HÅLL MED OM ATT MAN LÄNGTAR LITE TILL HÖSTEN ! 
Jag börjar faktiskt längta lite mot hösten. Juli månad är det varmaste månaden på 260 år men nu räcker det. Förhoppningsvis dyker regnet upp på lördag, förvisso synd för Kung Ottars Minne i Vendel, fotbollsturneringen där jag ska vara speaker i vanlig ordning. Men jag tror nog att spelarna kommer att tycka att regnet svalkar skönt på lördag. Oavsett så är det ett roligt och trevligt event som jag ser fram emot.

Jag är ledig några dagar innan dess och det får nog bli lite bad de kommande dagarna, fast hur skönt är det egentligen att vara ut när det är över 30 grader ? Men man kan alltid sitta i skuggan och lyssna på sommarpratarna i P1, vilket jag gjort hela sommaren. Alltså lyssnat på sommarpratarna. Det har hittills varit många bra program och jag vill framhålla Inge Thulin och så Uje Brandelius. Den sistnämnde och jag jobbade under några år tillsammans på Radio Uppland. Du vet väl om att man enkelt kan gå in på sr.se och lyssna i efterhand om man missar sändningen under dagen. Gör det om du har möjlighet.

Min delägda häst Niky Flax är på väg tillbaka efter sin inflammation i böjsenan. Han har varit på resort i nån månad men är nu tillbaka och joggas för fullt igen. Om allt går bra så kanske det kan bli nån start framåt september månad. Min andra delägda häst hos Johan Untersteiner, M.T.Oberon verkar klart spännande. 2-åringen efter Love You har nu kommit till Johans stall i Holm och vi har fått samma skötare som till Niky Flax, nämligen Erika Persson. Det är jag och resten av ägarkretsen mycket nöjda med.

I övrigt längtar jag också efter Premier League-starten. Som Tottenham-supporter så känns det oerhört spännande med en ny arena dessutom med plats för 62.000 åskådare. Premiären är satt till september med hemmamatchen mot Liverpool. Arenan ska nu testas med en juniormatch och en legendarmatch där Tottenham möter Bayern Munchen. Räknar kallt med att Tottenham vinner Premier League den här säsongen. Fast det har jag ju trott varenda säsong. Spurs har ju inte vunnit ligan sedan 1960 så det vore onekligen på tiden.

Förra helgen jobbade jag med två allsvenska matcher, Örebro-Malmö och AIK-BP. Det var skoj att få jobba med Alexander Axén på lördagen. Det var första gången som vi jobbade tillsammans och det gick superbra, tycker jag i alla fall. Axén har även ett förflutet som tränare i Rynninge IK där även jag en gång spelat fotboll, dock betydligt före Axéns tränarkarriär.[ 4 kommentarer ] ( 228 visningar )   |  lnka till  |   ( 3 / 71 )
FOTBOLLS-VM - DAGS FÖR VM-FINAL ! 
England vek ner sig i bronsmatchen och Belgien kunde enkelt vinna med 2-0 och tog rättvist hand om bronsmedaljerna. Harry Kane har fått utstå mycket kritik efter dom senaste matcherna och det med all rätt. Förhoppningsvis lyfter han sig ett snäpp när han får spela med bättre omgivning som han ju får göra i Tottenham. Trots kritiken så vinner han skytteligan i VM så helt iskall har han väl ändå inte varit.

Idag så är det äntligen dags för VM-final och så här tror jag att det går.

FRANKRIKE VS KROATIEN 2-1

Kroatien är det lilla landet (4.3 miljoner innevånare) som tagit sig hela vägen fram till VM-final. Kroatien blir också den 13:e nationen att få spela i en VM-fnal. Jag är ändå inne på att Frankrike vinner finalen. Man har ett jämnare lag och verkar dessutom ha alla sina spelare tillgängliga inför finalen. Didier Descahmps, Frankrikes förbundskapten, kan bli det tredje personen att vinna VM-guld både som spelare och förbundskapten (Mario Zagallo och Franz Beckenbauer är dom övriga). Det skulle inte bara vara skoj utan även fullt troligt att Kylan Mbappé gör åtminstone ett mål i finalen. I så fall blir han den andre tonåringen att göra mål i en VM-final. Pelé gjorde ju mål 1958 i finalen mot Sverige (5-2).

