Superior Dust årsdebuterar på Axevalla. Hon älskar 1640 meter med bilstart och det lutar åt spets och slut. Örjan kör.

Peter Forsberg tränade igår med sitt nygamla lag, Colorado Avalanche. Allt talar för en comeback mot Los Angeles Kings natten mellan lördag och söndag. Nån mer än jag som tror på Foppa-succé ?

Hammarby Hockey är på väg mot konkurs. Spelarna får inga löner längre och sex spelare har nu hoppat av och fler lär det bli. Undrar hur dom personerna som nyligen köpte aktier i Hammarby Hockey känner sig just nu ?

Bröderna Anders och Thomas Persson agerade prisutdelare igår på Solvalla. Anders representerade IS Saga och Thomas representerade Njurunda OK. Anders Persson sa till mig efteråt "Jag ställer gärna upp igen, helst hela Elitloppshelgen". Nja, det är väl knappast troligt även om duon skötte sig bra.

Fem omgångar återstår i Elitserien i hockey och spänningen är total. Viktiga matcher ikväll. Brynäs vs Skellefteå, Södertälje vs Luleå och Färjestad mot Mora. Måste säga att jag är imponerad av Mora. Laget har varit uträknad i stort sett hela säsongen men det finns nåt i det där gänget som man bara måste gilla. Tror faktiskt att dom vinner i Karlstad också.

Örebro Hockey vann mot Skövde med 7-0 och nu klara för Playoff 2 och möter nu Tranås. Den allsvenska drömmen lever för Örebro. Tänk vilka fina minnen jag har från tiden med ÖIK och "miljonkedjan" bestående av Hardy Nilsson, Martin Karlsson och "Krobbe" Lundberg. Då var det packat i Ishallen och härlig stämning. Sen tog pengarna slut och laget har sedan dess levt en tynande tillvaro. Jag hoppas vändingen kommer snart.

Jobbar just nu med ett manus till en reklamspot för Solvalla. Har fått en textmassa på ca 3 minuter som ska läsas in på 30 sekunder. Har faktiskt ingen aning om hur jag ska fixa det men det kanske ger sig. Jag är och har alltid varit en tidsoptimist.

[ 2 kommentarer ] ( 115 visningar )   |  länka till  |   ( 3 / 2463 )
Öppet Spår ! 
I söndags drog jag, Anders Nygren och Daniel Werkmäster via Rättvik till Mora för uppladdning inför årets verkliga urladdning, "Öppet Spår". Med sedvanlig pastaladdning var man i alla fall förberedd ur kosthänseende.

Mora Hotell var vårt boende på söndagkvällen och vi hade tur och fick ett bra rum. Direkt efter ankomsten var det dags för vallning av skidor. Ett nog så viktig kapitel som vi nog underskattat en aning. Nåväl, vi körde med klister som fästvalla eftersom prognosen tydde på plusgrader. Det blev en tidig kväll eftersom väckarklockan stod på 04.30. Dessvärre var Nygren tvingad att ändra spelare för nån "Coachen" som UNT har vad gäller innebandy så vi kunde inte sova förrän han kom tillbaka. Och det tog tid.

Väckning kl 04.30, sedan ner i frukostmatsalen för här gällde det att fylla depåerna. Kl 05.15 gick vi till bussarna som skulle ta oss till klassiska Berga By i Sälen. För det facila priset av 180 kronor fick vi en bussresa på dryga timmen i 30-gradig värme. Nån uppvärming behövde vi aldrig genomföra på plats eftersom vi var varma nog efter bussresan.

Vid Öppet spår får man starta när man vill mellan kl 07.00-08.00. Glad i hågen gled jag över startlinjen kl 07.34. - 3 grader i Berga by, en sol som sken från en klarblå himmel och perfekta skidspår. Allt var upplagt för en härlig dag i skidspåret.

Problemen började dock redan efter en kilometer. Nån hade lagt en två kilometer lång backe i skidspåret. Det blev en tuff klättning men jag fixade den utan större bekymmer och sen flöt det på hyfsat till Smågan som ligger 11 kilometer från starten. Nästa anhalt var Mångsbodarna efter 24 kilometer och här började man känna sig lite sliten. Men efter lite blåbärsoppa så var man redo för en färd till Risberg. Spåren var fina och jag lyckades t o m med lite stakåkning.

I Risberg var det riktigt trevligt men jag hade inte tid och stanna och småsnacka utan drog därifrån som en avlöning. Jag hade traumatiska tankar om färden till Evertsberg. För två år sedan fick jag min stora svacka på denna sträcka men denna gång gick det lättare. Fråga mig inte varför men glidet var bra och det var en underbar dag helt enkelt.

I Evertsberg var jag riktigt laddad. Jag visste nämligen vad som väntade. Fem kilometers härlig utförsåkning och det gick undan i backarna. Folk kör dock som galningar och man får hela tiden se upp för åkare som står på öronen. En gång fick jag kasta mig undan för att inte köra in i två åkare som gått omkull och en gång körde jag omkull när det helt enkelt gick för snabbt i en kurva. Den här sträckan är banans överlägset bästa. Hur kul som helst.

Tyvärr började min fästvalla att försvinna strax innan Oxberg med dryga tre mil kvar att köra. Det var enorma köer vid kontrollerna till vallakioskerna så jag hade inte tid för nån omvallning. Glidet var dock bra och det var bara att stakåka resten av resan. Trots en värkande vänsteraxel så körde jag på, att bryta var det aldrig tal om. Hökberg och Eldris passerades och när jag kl 16.22 gled in på Mora skidstadion så var jag fortfarande fräsch och relativt ombrukad. Jag hade dessutom starkt publikstöd i spurten då Werkmäster och Nygren ivrigt hejade på.

Tiden i mål blev 8.48.19, vilket är en förbättring med 31 minuter i förhållande till 2006 års "Öppet Spår". Anders Nygren noterade 6.22 och Daniel Werkmäster fick 6.14 men dom är ju nästan födda med skidor på sig.

På kvällen blev det övernattning i Rättvik med en välförtjänt Pizza och några öl. Vi avslutade kvällen med "plump" där Werkmäster mycket, mycket överraskande vann och så hockeykväll på tv. Jag somnade, nöjd och lite sliten, redan kl 22.15.

Om ett år står man där på startlinjen i Berga by och man kan fråga sig själv varför man utsätter sig för detta. Jag har egentligen inget bra svar men dom sån nån gång åkt "Vasaloppet" vet vad jag snackar om. Har man en gång åkt så kan man inte sluta.

[ 8 kommentarer ] ( 86 visningar )   |  länka till  |   ( 3.1 / 142 )
BELFOUR ! 
Igår mötte jag en livs levande legend, Ed Belfour som numera spelar i Leksand. Han har hunnit bli 42 år men drömmer fortfarande om spel i NHL. Karln har gjort över 900 matcher i NHL plus ett antal slutspelsmatcher. Två gånger har han fått Vezina Trohpy som delas ut till NHL:s bästa målvakt. Stanleycupmästare med Dallas 1999 och så har han varit med i fem All Star-matcher. Belfour har helt enkelt "ruggiga" meriter.

Nu brinner han för att föra Leksand tillbaka till Elitserien. Han trivs verkligen med livet, det är helt uppenbart. Harmonisk och vältalig så gjorde han ett synnerligen gott intryck. Det är fantastiskt att "lilla" Leksand lyckades att locka Belfour till klubben.

Belfour var imponerad över det stöd som Leksand fått under hela säsongen, både hemma och borta. "Här sjunger publiken hela tiden, vilket man inte gör i NHL. Det betyder mycket för spelarna ute på isen", sa Belfour och fortsatte "Jag gillar dom lite större rinkarna som ni har här i Sverige, det gynnar skickliga spelare och det är ju det publiken vill se". Vem tyckte då Belfour var den bäste målvakten just nu i NHL ? "Roberto Loungo har gjort ett kanonjobb för Vancouver under många år och har visat att han är en riktig toppmålvakt", var Belfours svar.

Jag håller verkligen tummarna för Belfour och Leksand att dom får ta steget upp i Elitserien igen. Belfour kommer i alla fall att göra allt för att så ska bli fallet.