[ 8 kommentarer ] ( 70 visningar )   |  lnka till  |   ( 2.9 / 22 )
FOTBOLLS-VM DAG 28 
Det blev alltså Frankrike och Kroatien som tog sig fram till VM-finalen på söndag. Det kan bli en sevärd final och vi får se om Kroatien orkar göra en ny kämpainsats efter 3 (!) raka matcher med förlängning. Ivan Rakitic och Luka Modric har dock varit VM:s två bästa spelare så här långt så det kan räcka ända fram till VM-guld.

Men först väntar idag en bronsmatch mellan England och Belgien.

ENGLAND VS BELGIEN 2-3

Det här kommer att bli någonting helt annat än den sömniga gruppspelsmatchen mellan lagen där båda lagen kom med sammanlagt 17 reserver i lagen. Jag tror att det blir full fart framåt från matchminut 1 och det kanske t o m blir fler mål än dom 5 som jag har tippat på. England kommer nog att göra en del förändringar (Trippier, Young och Henderson ser ut att missa matchen). Romelu Lukaku ska försöka göra några mål för att komma ikapp Harry Kane i skytteligans topp och jag tror att han sätter några mål idag. Fast å andra sidan kommer nog Kane att göra detsamma. Oavsett så kommer det här att bli en sevärd match !

[ 4 kommentarer ] ( 53 visningar )   |  lnka till  |   ( 3.1 / 56 )
FOTBOLLS-VM DAG 25  
Frankrike är i VM-final. Fransmännen fick dock jobba hårt mot Belgien och det hade kunnat gå hur som helst i den semifinalen. Surt för belgarna men all heder till Frankrike som också får tacka sin målvakt Hugo Lloris för segern. Han kom upp med några viktiga räddningar i matchen och nu återstår att se vilket motstånd som väntar Frankrike på söndag.

Ikväll blir det spännande att följa mötet mellan England och Kroatien.

ENGLAND VS KROATIEN 2-0

Jag har följt engelsk fotboll ända sedan SVT började sända Tipsextra. Jag har själv varit på plats och kommenterat matcher i Premier League i 18 års tid så visst hoppas jag och tror på engelsk vinst ikväll. Lägg därtill att det finns 5 spelare i det engelska laget som har Tottenham som klubbtillhörighet. Kroatien har verkligen fått kämpa sig fram till denna semifinal. De två senaste matcherna har gått till förlängning och straffar. Dessutom har laget skadebekymmer på högerbacken Sime Vrsaljko (missar matchern) och ett frågetecken för målvakten Daniel Subasic. England har inga skador utan Gareth Southgate har 23 spelare att välja bland. Det Kroatien måste se upp med är fasta situationer. 8 av de 11 engelska målen har kommit till på det sättet och 5 av målen har varit nickmål. Harry Kane står på 6 mål i detta VM och kan bli den första europé att göra 7 mål i en VM-turnering sedan Polens Grzgorz Lato gjorde 7 mål 1974.

[ 6 kommentarer ] ( 36 visningar )   |  lnka till  |   ( 3.2 / 20 )
FOTBOLLS-VM DAG 24 
Sverige räckte inte riktigt till i semifinalen mot England. Två nickmål sänkte Sverige men sett över hela turneringen så måste vi alla känna oss jättenöjda med vad laget presterade. Nu startar uppladdningen inför att försöka ta oss till nästa EM. Några nya spelare kan vara på väg in i landslaget och jag tycker att både Kristoffer Olsson (AIK) och Jiloan Hamad (Hammarby) borde få chansen. Åtminstone Olsson som varit helt lysande på sistone.

Idag är det dags för den första semifinalen i VM och den måste man förstås följa.

FRANKRIKE VS BELGIEN 3-1

Frankrike har en helt annan rutin att befinna sig i ett sådant här läge. Det här blir lagets sjunde VM-semifinal mot Beligens andra semifinal. Belgarna föll med 2-0 mot Argentina i VM 1986. Även om Belgien inte förlorat någon match av sina senaste 24 landskamper så håller jag fransmännen som det starkare laget. Oliver Giroud lär få en ny chans i det franska anfallet, trots att han inte mäktat med ett enda avslut på mål. Förhoppningsvis så lossnar det ikväll. Blaise Matuidi är tillbaka efter avstängning också någonting som talar för Frankrike. Beligen är ett bra laget, inget snack om saken men jag tror ändå att rutinen talar för Frankrike.

[ 4 kommentarer ] ( 39 visningar )   |  lnka till  |   ( 3.1 / 20 )

<<Frsta <Frgende | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | Nsta> Sista>>