Jag kommenterade en riktig toppmatch igår, Pittsburgh vs Ottawa. Penguins startade i ett ursinnigt tempo och kunde gå fram till 3-0 och hade bud på fler mål. Evegeni Malkin var på ett fantastiskt spelhumör men lyckades aldrig komma med i poängprotokollet trots otaliga chanser. Plötsligt svängde matchen och Ottawa fick utdelning efter bl a två mål av Dany Heatley. Matchen slutade 3-3 men i förlängningen slog så Daniel Alfredsson till med bara fyra sekunder kvar och gjorde 4-3. Ett märkligt slut på en toppmatch i NHL.

Fast jag väntar förstås på att Sidney Crosby ska komma tillbaka efter sin skada. Vilket lag ska då kunna stoppa superduon Malkin och Crosby ? Dom påminner verkligen om Jagr och Lemiuex som ordnade två Stanleycuptitlar till Pittsburgh i början av 90-talet.[ 1 kommentar ] ( 128 visningar )   |  länka till  |   ( 3 / 1570 )
SVAGT GENREP ! 
Man brukar säga att ett dåligt genrep blir till en bra premiär. Stämmer den tesen så kommer mitt Vasalopp på måndag att bli en succé.

Tillbringade två dagar i dalaskogarna för att kolla upp förutsättningarna inför "Öppet Spår" på måndag. Man kan snabbt konstatera att det finns snö mellan Sälen och Mora, även om det nog blir lite "sladdigt" i spåren den sista milen.

Nåväl, i fredags testade jag skidspåren i Älvdalen. En plats jag varit på två gånger tidigare i mitt liv och som jag båda gångerna lovat mig själv att aldrig mer återvända till. I samband med min militärtjänstgöring så var vi på skjutövning vid två tillfällen i Älvdalen. Båda gångerna pendlade temperaturen mellan -20 och -30 grader. Det var helt enkelt grymt kallt och man frös konstant.

Döm av min förvåning så återvände jag dit, frivilligt, i fredags för en uppfriskande skidtur. Hittade så småningom skidstadion och spåren såg faktiskt riktigt inspirerande ut. Denna gång visade dock termometern + 5 grader och solen sken från en klarblå himmel. Var det här verklingen platsen som jag har haft mina traumatiska upplevelser i det militära ?

Givetvis körde jag med RÖD valla för det var ju plusgrader i luften. Dom första 2 kilometerna var hemska. Jag hade fruktansvärt bakhalt och körde omkull två gånger i dom isiga spåren. Hur f-n kan det var is i spåren när det är plusgrader ? Spåren var mer anpassade för rodel än för skidåkning. Nu är jag ju inte den typen som ger upp utan kämpade mig igenom ca 12 km skidåking. I nerförsbackarna gick det fruktansvärt fort men hellre det än bakhalt i uppförslöporna. Sammanlagt blev det tre vurpor på 12 kilomter, dvs en vurpa var fjärde kilometer. Slår man ut det på Vasaloppet (90 km) så bör det bli ca 22-23 vurpor på måndag. Zonsalva är ett måste inför och efter "Öppet Spår" på måndag.

Snart är det V75-finaler på Solvalla och det ser ut att bli en härlig dag i Stockholmstrakten. Jag tror att jag går på Acclaim och Exclusive Dust i jakten på Jackpot-miljonerna.

Ikväll kommenterar jag sedan hockey mellan Pittsburgh och Ottawa. Då kommer självaste Ed Belfour till Canal Plus-studion. Ni vet målvakten som nu finns i Leksand men som tidigare var en av dom absolut bästa målvakterna i NHL. Jag minns bl a när han sänkte mitt favoritlag Buffalo i finalen 1999 med sitt Dallas. 4-2 i matcher och en viss Brett Hull avgjorde finalmatch nr 6. Det ska bli kul att träffa honom ikväll och på bloggen kan ni sedan läsa allt om det mötet.

[ 2 kommentarer ] ( 29 visningar )   |  länka till  |   ( 3 / 2598 )

<<Första <Förgående | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | Nästa> Sista>>